revox Napisano Mart 12, 2012 #287 Napisano Mart 12, 2012 ama tebi treba pesticid, a ne sirup za kasalj, kolko si nabuvario kojecega sto vise niko nema kod njega je problem kad nabavi raspar
Zen Mod Napisano Mart 12, 2012 #288 Napisano Mart 12, 2012 jes valaniko da ima par za moj raspar ( iako se ponekad posreci)
zeljkor Napisano Mart 12, 2012 #289 Napisano Mart 12, 2012 RCA LC1 ? ja imam samo neke vrljave horne ( koje svako ima ) i neke vrljave drivere ( koje isto svako ima )
Zen Mod Napisano Mart 12, 2012 #290 Napisano Mart 12, 2012 pa dobro - jedan izuzetak ......al' mi je drago zbog jedne stvari - nit' manje zemlje , nit' vise LC1 u njoj ........
grau. Napisano Mart 14, 2012 #291 Napisano Mart 14, 2012 al' mi je drago zbog jedne stvari - nit' manje zemlje , nit' vise LC1 u njoj ........ ponizno stajem u red kada bude bilo vreme za veliko spremanje i raspremanje.....
Zen Mod Napisano Mart 14, 2012 #293 Napisano Mart 14, 2012 milsio sam na 2 para LC1 za koje znam .......... a da su u Srbijinaravno da je samo jedan kod menepuno bi bilo da imam 2 ..... sorry , must fly .....
grau. Napisano Mart 15, 2012 #294 Napisano Mart 15, 2012 Te Vitavox horne sam dobio u nekoj razmeni i njih koristim privremeno dok ne odlucim da li cu da pravim Yuchi ili da kupim JMLC.mogao bi da otvoris svoju temu ovde pa da pratimo sta si shrckao od starudije:)
prophet Napisano Mart 15, 2012 #295 Napisano Mart 15, 2012 mogao bi da otvoris svoju temu ovde pa da pratimo sta si shrckao od starudije:)Bogami pre bi mogao da otvori muzej. Ima svašta nešto interesantno.
ZZZ Napisano Mart 15, 2012 #296 Napisano Mart 15, 2012 ima minimum 5 parova LC1 za koje ja znam1 kod zena1 kod mene1 u muzeju radio beogradaitd...a sto je bio lep par pre par meseci na e-bayuALI + originalni kabineti u fenomenalnom stanju ihhhsuper... naravno otislo za jedno popodne
ZZZ Napisano Mart 15, 2012 #297 Napisano Mart 15, 2012 pre neki dan sam vencao i udomio jedne kompresione jedinice sa nosecim kutijicama narocito sam vodio racuna da postignem Vermacht sivu boju u unutrasnjosti kutijica . prethodno ocisceni gapovi... majko mila sta sam sve tamo nalazio izvadjeni sundjeri u unutrasnjosti kompresionih komora a komore otvorene tako da nisu vise kompesione jedinice vec dipole i to double dipole u paraleli i sa okrenutim elektricnim fazama ali rotirani za 180 deg, pa membrane rade sinhrono sa obe strane malih u frame dipola sada stoje stabilno, i ne moram vise da podmecem letvice, vise se ne klate. jos samo da dodam konektore za svaku jedinicu... A male karlson horne sa jedne strane i lenses od furnira sa druge strane sledece nedelje . rezultat = nema vise onog neprijatnog pritiska, zrna, i metalnog prizvuka za sada samo za probu sa shit 6db/oct... . i jos jedan marrige EMT960ST + Benz Micro (model gold) sa EMT-ovom OPamp riaa-om i dalje mi se vise svidja moja cevna riaa ali i ova njihova mi sada bolje radi sa MC glavom i uopste nije losa, charming morao sam da napravim podmetac od 3 lista furnira za glavu posto je EMT-ov head shell mali i kratak pa se druge glave izuzev onih koje oni postavljaju veoma tesko uklapaju u fizicke dimenzije? podesena i visina rucke i nagazna sila (na prst) ugao igle na plocu skoro idealan...
prophet Napisano Mart 15, 2012 #298 Napisano Mart 15, 2012 pre neki dan sam vencao i udomio jedne kompresione jedinice sa nosecim kutijicama narocito sam vodio racuna da postignem Vermacht sivu boju u unutrasnjosti kutijica . prethodno ocisceni gapovi... majko mila sta sam sve tamo nalazio izvadjeni sundjeri u unutrasnjosti kompresionih komora a komore otvorene tako da nisu vise kompesione jedinice vec dipole i to double dipole u paraleli i sa okrenutim elektricnim fazama ali rotirani za 180 deg, pa membrane rade sinhrono sa obe strane malih u frame dipola sada stoje stabilno, i ne moram vise da podmecem letvice, vise se ne klate. jos samo da dodam konektore za svaku jedinicu... A male karlson horne sa jedne strane i lenses od furnira sa druge strane sledece nedelje . rezultat = nema vise onog neprijatnog pritiska, zrna, i metalnog prizvuka za sada samo za probu sa shit 6db/oct... . i jos jedan marrige EMT960ST + Benz Micro (model gold) sa EMT-ovom OPamp riaa-om i dalje mi se vise svidja moja cevna riaa ali i ova njihova mi sada bolje radi sa MC glavom i uopste nije losa, charming Mala korekcija u pitanju je EMT 930ST.Da potvrdim, zvuk je posle opisanog postupka znatno bolji. Magneti na ovim drajverima kao za 15". Vermacht siva se lepo uklopila.
ZZZ Napisano Mart 15, 2012 #299 Napisano Mart 15, 2012 (jeste pardon pogresno sam napisao umesto 960 930...).evo kako sada izgleda jedan kanal (komplet dipole)nedostaju platna za sub-oveto je sledece.
Eci Napisano Mart 31, 2012 #300 Napisano Mart 31, 2012 Da @ZenMod ne ostane usamljen u Tannoy priči - evo pojačanja , par K3808. Veliko hvala @anubisgrau i vlasniku DIY Westminstera u BP, koji su mi pomogli oko nabavke drivera.
Zen Mod Napisano April 2, 2012 #304 Napisano April 2, 2012 Sinoc pristiglo : Lorenz LP312ajd poslusaj ga tako golog - mono signal - pa iznesi utiske
ZZZ Napisano April 2, 2012 #305 Napisano April 2, 2012 jel neko moze da posalje fotku kako su obelezeni pinovi za povezivnje lorenca?koliko mi se cini ima 4 nezavisna namotaja?
Zen Mod Napisano April 2, 2012 #306 Napisano April 2, 2012 2 namotaja po 8rimas u mojoj temi o lorenzu slike
prophet Napisano April 2, 2012 #307 Napisano April 2, 2012 jel neko moze da posalje fotku kako su obelezeni pinovi za povezivnje lorenca?koliko mi se cini ima 4 nezavisna namotaja? http://www.diyaudio....post__p__116740http://www.diyaudio.rs/topic/1281-lorenz-lp312/page__view__findpost__p__31050
BANAT Napisano April 2, 2012 #308 Napisano April 2, 2012 ajd poslusaj ga tako golog - mono signal - pa iznesi utiske Zen-eOvaj Lorenz sto sam sinoc nabavio jeste polu-crkotina za razliku od od onog prethodnog koji je totalna crkotina , jbg ovome je jedan namotaj u prekidu .Sve jedno zakacio sam ga ovako na pola namotaja i poslusao onako iz ruke , utisci su mi sledeci :Odlican Bas !!!Odlicno srednjetonsko podrucje !!!Odlicni visoki tonovi , radi ko da je neki koaxijalac , takoreci da mu podrska visokotonca i ne treba , po specifikaciji LP 312 go dobacuje do nekih 14 Khz , dok moje matore usi ne verujem ni do 12 Khz , imam neki minijaturni oldtajmer par izuzetnih Philips Alniko TV visokotonaca koje vremenom planiram da ubacim u svaki centar od ovih 312 .Sve u svemu : Odlicni Zvucnici u koje necu da zalim para da ih popravim , jer recimo da sa nekim dobrim pojacalcetom od max 15 W / CH ima da sijaju zvukom - Siguran sam 100 % .
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah