Jump to content

AD1865 / AD1862 / PCM63P NOS USB DAC (blast from the past)


NIXIE

Preporučeni Komentari

Pa jedan neprevaziđeni gospodin je obečao svoj odgovor sa PCM1702. Tada če biti drugo poluvrijeme. Ko dočeka?!!!

A ja več par dana slušam "prevaziđeni" MUSES8820 i nemogu da shvatim kakav zvuk izlazi iz mojih zvučnika. Nepal, Ganges, Bramaputara o kao to lijepo zvuči .... Večeras sam i Supru poslao u penziju. Neotech živa u teflonu i ovo postaje opasno za  zdravlje.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 36 minuta, vladd reče

Nije on ni prevaziđen ni loš, ne daj bože, nego je za određene pozicije spor sa 5V/uS, ali za niže nivoe napona, milivolte, je dovoljno brz za potrebe audio signala.

Još uparen sa USB kablom po tvom receptu, ma ne svira nego pjeva. Al eto kažu da je to subjektivno, pa neka tako i ostane. Život je lijep!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 11 časa, asimze reče

Nemoj mi jojokati @NIXIE!!! Ti si glavni krivac što sam krenuo ovim putem. Ti i tvoj žučo! Samo da se ne zaboravi.

Ma zezam se. Ako dobro tumačim podatke sa njihovog sajta, oni  su napravili jedan kristal dužine 125m i od toga prave te žice. Zanimljivo je sve to, a čistoća bakra u tom slučaju je dosta velika. Tehnika narodu. Možda i probamo jedared, taj presek 0.33mm2 je taman da se dak ožiči, nije neka bezumna cena, a ne treba puno žice.

Izmenjeno od NIXIE
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

To su price za audiofile.

Dobar do odlican monokristalni zic, da ne kazem kabal, sadrzi "manje od" nekog broja "kristala", namena i oblast uporabe definisu broj. Za audio moze da bude recimo manje od 30 ili 20 po preseku ili zapremini, zavisno kako se potrefi izvlacenje zice, sto je znacajno preciznije(i bolje i skuplje) od par do nekoliko stotina u standardnoj zici.

I nije to "jedan" kristal, nego forma jednako orijentisanih resetki kristala, koja i istezanjem i izvlacenjem moze da se deformise u nepovoljnom smeru. Odnosno da svojim deformitetom (audiofilski_emotivno) utice na elektricno polje audio signala;)

Izmenjeno od vladd
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

2 hours ago, NIXIE said:

Znam ja to što ti pričaš, nego ovde piše 0.008 kristala po metru i prosečna dužina kristala 125m. Dal smeju baš toliko da hajpuju svoj proizvod pitam se? :dubbio:

 

UPOCC-1.png

A sprecava ih ko, u nameri?

Industrija trgovinskog marketinga dozvoljava sve. Parola je poboljsanjem sugestije poboljsava se i utisak, nije to protiv zakona i zdravlja, niti dovodi nekoga u opasnost, dapace, povecace nekom uziv, zasto to kvariti, kao skupa kafa u skupom restoranu...

Koliko je tesko nadrndati kristal, zatim metalografska ispitivanja posle, metodologije i recepture...sto o tome ne pisu, sto ne prikazu recimo optiku, polirku ili kater, kojim su ustanovili to sve sta su napisali...da to bude mislim onako kao radise su profi...

Pa malo bibera iz recepture, da zacini pricu, tipa grejali smo u argonu sa magnetnim poljem okolo, nakon izvlacenja da upeglamo strukturu...neka temperature, protoci i sile ostanu tajna...nece ih obican gradjanin bez opreme od nekoliko stotina kilo evra proveravati...

To nije ni korisna ni upotrebljiva prica za svajsere, za svajseraj, bar se meni cini, aktivnosti moraju da imaju pravolinijski tok prema realizaciji, tehnika je to, egzaktna, a ne usputne fantazije, kicanke i mastarije.

Ako se ide u tom smeru, svajseraj je gubljenje vremena, moze da se opeva pricom svaka kineska reciklirana pa bakarisana zica, cuce se samo ono koliko se utiska napravi,.

P.S

Pogledah slicka pazljivije

-velkoM nije oznaka za metar, ne koriste oznaku m pa se moze tumaciti proizvoljno.

Na 100x OCC se vidi tri zone, sto bi se moglo reci  gledamo zonu sa TRI "monokristala", ostalo je pitanje konvencije po zapremini ili povrsini osmatranja, sta zovemo monoklristalom, koliko takvih na kojoj povrsini gledanja.

 

Izmenjeno od vladd
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pa i Indiana Jones se zamajavao sa Graal-om

ne treba decama kvariti zabavu

eo, i ja odsad koristim samo Nordost mrezne kabline; obecali su da ce mi posalju Nordost Odin 2 UK Mains Power Cable prepravljen da ima Srbski utikac

 

:hipi:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ama ljudi Božiji, nije skupo ja probao i kao svaki odgovorni član foruma javljam rezultat. Nije zgorega da i još neko proba pa da imamo zajednički stav. A pošto se ne plača PDV na lažni marketing onda je sve do nas. 

I za kraj, ako bi tako logicirali kolike su budale oni što imaju setup od 100.000 €, ili one gramofonđije što za 10 grama daju silne novce!

Ma sve je to igranjac, zar ne vladd?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Elektroni kroz kablove prolaze bolje ako je izolator određene boje  =>  kablovi mnogo bolje sviraju ako su narandžaste ili ljubičaste boje;

Crveni kablovi podsećaju na srce i dušu =>  više duše imaju crveni kablovi.

Običan osigurač nema dušu jer nije od  plemenitog mtala => zlatni osigurači imaju dušu.

Gvozdena jezgra trafoa zvuče gvozdeno i hladno i rđaju  => više duše imaju trafoi od čistog nikla jer su uvek sjajni i svetli;

Količina duše u kablovima  izražava se čisoćom bakra u žici => žica od 99,9996 bakra bez kiseonika ima više duše;

Pravi audiofil  će vod od 99.999%  bakra da vuče do Đerdapa i Obrenovca, a podrazumeva se da su svi kontakti,

osigurači i prelazi - od šukoa u kući do generatora u elektrani - pozlate 24 karata / 5 mikrona minimum.:buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...