Jump to content

mutayu

Član
 • Broj sadržaja

  1254
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  6

Sve objavljeno od mutayu

 1. Ako je roba legalna a njena tezina i gabariti prihvatljivi obrati se nacionalnom avioprevoziocu i oni ce ti to prevesti kao cargo. Ako govoris o cash novcu to nije legalno. Ja sam govorio o tranzistorima КП926А.
 2. Jos uvek ima nacina da se to legalno i ne previse skupo preveze do Beograda ali mora da postoji snazan interes.
 3. JLH 1969, slucajno pazario jeftino plocice pa uzeo i izlemio ovu sitnuriju. Samo da mu madjem neke hladnjake pa ide na dasku za probu.
 4. Neobican sled vanrednih dogadjaja...
 5. Izvadio iz steka dva stara trafoa iz HSR 70. Ispravni, premerio otprnosti primara i sekundara, proverio da li ima kratkog spoja negde, nista ne ukazuje da je ostecena izolacija, dc otpori jednaki na oba trafoa. Interesuje me da li je moguce pazljivo skinuti ovaj propali papir oko namotaja, cime i kako ga zameniti, cime lepiti i lakirati?
 6. Istine radi, moram da dodam par stvari, ne negirajuci nista od gore navedenog. Nichicon Muse i Fine Gold kupljeni kod domaceg prodavca su nabavljeni od Digi-Key i Mousera. Jeftiniji su od pomenutih bugarskih ali mi bugarski, na oko izgledaju isto. U vezi Cika-Brkine preporuke za Samwhu (Samua) bih isto dodao da se radi o standardno dobrim kondenzatorima neupitnog kvaliteta po cenama slicnim i nizim od drugih brendova proizvedenim u juznoj Koreji, ako je to nekome bitno. Na kraju za, sve tipove elektrolita postoje datasheetovi i kada se udje u njih vidi se da proizvodjaci daju podatak da su nakon najcesce 2000 sati rada na nazivnom naponu i maksimalnoj deklarisanoj temperaturi (105) karakteristike nepromenjene. To nam govori da je radni vek kondenzatora, na manjim naponima i temperaturama kakve vladaju u uredjaju, dosta duzi.
 7. Neces ni primetiti kad predjes nevidljivu liniju Asime! 😀😁😄
 8. Radi se o Cesni 208 koja je prilicno jednostavan i pitom avioncic ali opet zahteva nekakvo predznanje. Mora da je taj putnik leteo ponekad na simulatoru a i kontrolori koji su ga vodili su verovatno znali malo vise o letenju.
 9. Ma nije ni bitno. Siroke daske na poslednjoj slici izgledaju bar dva puta sire od uskih, sto bi onda dalo sirinu od 2*52,4mm=104,8mm a navedena je mera od 79,4mm. Kako god okrenes, lepo je i funkcionalno.
 10. Gruba racunica daje ugao od oko 5,7 stepeni. Izgled i proporcije sklopljenog stalka na poslednjoj slici ne odgovaraju dimenzijama na prve tri slike.
 11. Ostade tuga i pitanje:"Zašto"?
 12. mutayu

  VKS

  Upravo tako.
 13. mutayu

  VKS

  Evo i drugog rakursa, autor cak polemise o nekim navodima iz gornjeg teksta: https://shurigin.livejournal.com/870129.html?fbclid=lwAR1ejtLzhA66mJwQ358Bii9zW5aGaBbwzarOhMUf3tRqh5sl5HD11lnORn0
 14. mutayu

  Uvod

  Ah zo! @zika pa predlozi sta zeli pa cemo da napravimo.
 15. mutayu

  Uvod

  Ima gore opcija "Start new topic", ako si na to mislio.
 16. To je u sustini Unitra WS-311D i WS-315 pa mozes koristiti njihove seme i manuale za pocetak.
 17. Odlicno, hvala! Najverovatnije ih imam u steku. Proslo je vec par godina kako onaj moj svira besprekorno ali se pripremam za jedan pregled pa ne bi bilo lose da tom prilikom izvedem i ove modifikacije.
 18. Koji tranzistor umesto BC182 i jel treba jos nesto dirati u tom kolu relea?
 19. mutayu

  Uvod

  Kaze koleginica koja je juce bila "cabin crew" na tom letu da je u avionu sve to izgledalo prilicno "cupavo". A njih nije lako uplasiti, svega su se nagledale. Mada su vremenski uslovi bili unutar ogranicenja za taj tip aviona i vetar je vec bio malo oslabio.
 20. Umoran ruski vojnik ceka povlacenje svoje jedinice...
 21. Tibetanski monasi pripremaju silicijum dioksid za poluprovodnike u S.....s-u.
 22. Sve je ovo i dosad vidjeno i u sustini humano i pozitivno. Osim A3. A3 mi deluje bas Naci i predstavlja ubistvo umetnosti.
×
×
 • Kreiraj novo...