Jump to content

simplicisius

Član
 • Content Count

  106
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

simplicisius last won the day on June 7 2018

simplicisius had the most liked content!

2 Followers

About simplicisius

 • Rank
  Početnik
 • Birthday 07/18/1958

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  novi sad
 • Interesovanja:
  osmisljena jednostavnost!
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

6367 profile views
 1. simplicisius

  Oakley Image 6

  Genijalan naziv: HRASTIĆ-OAKLEY !
 2. simplicisius

  Oakley Image 6

  Važilo je za veoma nepouzdano predpojačalo. Božić je pokušao da ga prodaje u Engleskoj ( Audiofreaks ). Praktično su svi vraćeni. Veoma je loša štampa.
 3. simplicisius

  Mica , silica izolatori, u vecem formatu ?

  Ponudjen ko počašćen!
 4. simplicisius

  Mica , silica izolatori, u vecem formatu ?

  Novi SAD, SPRINTEL, ima na stanju 2 kom 150*220 mm silikonske termo provodne podloge. Možeš ih mnogo lakše odseći i probušiti nego miku. Cena je malo preko 1100 din po komadu. Ako ti to odgovara mogao bih kupiti i koliko sutra poslati za Bač po nekom našem inženjeru koji svaki dan putuje na posao. Poznaje te!
 5. simplicisius

  RODJENDANI

  Hvala na lepim željama! Do sada sam rodjendane obeležavao i proslavljao. Od sada ću svaki sledeći slaviti!
 6. simplicisius

  RODJENDANI

  Srećan rodjndan!
 7. simplicisius

  Lynn Olson's Amity by Superfi

  Verovatno ste primetili dva aluminijumska kutijasta profila 20x10 mm po dužini šasije. Kroz gornji su provučene sve žice za naizmenični napon (grejanja ), a kroz donji jednosmerni naponi i audio signal. To je omogućilo savšeno čist izgled pojačala. Pritom, aluminijumski profili odlično širmuju i sprečavaju smetnje! Interni interkonekt je od NEOTECH bakarne folijice u teflonu. Jednostavno su odmerene tri odgovarajuće dužine i spojene prozirnim termo bužirom. Radi čisto i transparentno sa dobrim ekstremima, lepom sredinom i prostorom! Toliko je dobar utisak da razmišljam o pravljenju interkonekt kabela!
 8. simplicisius

  Lynn Olson's Amity by Superfi

  Za katodne izvode bio mi je potreban provodnik koji je dovoljno mehanički čvrst i stabilan od trafoa za direktno grejanje do podnožja 2A3 ! Bez teoretisanja o audio kablovima reći ću da , za moje uši, DEBELE ŽICE ZVUČE DEBELO !! Bakarne cevčice koje imam su od veoma čistog bakra. Zidovi su oko 0.6 mm. Zadovoljena je ideja efekta površinskog prostiranja struje viših frekvencija ! Cevčice su pažljivo ispolirane, oprane izopropil alkoholom i odmah prmazane prirodnim šelakom ( lična proizvodnja ) !
 9. simplicisius

  Lynn Olson's Amity by Superfi

  Završavam sa teh. detaljima. U sredini levo je mrežni trafo za direktno grejanje 2A3 naizmeničnim naponom sa srednjim izvodom. Prema lampama su bakarne cevčice 1.5mm premazane pravim šelakom. Bajpasovan je PP kondenzatorom 100 mikroF (gore sredina) za korisnu katodnu struju. Beli PP kond. su za anodni napon 6N6P. Dole levo je CHOKE. Davno sam pročitao šta je rekao mr.ROLAND: "KADA KONSTRUIŠEM NEKI UREDJAJ NE RAZMIŠLJAM POSEBNO O LEPOTI. KADA JE ZAVRŠEN, AKO NIJE LEP SMATRAM DA NIJE DOBAR!"
 10. simplicisius

  Lynn Olson's Amity by Superfi

  LUNDAHL je strateški smešten izmedju lampi. Spojen je debelo posrebrenim 0.3 mm licnastim žicama u teflonu. "S" u oznaci 1660s znači da ima slepi namotaj izmedju primara i sekundara. To opet znači da je prenos signala moguć samo elektromagnetno. Blokiran je kapacitivni spoj koji bi eventualno doneo samooscilacije i uticao na frekventni opseg.
 11. simplicisius

  Lynn Olson's Amity by Superfi

  Puno gvoždja je spakovano u monoblok. Ima grozan odnos 2kg po 1W korisne snage. Iznad ploče su mrežni anodni trafo i izlazni AUDIONOTE. U kućištu su smešteni mrežni trafo za grejače ulazne 6N6P, mrežni za grejanje 2A3, choke 6H za filtraciju anodnog napona i : srce pojačala interstage trafo LUNDAHL 1660s. Simetrični AMITY ima samo dva stepena pojačanja- ulaz 6N6P i izlaz 2A3. Nema ni jedan sprežni kondenzator. LUNDAHL to radi mnogo bolje!
 12. simplicisius

  Lynn Olson's Amity by Superfi

  1mm magnetno meki gvozdeni lim. MADE IN NS! Savijeno i punktovano. Nakon poliranja i plastificiranja nema vidljivog spoja. MLADIĆU, pa ti još imaš kosu napred?!
 13. simplicisius

  Lynn Olson's Amity by Superfi

  Početak "PTP". Obratite pažnju: šina mase je od anodnog bakra tromilimetarska cevčica! Za više porna pošaljite dokaz da ste punoletni!
 14. simplicisius

  Lynn Olson's Amity by Superfi

  Fenomenalni AUDIONOTE izlazni transformatori!
 15. simplicisius

  Lynn Olson's Amity by Superfi

  Cevno punovalno ispravljanje, cevna stabilizacija sa shuntom ccs depetion mosfet. Filtracija bez elektrolita. Polipropileni u ulju!
×