Zen Mod Napisano Mart 21, 2024 Share #199 Napisano Mart 21, 2024 ja sam progledao ........ meni ne treba nista zerowaf, Mikorist and LightMatic je reagovao/la na ovo 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Aleks Napisano Mart 21, 2024 Autor Share #200 Napisano Mart 21, 2024 Ima ponešto - naravno, kako prođu januar i februar, tako se odjednom smanji vreme za hobi, jel . . . ... .... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Mart 21, 2024 Share #201 Napisano Mart 21, 2024 1 hour ago, Mikorist said: Ja pravim mini liniju. Belu? zerowaf, gluv_i_udaren, Aleks and 1 član je reagovao/la na ovo 1 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Aleks Napisano Jun 25, 2024 Autor Share #202 Napisano Jun 25, 2024 Generalno se do rezultata dolazi ovako Spremno za kantu za smeće Sa druge strane, neuslikano, poslednje u nizu, suši se, samo što namontirano. Generalno ništa spec, čisto igrarija, ali dođe se do određenih rezultata i zaključaka: 1. Ne postoji besplatan ručak 2. Od govana pita ne biva 3. Kako god se okreneš, dupe ti od pozadi 4. Nema i jare i pare. I moja omiljena: 5. Fizika je neumoljiva. Nju još niko prevario nije... Lepo sve u svemu, zanimacija u ove tople dane sad kad treba da se ide na bazen i ribolov a ti šmrkav pod temperaturom pa taman da se sumiraju utisci Keep it simple! крокодил, zerowaf, gluv_i_udaren and 1 član je reagovao/la na ovo 3 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Brijac Napisano Jun 25, 2024 Share #203 Napisano Jun 25, 2024 1 hour ago, Aleks said: 5. Fizika je neumoljiva. Nju još niko prevario nije... Oko svega se slazem, osim ovoga Postavicu jedared nekolicinu materijala na ovu temu, i fizici koja je trenutno usvojena, kojom se nisu vodili ni Tesla ni slicni mu geniji Zato i nema ozbiljno velikih proboja na tom polju (sa namerom i bez). Ihhh, kad vidim ovako sliku znam da se napredovalo, samo gruvaj! Aleks and asimze je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Jun 25, 2024 Share #204 Napisano Jun 25, 2024 Ja se slazem sa tackom br.2, ali je problem sto su neka lepo zapakovana, pa se prevari covek... Aleks je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Aleks Napisano Januar 12 Autor Share #205 Napisano Januar 12 PC sistem A hteo sam samo malo da pravim svoju hifu Večeras sveže prijahali phase plugovi, ništa posebno čisto da ne stoji prazno. Imam rezane na strugu, ali su širi, nisu za ove drajvere jbg... Neki dan još da ih premerim, ali iskreno ne brine me mnogo sadržina tih podataka. Hoću da znam eto čisto kako izgleda matematički ovaj abnormalan drajver. Kakav god da bude bio u tehnikalijama, važno je da ovde ništa ne škrči, ne škripi, nema shouta nigde, svaki ton otvoren je i postavljen kako treba i gde treba. Bas takav je kakav je kod 8" FR-a, u za sada neadekvatno tjuniranoj kutiji (ne mogu to dok ne premerim Ts). To je to, sa Ei Niš magnetom koji ima procep 1.3mm, 8mm visinu gapa, i 130mm prečnik magneta. 4mm visina namotaja, mislim da je 2x25 tako nešto, Cu žica (nije moglo nikako ništa da se uklopi ovde sa CCAW, iako sam je forsirao). Btw, membrana je zakrivljena, tj. parabolična, nije samo obično savijen papir. Pravljen je i kalup za to Samo je hornica od aluminijuma obična kupa. Papir, washi 130gsm. Probao sam i tanje, ali nije dobro, kreće puno shouta i dobijaju se "nervozni" srednji, dok se basa gubi onako. Nije mnogo laser kao što znaju FR da budu, ima i visokih kada si sa strane. Baš ću da premerim i 30 i 60°. Što se mene tiče, završio sam sa multiway zvučnicima, može eventualno da dođe kakav bas helper, da li ob, br, kompresija, to će tek da se igramo. Uglavnom, zvučnik koji ima kutiju, i dve žice do drajvera... To je to druže. Naravno, nemoš se svaki drajver tako nakrojiti, ali ako praviš sam to, pa znaš gde da ga tjuniraš da dobiješ željeno, onda je sve lakše. To mu dođe kao tjuniranje skretnice na multiway, hehe. Skučen slobodnim vremenom naravno to zna da se oduži malo, ali kada ovakav rezultat dođe, skontaš da je vredelo sve to. Ovih dana po neka fotka, pa da se pređe na sledeći projekat Vix, gluv_i_udaren, mutayu and 5 ostalih je reagovao/la na ovo 5 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Januar 12 Share #206 Napisano Januar 12 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Januar 12 Share #207 Napisano Januar 12 Svaka cast Aleks! Stobkazes, jos kad ni mogao da premeris TS parametre, pa neka MLTL kutija. I kraj (1-vog dela) A u nastavku, zamisli napravis 12" FR, nesto kao onaj Fane 12, ali jos bolje. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Aleks Napisano Januar 12 Autor Share #208 Napisano Januar 12 Uff, 12-ica FR je jako veliki izazov, zbog mnogo razloga.... što manja membrana, lakše je napraviti wide range driver, i to se nekako oko 8-ice zaustavlja. Ne kažem da nije nemoguće, ima i 15-ica deklarisanih kao FR, ali to treba onda i da zvuči lepo, a ne kao pokušaj. Nisam slušao live, ali uglavnom ono što se može čuti na youtubetu od tih glomaznih nazovi fullrange drajvera zvuči mi odprilike kao plekana šerpa... Samo mi se dojmi Songer audio 10ka, kao i Cube audio 10", ali oni koštaju u 4 i 5 cifara, i to sa razlogom jbg. Ova cheaptrick rešenja od par stotina evra... ne može za te novce da zvuči, jbga, fizika ipak. A što se 12" tiče, u planu je nekakav bass helper dipole, ali msm, opušteno.. Vix and LightMatic je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Januar 12 Share #209 Napisano Januar 12 Ako ides na full Open Baffle (najbolje) treba ti bar jedan 15" bas, a jos bolje dva , sa tim tvojim 8" FR. Ali, ako je smestaj problem, a koliko vidim nema bas mnogo mesta okolo, onda najbolje da ides na ovo (ili na onu malo jeftiniju varijantu sa Videoton 12" basovima): https://www.zenmod.in.rs/sonido-15-way-speakers-by-zm-woland-edition/ To bi mogla biti dobitja kombincija (i ne moras ni meriti TS parametre na tvojim fullragovima, posto je na dasci ) Aleks je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah