Jump to content

simplicisius

Član
 • Broj sadržaja

  200
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  2

Poslednji trofej

simplicisius je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

2 Pratilaca

O simplicisius

 • Rang
  MIĆAN 1
 • Rođendan 18.07.1958.

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  novi sad
 • Interesovanja:
  osmisljena jednostavnost!
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

7114 posetilaca
 1. Zaista nisam želeo da nekome namećem svoje mišljenje. Mislio sam da odgovaram na pitanje, a ono nije ni postavljeno!? Svakako je pojačalo više nego dobro. Verovatno su i zvučnici kvalitetni.
 2. To pojačalo je single end parallel. To znači da je prava A klasa i da ne može preći u AB i da je maksimalna snaga 24W. Sa odgovarajućim zvučnicima to nije malo. Kvalitetno pojačalo ima dobro napajanje koje omogućava kontrolu. Računica je jednostavna. 24W dodaju 13,8dB na 84dB osetljivosti zvučnika za 1W na 1m. Dva kanala još +3dB. Ukupno 84+13.8+3=100.8dB! Ipak nije skroz jednostavno. To je računica na orvornom prostoru i na 1m, ali je dobar pokazatelj. U prosečno dampiranoj sobi blizu je moguće glasnoće na mestu slušanja. Svakako su pedhodni saveti pravo usmerenje. Trebalo bi uskladiti pojačalo i zvučnike. Verovatno ih dovoljno dobro kontroliše ali.. Dobro bi bilo da su više od 90dB osetljivosti, ili da je pojačalo snažnije!
 3. simplicisius

  VICOVI!!

  Zašto Sosa daje Lali četvrt vijagre? Da ne zapišava WC šolju!
 4. simplicisius

  VICOVI!!

  Zašto Sosa daje Lali pola vijagre? Da bolje izgleda na Štrandu!
 5. simplicisius

  VICOVI!!

  Zašto Lala uzima pola vijagre? Hoće samo da pod-ebava!!
 6. Pločica je od teflona! PRP otpornici! Exotic!
 7. Idealno! Divno si osmislio raspored elemenata, tako da ih spajaš na pinovima bez dodatnih žica! Profesionalno uredno! Radim nešto slično. Možeš li me uputiti gde si nabavio pinove?
 8. Kondenzatori 0.1uF nisu kritično za ekvilizacije, oni su prolazni spojni. Gledaj samo da budu što približniji po kanalima. Ako ti se svidja kako zvuče samo napred! Ovo je visoko omska ekvilizaciona mreža. Vodi računa o urednosti spojeva i kablova, da ne dodjes blizu onih 200pF. Razmisli o podizanju srednje tačke napona grejanja (8 4 - 8 4) na nekih dvadesetak volti.
 9. (316-315)/316*100=0.316%! Otpornik sigurno neće biti problem! Ako k42 učestvuje u formiranju RIAA ekvilizacije, a nije samo prolazni kond. ja bi ga zaobišao u širokom luku. Metalpapir u ulju je poznat po menjanju kapacitivnosti starenjem. Slika koju sam postavio je primer kvalitetnog polystirena sa minimalnim TC i preciznom tolerancijom. PP takodjer treba izbegavati. Upotrebljen u paraleli zbog prevelike brzine zna prouzrokovati samooscilacije. Uostalom jedna šemica bi pojasnila šta je najbolje.
 10. Sa 10% tačnosti biće dobro ako se može umeriti 6 od 10! RIAA max 2%, poželjno bolje od 1%!
 11. simplicisius

  VICOVI!!

  Kako se zove predeo izmedju guze i pice? Uff!
 12. Osvetićemo se nakon qarantina!
 13. Od Novog Sada do paprikaša sat, skoro skuvano, aperitiv i klopa tri sata, kod kuće bi bio pre policijskog časa!
 14. simplicisius

  VICOVI!!

  Muž, žena i dva sina tinejdžera (mladji blago debilan) živeli su siromašno na farmi. Jedno jutro otac ode da pomuze Šarulju i zatekne je uginulu. Obesio se jer više nije mogao da ishrani porodicu. Žena, kad je došla da vidi gde je on tako dugo, takodjer se od muke obesila. Stariji sin je videvši da nema doručka, otišao da ih potraži. Videvši scenu i on je uzeo štrik... Cincilinci! Pojavila se dobra vila! -Sve ja mogu da popravim! Da oživim tatu i mamu, da vratim Šarulju! Ali.. Možeš li ti pet puta? - Mogu! Mlad i potentan odradio je jednom, dva puta, tri puta.. Gotovo! Vila mu je samo dodala kanap! Debilko je oko ručka ukapirao i otišao do štale. I on je shvatio da je beznadežno i hteo da se ubije. Cincilinci! Dobra vila. -Popraviću sve! Možeš li pet puta? -Mmmogu, a mmožeš li ti deset pputa? -Pa, mogu! -Mmožeš li ddvadeset pputa? -Valjda mogu, kaže vila. Nne mmožeš! Ni Ššarulja nije mogla!!
×
×
 • Kreiraj novo...