Jump to content

simplicisius

Član
 • Content Count

  116
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

simplicisius last won the day on June 7 2018

simplicisius had the most liked content!

2 Followers

About simplicisius

 • Rank
  Početnik
 • Birthday 07/18/1958

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  novi sad
 • Interesovanja:
  osmisljena jednostavnost!
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

6885 profile views
 1. simplicisius

  Udrobljena automobilska tema.

  Dosetiće se. Sve će se uskoro plaćati po snazi, a ne kubikaži. Uostalom, osiguranje se i sada tako računa!
 2. simplicisius

  RODJENDANI

  Zdravlja i svi planovi da se ostvare!
 3. Možda je jednostavnije reći da zamene mesta gornja i donja bas kutija. Ja sam se zapitao zašto su konektori za kablove bas kutija spolja, a ne izmedju kutija. Eci je verovatno imao svoj razlog za takvo rešenje!
 4. simplicisius

  P: NOS Rifa elektroliti

  Napomena za reformiranje elektrolita! Napon na kondenzator dovedite preko otpornika najmanje 1k ohm. Time će napon na elektrolitu postepeno rasti. Nakon što se ustali pad napona na otporniku će biti srazmeran struji curenja! Nominalni napon priključen bez otpornika nije razradjivanje kondenzatora koji je dugo stajao, već odličan način da ga UNIŠTITE ! ! ! !
 5. simplicisius

  MARK LEVINSON No26

  Želeo sam da predstavim kako na estetski prihvatljiv i elegantan način prilagoditi ML No26 danas prihvaćenom standardu. Predpojačalo tako ima svoju upotrebnu vrednost, a zadržalo je osnovnu konstrukcijsku ideju i istorijsku vrednost. Apsolutno je pouzdano i zvučno se može porediti sa savremenim. Pogledavši fenomenalan pot. P&G znalci će odmah uvideti da je dvostruki. Znači da uredjaj u osnovi nije balansiran, već mu je nadodat balansiran ulaz i izlaz. To je interesantnija tema za raspravu od CAMAC konektora! Kada bi bilo ko dobio na poklon ML No26 u originalnom i ispravnom stanju, baš me interesuje šta bi uradio!? CAMAC su superiorni. Kupiću originalne kablove (CAMAC bez obzira na cenu ) ! Promeniću konektore (CAMAC) na svim spravama koje ću kačiti na ML. !? Malo verovatno, zar ne? Mnogi znaju da su RCA ( cinch ) konektrori zamišljeni kao jeftina alternativa BNC. Sada su kvalitetni RCA višestruko skuplji od BNC, ali su postali STANDARD! (Slična priča VHS i BETA.) Ko nema sistem sa balansiranim uredjajima osudjen je na CINCH!!
 6. simplicisius

  MARK LEVINSON No26

  Osnovna ideja bila je zadržavanje osnovne konstrukcije uredjaja i osvežavanje komponenti koje imaju vek trajanja. Otpornici su originalni i više nego dobri. ML je medju prvima koji je shvatao uticaj otpornika i koristio, recimo, DALE nemagnetne otpornike. CAMAC konektori su zamenjeni u Nemačkoj, i to najlošijim limenim cinch. Pokušao sam izabrati kvalitetne CMC i FURUTECH kalkulišući šta daje najbolji kontakt i pouzdanost, a ne samo brend. Pritom sam se razočarao činjenicom da ni jedan od njih nema ispupčenja ka šasiji koja bi onemogućila samoodvrtanje. Rešio sam to upotrbivši WURTH tečnost protiv samoodvrtanja, ali WBT ipak nije samo HiEnd moda.
 7. simplicisius

  MARK LEVINSON No26

  Uredjaj je diskretno odradjen na najboljoj štampi. MADRIGAL uvek prvi osmišljene štampe. Svi vodovi su zaobljeni, bez oštrih ivica. Sve vodovi mase su školski odradjeni i logično rasporedjeni. PENNY & GILES potenciometar je fenomenalan. Posle toliko godina radi besprekorno. On je pravo srce uredjaja. Pored njega su dva obrtna prekidača koji su elegantno rešenje za balans. Morao sam da ih raspertlujem i otvorene očistim-ispoliram. Kontakti nisu oštećeni, jednostavno je zlato patiniralo. Praktično su nenabavljivi, ali mislim da im je život produžen bar desetak godina. ML No26 je jedno od prvih pravih predpojačala koje je istinski Hi End. Osveženo radi potpuno bešumno i suvereno kontroliše zvuk. Neutralno je sa čistim dubokim basom. Visoki imaju pravu meru. Nije to svilenkasto ili iskričavo. Prirodno je i tečno. U prostoru mogu da se vide instrumenti u svojoj pravoj veličini i rasporedu. Glasovi maju svoju boju bez trunke razmazivanja i preuveličavanja.
 8. simplicisius

  MARK LEVINSON No26

  Camac konktori su bili direktno zalemljeni na štampe. Novi cinch su povezani srebrnim trakicama u plavom taflonu kupljenim u KAČI Budimpešta. Oni se ne mogu videti jer su imedju dve štampe. Sve u predpojačalu je inače MADRIGAL ožičio srebrnim trakama. Elektroliti su bili ROE i razni amerikanci. Svi su zamenjeni ELNA SILMIC 2 odgovarajućeg kapaciteta i napona. Bio sam veoma zadovoljan kada sam video plave folijske polipropilene na ulaznoj balansiranoj ploči. To su RIFA impulsni napravljeni kao dva serijska kondenzatora sa zajedničkom osnovnom folijom. To su prvi ikad tog principa za koje znam . Sada su praktično svi hajendovski MUNDORF takvi. Te RIFA sam, po osećaju, ugradio na OTL pre više od 25godina.
 9. simplicisius

  MARK LEVINSON No26

  Jedan od dragulja MADRIGAL lab. Odradio sam osvežavanje i unapredjivanje za kolegu audiofila iz Zrenjanina. Došao je iz Nemačke sa skinutim Camac konektorima. Mislim da im je vrednost oko 500Eura.Stavljeni su najgori plehani cinch. Mora da je neki Turčin odradio preradu. Naškrabano je "oben" na unutrašnjoj strani prednje ploče. Zamenio sam cinch-eve kvalitetnim CMC, a na važnim ulazima izlazima FURUTECH. Zadnja ploča konektora izvučena je 4mm da se ne naslanjaju na štampe.
 10. simplicisius

  RODJENDANI

  Zdravlja, sreće i uživanja u dobroj muzici....
 11. simplicisius

  Oakley Image 6

  Genijalan naziv: HRASTIĆ-OAKLEY !
 12. simplicisius

  Oakley Image 6

  Važilo je za veoma nepouzdano predpojačalo. Božić je pokušao da ga prodaje u Engleskoj ( Audiofreaks ). Praktično su svi vraćeni. Veoma je loša štampa.
 13. simplicisius

  Mica , silica izolatori, u vecem formatu ?

  Ponudjen ko počašćen!
 14. simplicisius

  Mica , silica izolatori, u vecem formatu ?

  Novi SAD, SPRINTEL, ima na stanju 2 kom 150*220 mm silikonske termo provodne podloge. Možeš ih mnogo lakše odseći i probušiti nego miku. Cena je malo preko 1100 din po komadu. Ako ti to odgovara mogao bih kupiti i koliko sutra poslati za Bač po nekom našem inženjeru koji svaki dan putuje na posao. Poznaje te!
 15. simplicisius

  RODJENDANI

  Hvala na lepim željama! Do sada sam rodjendane obeležavao i proslavljao. Od sada ću svaki sledeći slaviti!
×