Jump to content

Mikorist

Preporučeni Komentari

• 1 month later...

Sva audio podešavanja i apdejtovi iz "FAI - Cockpit - Album Player ISO" ubačeni u zadnju verziju
diyAudio Linux OS - prvi post - prva strana

https://www.diyaudio.rs/topic/10654-diyaudiors-linux-os/#comment-438135

Ista podešavanja - (skoro)identičan zvuk. 

Ako neće da radi sa Rufus, Unetbootin, balenaEtcher probajte sa Ventoy

https://www.ventoy.net/en/index.html

Podeli na ovim sajtovima

Apgrejdovano ponovo da prati FAI skripte i podešavanja. Veličina je oko 1.56 GB

Prvi post 

https://www.diyaudio.rs/topic/10654-diyaudiors-linux-os/#comment-438135

Mislim da je ovo najbolji i najbrži Linux Desktop koji sam ikad napravio.

Mislim da je brži i od FAI......FAI je veći neverovali ili da iako nema Desktop......:phil_04:

Podeli na ovim sajtovima

Zaboravio sam da napišem zašto je DIYA Linux manji , brži , efikasniji od FAI......

Kombinacija je Xebian, MX Linux, Antix Linux i Red Hat.....

Iz svakog sam ubacio ono najbolje (a izbacio nepotrebno) i dobio Mutanta....

1. Xebian XFCE4 blend

korišćen xebian-bookworm-amd64.hybrid.iso kao prvi sloj.

XEBIAN.ORG

Welcome to Xebian! The goal of this project is to make an Xfce Debian based system that is much like Xubuntu. Features Based on Debian Unstable/sid. (Is Unstable right for me?) Uses Xfce as t

iako je minimal Xfce4 blend ovde su očišćene (dodatno) nepotrebne stvari iz sistema....

konkretno LightDM’s  Audit Subsystem kao i Plymouth Logo/splash/temu koji simulira vizuelno podizanje Windowsa umesto da ispisuje boot komandne linije....

2. NA Xebian blend (na)dodat MX Linux blend - konkretno opcije

mx-debian-firmware mx-iso-template mx-live-usb-maker mx-remaster mx-remastercc mx-snapshot mx-tweak mx-tweak-data mx-usb-unmounter

ovo su opcije za remaster sistema koje ne postoje na Debian-Ubuntu / takodje opcije za automatsko mountovanje šta god da se zakači na USB (kao bilo koji fajl sistem NTFS, FAT32, exFAT, ext4 ,etc) - na čistom MX ne postoji systemd - dok kod mene postoji....

3. Antix Linux drajveri.

Antix drajveri koji ne postoje kao opcije u Debian-Ubuntu-drugim varijacijama koje se koriste za audio linux-e....

4. Red Hat programi i skripte iz sorsa koje su u FAI

Red Hat skripte koje hendluju  latenciju i audio..... 

5. AP Player na kraju 

na AP reenderer dodat squeeze2upnp bridge - koji je ručno kompajliran u 64bit verziju

:D

Podeli na ovim sajtovima

pre 12 časa, Mikorist reče

Nije napravljeno za virtualnu mašinu (ovaj zadnji ISO). Samo direkt na USB / hard disk. 

Možda bi mogao realno da proradi kroz Proxmox - da se propušta fizički ceo hardwer - USB, RAM, SSD, GPU  a i to je pitanje.

Ovo je podešeno da cedi sirovi hardver na 100%

Podeli na ovim sajtovima

pre 39 minuta, ajeto reče

Ok, možda će neki sledeći release biti. 😏 

Možda. Nego nije mi jasno čemu ? Kroz virtuelnu mašinu ne može da se čuje zvuk ovoga. 

Da li slušao ovaj linux ili bilo koji drugi sistem kroz emulator svira sve isto. Kao kanta.

Ako radite u virtuelnoj mašini, onda je potreban dodatni nivo prevoda adresa: svaki put kada vaša VM (virtuelna mašina) pristupi memoriji, to će zahtevati prevod u 'fizičku' adresu iz perspektive VM-a (što zahteva prelazak kroz tabelu stranica od strane gosta), što zatim zahteva još jedan prevod od strane hipervizora u 'pravu' fizičku adresu (što zahteva još jedan prelazak kroz tabelu stranica). :hot:

Neki moderni procesori podržavaju više nivoa tabela stranica, što može malo ubrzati stvari, ali verovatno ne dovoljno da bi audio mogao da radi bez problema.

Takođe je slučaj da kod mnogih procesora, MMU(Memory management unit) ne drži svaki mogući prevod, već funkcioniše kao drugi nivo TLB(translation lookaside buffer)-a - L2TLB promašaj u tom slučaju može zapravo pokrenuti OS prekid kako bi OS interno obavio prelazak kroz tabelu stranica na kernel-nivou. Ovo je zaista sporo.

Ovo je dovoljno niširan problem da niko zapravo nije zainteresovan za njegovo rešavanje. Niko se ne bavi zvukon u VM i kroz VM.

Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...