Jump to content

simplicisius

Član
 • Broj sadržaja

  258
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  5

Poslednji trofej

simplicisius je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

2 Pratilaca

O simplicisius

 • Rang
  MIĆAN 1
 • Rođendan 18.07.1958.

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  novi sad
 • Interesovanja:
  osmisljena jednostavnost!
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

7200 posetilaca
 1. U pravu ste gospodine DOKTORe! Zašto okolišati i aludirati? Smatram da ste nepristojan i drzak čovek. Neću više dozvoliti sebi da za oblast u kojoj sam stručan kažete da govorim gluposti!
 2. Prisustvo na forumu shvatam kao razmenjivanje iskustva i znanja sa kolegama koji imaju zajednička interesovanja. Profesionalno to radim i sa kolegama na poslu. Neki od njih su mi postali prijatelji. Tada smo medjusobno počeli da se oslovljavamo na ti, bez persiranja!
 3. Priznajem da sam profesionalni elektroničar "žicaroš"! Nemam potrebu da se pravdam što je to moja tačka pogleda na te uređaje. Moje uši mi, pritom, govore da romantično sećanje na vreme kada sam bio mnogo mlađi nije dovoljno da prihvatim ofarbani zvuk tih uređaja. Razume se da Vašim ušima može da prija ono što se meni ne dopada! Hvala Vašim kolegama što ću još duže vreme biti živ, iako ponekad govorim gluposti!
 4. Kada bi mene neko pitao, a ne pita me, rekao bih mu da su pojačala i " RECEIVER-i " iz sedamdesetih i osamdesetih tipa Marantz, Sansui, Technics... najgori audio elektronski uredjaji ikad!! Pojačala sklopljena na smrdljivom, nepouzdanom petinaksu. Pločice medjusobno ožičene kalajisanim žicama kojih ima više nego u PtP cevnim uredjajima, uz " Wire-wrep " kontakte-spojeve preko gvozdenih pinova. Moda da imaju ogromno pojačanje, pa i odgovarajuće veliku ukupnu negativnu reakciju. Onda su se hvalili opsegom pojačanja do 300kHz, uz harmonična izobličenja 0,00001%. O intermodulacionim izobličenjima niko nije razmišljao, kamoli pisao! Hiperprodukcija koja rezultira nedovoljno osmišljenim i kvarljivim kolima. Praktično svaki ima nagoreli pertinaks oko nekih stabilizatora, jačih otpornika ili tranzistora. Elektrolitski kondenzatori koji ne mogu da se porede sa savremenim, a često vrući. Prekomplikovana čelična konstrukcija koja otežava servis..... Zvučno sve, samo ne neutralno i transparentno! Svakako ima smisla kupiti neki cevni uredjaj ili zvučnike iz tog doba. Skoro svaki je bolji od savremenog. Ali, toliko i košta, plus cena legende i ezoterije!! ( Na koliko sam ignore lista? )
 5. simplicisius

  VICOVI!!

  Legao Crnogorac na krevet i zapalio cigar! - Ženo, sad će biti sex kao nikad do sad! Penji se na mene. Uzmi cigar i duni dim na mene! Kh, kha, kha... Zakašlja se on..
 6. simplicisius

  VICOVI!!

  Došla TV ekipa u planinsko selo bogu iza nogu! Našli su razgovorljvog starkelju da ispriča zanimljivost.. -Pretprošle godine izgubila se ovca. Celo selo je tražilo ceo dan. Kada smo je našli svi smo se izređali... -Uf.. Ne može to na TV. Možete li nešto drugo, a zanimljivo da ispričate? - Prošle godine zalutala je krava! Kada smo je našli.. -Još gore! Možete li nešto smešno da ispričate? - Proletos sam ja zalutao!..
 7. sta si dodao? oktopodske gurtne za gain? pa nista nema unutra po pitanju gaina sto nisi i dosad ( Upita Zen ) Moralo se pojaviti objektivno objašnjenje za ZMAJ gain!
 8. Ne znam koja je granica staračkih ušiju!? Ovim istim ušima sam na koncertu i slušam muziku kod kuće! Sine nemoj me više braniti....
 9. Dozvoliće to da sam bio zauzet i da sam sada pročitao današnju priču. Nisam ni znao da sam pomenut, kamoli prozvan! Ponavljam da sam prvi i potpuno jasno izrazio svoj stav!
 10. Hteo sam da Vam aplaudiram na konkretno iznesenom mišljenju za KRELL, sa kojim se potpuno slažem! Moje mišljenje o ovom NAIM sam izneo na isti, konkretan način. Interesantna je strast na forumu za NAIM, a potpuno odsustvo komentara za KRELL!! Privatna prepiska se odnosila na predlog da Srećko posluša pojačalo u privatnom vlasništvu. Glatko je odbio zbog svog zdavstvenog stanja! To je sa punim pravom i dalje privatno!
 11. Hvala za srculence, ali imam utisak da se priča svela na to da Srećko dobije potvrdu za odluku koja je i njemu samom diskutabilna
 12. Silazio Lala sa tavana, promašio prečku merdevina, strmeknuo na zemlju. Komšija Mita, podsmešljivo: " Lalo, jesi li ti to pao? " - Moje lotre, moj tavan, penjem se i silazim kako ja hoću!!
×
×
 • Kreiraj novo...