Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Miko, potpuno sam saglasan, Zen to stalno priča (bar sam ga ja čuo x puta) a pogotovo od kada videh (sa svoje oči:)) šta je sve pravio Aca Ribon da se "otrese" šuma iz mreže i od napajanja.

Međutim ja i nisam "pravi" HiFi vernik.

Nakupovao sam se nekih kablova za napajanje (debeli ko ruka:)) i sve ih potrpao u orman jer su svi preko 1.8 m (tako kažu da treba:)) i nesavitljivi do bola sa ogromnim konektorima (oće da mi izvale konektore na uređajima:)) i naravno vratio ORIGINALNE kablove da ne bih morao da izmičem policu ka sredini sobe još pola metra jer moram da priznam da te nijanse baš i ne čujem u toj meri da bih žrtvovao udobnost.

Ovo sad napisah za SnakeOil samo zato što sam jasno čuo "boljitak" (ili sebe ubedio) u odnosu na Win-NUC kombinaciju (ko je kriv i zašto ne me briga) ai i zavitlavanje sa instalacijom-bagovima više mi dođe kao stilska vežba sproću Alchajmera:).

Šala na stranu, svi daleko više obraćamo pažnju na "gvožđa" zaboravljajući na software potpuno neopravdano i nepravedno.

Napisano

Mnogo stvari ima koje ne znam. Nedefinisane su u teoriji.

Ispada da se digitalni signal menja sa kvalitetom naponskoga kabla na haj end PC napajanju :risitas:

Digitalni signal je fikcija, sve su to analogni modulisani signali, imaju oblik, šum, rise/fall time, izlaznu i ulaznu impedansu, induktivitet, kapacitet, karakterističnu impedansu za visoke frekvencije, i menja se obik signala zbog svega toga.:phil_04:

Napisano

Miko, kako da ja instaliram na ovaj SnakeOil novi Logitech Media Server 8.3 da bi mi radio Tidal plug in? 

Pristup autora ne radi jer se svodi da treba u SnakeOil  browser aplikaciji da u jedan box prevuces downlodovan file LMS ili da ga pritiskom na dugme izaberes, i to im ne radi.

Ja sam naravno prebacio LMS deb file na SnakeOil masinu (WinSCP) i mogao bih ga instalirati iz komandne linije.

Probao sam: dpkg -i, apt install .. i nece.

Napisano
pre 1 sat, Mikorist reče

Na svakom sistemu čujem kad promenim kabl za napajanje na Seasonic napajanju.

Između generičkog i šrimovanog kabla.....

Zašto se na DAC-u čuje promena naponskog kabla na PC napajanju ?

A šta ako je u pitanju laptop i SSD disk?

Napisano
pre 11 minuta, asimze reče

A šta ako je u pitanju laptop i SSD disk?

Laptop nisam nikad koristio kao  audio komponentu.

Zna se šta je komponenta - mora da ima kuićište metalno itd.... 

Da ne kažem da ima ručke za podizanje :sarcastic_hand:

Plastikanere ne priznajem kao audio komponentu.:D

Napisano
pre 35 minuta, Mikorist reče

Laptop nisam nikad koristio kao  audio komponentu.

Zna se šta je komponenta - mora da ima kuićište metalno itd.... 

Da ne kažem da ima ručke za podizanje :sarcastic_hand:

Plastikanere ne priznajem kao audio komponentu.:D

Laje pas ko i kuja! Starinska. Istina vjeruj mi! A to o normalnosti, ma mi smo bića u izumiranjuu. Sjedimo i slušamo muziku!

Napisano (izmenjeno)
8 minutes ago, Mikorist said:

Najbolji su oni koji su ubeđeni od marketinških stručnjaka  da je zvuk sa Samsung telefona hajend.

Samo kupiš dobre slušalice i ništa ne treba drugo.

Zato audio oblast umire ako več i nije izumrla.:sarcastic_hand: 

Zato dece i omladine sa oštećenim sluhom pune čekaonice kod ORL. :angry:

Samo neka pazare što bolje "bubice" da gurnu što dublje u uho. ;)

Izmenjeno od Doktor
Napisano
3 minutes ago, Doktor said:

Zato dece i omladine sa oštećenim sluhom pune čekaonice kod ORL. :angry:

Samo neka pazare što bolje "bubice" da gurnu što dublje u uho. ;)

Ja svakodnevno gledam svakoga (a posebno omladinu-studente), u busu/tramvaju, standardno su svi sa bubicama u usima i non-stop bulje u mobitel.

Kontam da je vecini to-to sto se tice muzike (i ne samo muzike) :(

Napisano
6 hours ago, Srecko said:

Gospodine @Kuja, imam problem da instaliram novu verziju LMS.

Skinuo sam deb file sa mysqueezebox.com 23.306 KB i probao da ga instaliram preko System box za install/upgrade.

1. Na browse box ne vidi deb file (predviđen je izgleda da vidi .fw i .ZIP fajlove) a ne prihvata ga ni kada "prevucem" fajl u noć.

2. Update LMS preko remote pristupa takođe ne radi jer kad hoću da ga update ništa se ne dešava zato što javlja da je 7.9 poslednja verzija a posle nje ima nekoliko.

To je verovatno zbog toga što on iz SNAKEOIL bira verziju koju čita.

Ako znate nešto o ovome napišite na nekoliko sati čitam na Google šta piše i ne nađoh ništa korisno.

Gospodine Srećko, ne znam šta bi mogao biti uzrok Vaših problema.

Ja sam LMS apdejtovao više puta bez problema iz prve, radio sam to i putem komandi iz Terminala, kao i direktno iz LMS-a.

Jedina razlika je to što mi nemamo istu verziju Ubuntu-a i SnakeOil-a.

Ja sam ostao na SO verziji 1.2.1 pošto mi novija ne treba, na SnakeOil forumu sam čitao o raznim bagovima u kasnijim verzijima, a ja sam uvek u fazonu da ne popravljam ono što nije pokvareno. :)

Možda tu treba tražiti razlog?

Možda se možete učlaniti na forum i zamoliti autora za pomoć?

Napisano
4 hours ago, Mikorist said:

Ljudi prvo se ide od 220V i napajanja. Napajanje svira 60% u računaru.
Sve kreće od DC napona sa malo šuma. I digitalni i analogni sinali - muzika.

Tu se apsolutno slažemo, imam utisak da mi je promena napajanja na ifi iPower Plus donela najveću promenu u zvuku.

A i širmovani debeli strujni kabl je tu. :)

na  generičkim rešenjima  koja daju generički zuk

Sve je na nekom nivou generičko rešenje, i Gigabyte Aorus matična ploča i Intelova u NUC-u.

Negeneričko rešenje bi bilo da sami pravimo matične ploče od nule! :D

I meni su bile interesantne te Aorus ploče sa DAC-UP portom, ali su bile nedostupne i cela akcija mi je delovala previše komplikovano.

Pošto mi je NUC svirao bolje od nekoliko pravih "fabričkih" strimera od kojih su neki koštali i cca 2.000 eur, to mi je bilo to.

Negde sam pročitao da je tajna dobrog zvuka minijaturne NUC ploče baš u minijaturizaciji - kratki vodovi su bolje optimizovani i manje kao antene kupe smetnje iz okruženja, bla bla bla, manji TDP, tj. manja potrošnja, manje zračenja, itd, itd.

Mož' da bidne a i ne mora. :)

Onda birate matičnu ploču koja najbolje peva.

Kao što si i sam rekao, u stvari i ne znamo zašto nešto dobro svira. Ti si izabrao Aorus, ja MacMini i NUC i svi srećni! :)

Napisano

@Srecko Evo još na temu apgrejda LMS-a:

WWW.SNAKEOIL-OS.NET

Hi Folks I followed the LMS upgrade instructions on the the server settings page for the web interface. The one that says: An updated version of Logitech Media Server is available and ready to install

Da možda probate prvo ovo što autor predlaže:

SSH to the snakeoil PC, and run this:

Code:
sudo apt install -f

That should hopefully install any missing packages.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...