Jump to content

simplicisius

Član
 • Broj sadržaja

  274
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  5

Poslednji trofej

simplicisius je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

2 Pratilaca

O simplicisius

 • Rođendan 07/18/1958

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  novi sad
 • Interesovanja:
  osmisljena jednostavnost!
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

7883 posetilaca

simplicisius's Achievements

Interesuje se

Interesuje se (5/9)

146

Forumska reputacija

 1. simplicisius

  denon dvd a1

  Kolega audiofil iz NS poseduje Denon A1. Kupljen je prošle godine ispravan i kompletan. Izvadio sam četiri DAC 1702 kako bih mu popravio mnogo skuplji uređaj. Denon, bez DACova se prodaje za neku razumnu sumu. Ukoliko želite i bude potrebe rado ću vas povezati.
 2. ( u poverenju ) 60gr. Ida, mnogo boje zvuči! Interesantno mi je da se sećate tog projekta!
 3. simplicisius

  slusalice

  Postoji li član ovog foruma sa zvučnicima koje nije sam napravio?
 4. simplicisius

  slusalice

  Eh, još samo kada bi zvučnici od 250-400 evra mogli da sviraju kao oni od 2500-4000 evra!!
 5. Pogrešan je račun za kapacitet baterija. Pet redno spojenih baterija 3.7V kapaciteta 3400mAh će imati napon 18.5V i ukupan kapacitet 3400mAh!
 6. Hvala! To sam tražio! Brzo prolazi vreme! To su samo dve olimpijade.
 7. Pre nekoliko godina neko je prikazao kako je rastavio prekidač i zamenio led. Želeo bih da i sam to uradim. Zna li neko kako se to može?
 8. 1986. god. počeo sam da radim u firmi. Nakon godinu dana sekretar SK OOUR drugarski mi je saopštio da sam na POSMATRANJU!
 9. Teflonska ploča 2mm i PTP spojene komponente!
 10. Chinc je pokušaj da se napravi jeftina verzija BNC. Nikada nije dostigao kvalitet BNC. Kvalitetan Chinc danas košta višestruko više!
 11. Kod Lab47 princip lakog je doveden do ekstrema.Za Izolaciju je namerno upotrebljen pero laki PVC. Svi kablovi su bili lagani i tanke žice. Interkonekt, zvučnički, čak i strujni. Interesantan koncept je imao veliki nedostatak! Bakarna žica je, nakon nekog vremena, oksidirala celom dužinom unutar PVC izolacije!!
 12. Veoma mi je bliska ideja laganih interkonekt kablova. Mala masa i odsustvo širma kao da zvuk oslobode stega. Ultimativni konektori za ovu primenu su izlivene plastične cevčice. Kontakte čine žice samih kablova. Verujem da je malo ko upoznat sa ovim konceptom. Ultimativno, ali.. Predviđeno je za pune profile, kao što su žice Lab.47 od 0.6mm. Dodatni problem je oksidiranje kontaktnih bakarnih površina. S vremena na vreme treba par puta izvući i utaknuti ponovo. Bolja ideja je koristiti srebrne žice.
 13. Bakarne cevčice su lakirane originalno rastopljenim šelakom, upotrebljene za katodne izvode i šinu mase. Onomad nije naišlo na razumevanje!
 14. http://www.litico.rs/ Pokušajte ih kontaktirati. Imaju veliki izbor. "Baterišop" iz Novog Sada kupuje od njih na komad i pakuje baterije!
×
×
 • Kreiraj novo...