Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Dobar proizvod je dobar proizvod bez obzira na godinu izrade ili primjenjenu tehniku. Nemoj misliti da ikoga hoću uvjeriti da su razvoj i istraživanje nepotrbni ili uzaludni. Samo potvrđujem što si i sam napisao i što sam iz svog iskustva shvatio - novo ne mora biti bolje. (a niti staro samo zato što je staro ;) )

Ma rado bih ja pristao na sve starudije, al' samo ako mi se uz to omoguci da imam isto godina kao kad sam ih prvi put slusao - eh kad se setim kako mi je dobar bio Unitra trakash pre 30-ak godina... :buehehe:
Napisano

E pa Sipi, neka si pazario....neka ti svire sa uzivanjem! :drinks:

Kol'ko je jos ostalo dok nesto jos zabavnije zasviri kod tebe ? ;):cheers:
Napisano

Odem iz radoznalosti danas kod komsije da cujem Cabasse full range iz '70-e i toliko sam se prijatno iznenadio da sam morao da ih pazarim. Zvuk sirok, neposredan, ziv, jako precizan i cist ali bez trunke shout-a i bez, sto bi Vladac rekao, "brasnjavih" visokih. Takodje neuobicajeno za ovu felu driver-a, prezentacija ostaje precizna i jasna i kod kompleksnije, orkestarske, muzike.Konstrukcija kutije je "kompresija s rupom", znaci otvor nema tunel, nego je u pitanju tek "rupa" na prednjem panelu. Bass naravno, nema ekstenziju i volumen kao 12"-15" kompresija (al' opet, sta ima? ;) ) ali je ton cist, brz i definisan.Sve u svemu, iznenadjujuce zabavan zvucnik - obzirom na stabilan 8-omski modul impedanse i solidnu osetljivost (92.5dB/W/m), idealno za zabavu sa pojacalcima u A klasi od nekoliko Watt-i ...

:guitarplayer::oldtimer::inlove:
Napisano

Jest bas tako.... :oldtimer: .... :nonono: :buehehe:Ma samo da nadjem neki pristojan dom da udomim Ge amp, da znam da ce da ga vole maze! :wink2:A onda... :preved:

Napisano

I dalje ih :inlove::angel0::second:

Ko moze da ih ne voli, vise sam mislio......kad sam govorio (Zika) :oldtimer: .... a TI mi nisi verovao (Sipi) :nonono:....eto sad, vragovi ga nosili... :wink2: naravno...tako je nekako u mojoj glavi...se to pojavilo :crazy:
Napisano

... :wink2: naravno...tako je nekako u mojoj glavi...

Jeste, al' sve pogresno... :buehehe:Nit' je mene Zika ubedjiv'o, nit' sam ja gajio nevericu - slus'o sam te velike Cabasse kod Zike skoro od prvog dana, i to je sasvim razlicit koncept od ovih maleckih... ;)
Napisano

Odem iz radoznalosti danas kod komsije da cujem Cabasse full range iz '70-e i toliko sam se prijatno iznenadio da sam morao da ih pazarim. Zvuk sirok, neposredan, ziv, jako precizan i cist ali bez trunke shout-a i bez, sto bi Vladac rekao, "brasnjavih" visokih. Takodje neuobicajeno za ovu felu driver-a, prezentacija ostaje precizna i jasna i kod kompleksnije, orkestarske, muzike.Konstrukcija kutije je "kompresija s rupom", znaci otvor nema tunel, nego je u pitanju tek "rupa" na prednjem panelu. Bass naravno, nema ekstenziju i volumen kao 12"-15" kompresija (al' opet, sta ima? ;) ) ali je ton cist, brz i definisan.Sve u svemu, iznenadjujuce zabavan zvucnik - obzirom na stabilan 8-omski modul impedanse i solidnu osetljivost (92.5dB/W/m), idealno za zabavu sa pojacalcima u A klasi od nekoliko Watt-i ...http://www.cabasse-f... ZEF 121 GB.pdfpost-20-0-00285700-1349885846_thumb.jpg

imao sam takve iste malecke nekada davnozanimljivo izgledju sa tim crvenimsecam se da je korpa plasticnazvuk, simpaticankoliko me pamceje sluzi
Napisano

Eto i tih starih zvucnika iz Philips drvenih TV , u medjuvremenu sam zasrafio taj maleni alniko Philips visokotonac za tu kutiju i namako mu neku plehanu hornu , sada bas zvuci potaman .post-556-0-84030800-1349952369_thumb.jpg post-556-0-29908300-1349952559_thumb.jpg

Napisano

Jeste, al' sve pogresno... :buehehe:

Znam, znam, idem u cosak....a onda za domaci hiljdu puta u svesci sa malim i velikim linijama definicuju Omovog zakona. :wink2: Neka si ti nama kupio taj sirokopojasni drajver, valjda ce klavir da prosfira najzad :guitarplayer::drinks:
Napisano

Неееееееееееее,само не у клавир да га дираш :wild::shinymj5:

:popcorn:
Napisano

E vodicu ih jednom na klavirski koncert u Kolarac, samo da mi ne zvocaju vise... :D

Koga? Cabasse?To bi bio zanimljiv tweak. Kao stvoren da nadje mjesto na stranicama naseg audiopulsa."Dajte svojim starim kutijama priliku da cuju kako to treba zvucati":buehehe:

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...