Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Imam neka mono izdanja i to meni svira isto tako dobro kao i stereo ( sistem je stereo bez mono prekidaca kad slusam ).

Verovatno je jos bolje sa pravim mono cartridgem zbog manjeg shuma.

Napisano
pre 3 časa, krca44 reče

Imam neka mono izdanja i to meni svira isto tako dobro kao i stereo ( sistem je stereo bez mono prekidaca kad slusam ).

Verovatno je jos bolje sa pravim mono cartridgem zbog manjeg shuma.

Baš tako!
Stare mono snimke su mi baš ugodne za slušanje!

Napisano

Ima kako se vezuju kabllići da se dobije mono veza.

• 3 nedelje kasnije...
Napisano

IMG_20250326_190139.thumb.jpg.99021e1fe364d1d7bb2423199ac25424.jpg

moze li se uzet u obzir ovaj način izračuna efektivne mase ručke a da je kolko tolko pouzdan

• 1 month later...
Napisano
On 26. 3. 2025. at 19:06, revox reče

IMG_20250326_190139.thumb.jpg.99021e1fe364d1d7bb2423199ac25424.jpg

moze li se uzet u obzir ovaj način izračuna efektivne mase ručke a da je kolko tolko pouzdan

Na FB je Alfred Bokrand stavio link na ovo, pa sam ae sjetio da je bilo pitanje i kod nas.

Nisam još ni otvorio jer sam na putu, ali dijelim da ne zaboravim.

Tonearm Mass.zip

• 2 nedelje kasnije...
  • 1 month later...
Napisano
pre 18 časa, Pchelac reče

SPU sa ugradjenim trafoima, SUT unutar kucista glave

Takvi su i bili prvi SPU, otud onakav oblik shella, duboki - samo ti stari step-up trafoi navodno nisu nesto na ceni - ne znam kakvi ce biti ovi novi.

Napisano
Pre sat vremena, krca44 reče

Takvi su i bili prvi SPU, otud onakav oblik shella, duboki - samo ti stari step-up trafoi navodno nisu nesto na ceni - ne znam kakvi ce biti ovi novi.

pre 19 minuta, Zen Mod reče

ima @zerowaf

SPU GT/e, limitirana serija od 1000 komada za japansko tržište je kod mene.

Poznaje se po zelenoj naljepnici.

Kako je radila dok je bila OEM?

Božanstveno!

Nije za audiofile, ali je muzikofilski san. Glazbu si mogao osjetiti kako struji kroz tebe.

Pretjerujem li ili me vara dojam?

Ne znam više gdje točno, ali negdje na YT sam sa snimke dvije SPU zvučnice pogodio koja je SPU GT/e limited. Vlasnik videa je bio iznenađen!

Toliko je posebna bila.

Onda je oštećena i službeni krivac je mačka. I ja se toga držim.

Neslužbeno odgovorna osoba je klinka i ako me netko od vas ne izda, malena nikad neće saznati da znam. ❤️

Znači, mačka je! 😎

U vezi ugrađenog SUT-a, ugrađen je Jörgen Schou trafo razvijen specijalno za Ortofon.

I sam sam čuo da nije neka sreća i neću ništa demantirati. I ovako su dovoljno skupi, ali osvrnite se na gornji opis dojma o toj zvučnici.

Sada je popravljena sa boron kantileverom i nekom super-duper modernom iglom kojoj sam zaboravio ime, set koji i sam košta kao neka druga solidna zvučnica.

Kako sada zvuči?

Hi-Fi dream come true....ali meni nedostaje ona originalna palpabilnost.

Značu, SUT je dovoljno dobar da pokame razliku, i to ne na suptilan način, između različitih igala i kantilevera.

Ima li boljih external SUT-ova?

Ima!

Možda i cost no object među ponajboljima je japanski Finemet MCT-1, ali mu treba dobra masivna željezna kutija ili od onog skupog materijala koji blokira sve te baje i hajvaniće što smetaju trafoju. 😎

Pisao o tom SUT-u ovdje na forumu, a saznao sam za njega Josepha Esmile, tj na blogu JE Labs.

Eto....zna Zen kako me dozvati na forum. 💪🤣 

Napisano

pederlažov, ne može odoleti prilici da se qrči

:smesna:

Napisano
pre 51 minuta, Zen Mod reče

pederlažov, ne može odoleti prilici da se qrči

:smesna:

Pa da! :D 

A usput dam i iskren sud o nečemu što poznajem, pa netko može donijeti informiraniju odluku.
Schou trafo bije glas da nije neka sreća.
I vjerojatno nije ako ga se usporedi s nečim što košta deset ili dvadeset puta više.
Za cijenu sličnu Schou, sam svojedobno kupio Haufe SUT koji jeste subjektivno bolji (nije moguća direktna usporedba), ali mi nije za SPU jer ima omjer tek 1:10.
Problem je što ni taj Haufe više ne možeš kupiti za ca 150 do 200 €

• 2 nedelje kasnije...
Napisano (izmenjeno)

gramofondzije,jel prepoznaje mozda neko zvucnicu sa slika ?...mozda nisu najbolje,al se manje vise vidi..telo lici na neku Goldring MC,s tim da na "celu" ima jednu kao crvenu,prepolovljenu lopticu...najverovatnije neka vitage MC zvucnica,posto se ne vide nikakvi tragovi da bi se igla mogla menjati...skockano na nekom Thorens 126/Grace 707 :icon9:

hangszedő 1.jpg

hangszedő 2.jpg

hangszedő 3.jpg

hangszedő 4.jpg

hangszedő 5.jpg

Izmenjeno od paja959
Napisano
13 hours ago, paja959 said:

gramofondzije,jel prepoznaje mozda neko zvucnicu sa slika ?...mozda nisu najbolje,al se manje vise vidi..telo lici na neku Goldring MC,s tim da na "celu" ima jednu kao crvenu,prepolovljenu lopticu...najverovatnije neka vitage MC zvucnica,posto se ne vide nikakvi tragovi da bi se igla mogla menjati...skockano na nekom Thorens 126/Grace 707 :icon9:

hangszedő 1.jpg

hangszedő 2.jpg

hangszedő 3.jpg

hangszedő 4.jpg

hangszedő 5.jpg

Supex SDX 1000B)

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...