krca44 Napisano Mart 6 #3389 Napisano Mart 6 Imam neka mono izdanja i to meni svira isto tako dobro kao i stereo ( sistem je stereo bez mono prekidaca kad slusam ). Verovatno je jos bolje sa pravim mono cartridgem zbog manjeg shuma. zerowaf je reagovao/la na ovo 1
zerowaf Napisano Mart 6 #3390 Napisano Mart 6 pre 3 časa, krca44 reče Imam neka mono izdanja i to meni svira isto tako dobro kao i stereo ( sistem je stereo bez mono prekidaca kad slusam ). Verovatno je jos bolje sa pravim mono cartridgem zbog manjeg shuma. Baš tako! Stare mono snimke su mi baš ugodne za slušanje!
BANAT Napisano Mart 22 #3392 Napisano Mart 22 . vladd, Beli_Ninja, aaa zmaju! and 3 ostalih je reagovao/la na ovo 2 2 2
revox Napisano Mart 26 #3393 Napisano Mart 26 moze li se uzet u obzir ovaj način izračuna efektivne mase ručke a da je kolko tolko pouzdan
John Coltrane Napisano Mart 27 #3394 Napisano Mart 27 Previše uprošćeno ne uliva poverenje Measuring Tonearm Effective Mass- Vinyl Engine WWW.VINYLENGINE.COM revox je reagovao/la na ovo 1
paja959 Napisano Maj 16 #3395 Napisano Maj 16 (izmenjeno) ozivljavanje jedne Shure 44-7,igla JICO (JICO N44-7 Nude (AE10120)),sfericna...Mustang '67,sa V8 motorom,KO a la Tyson...do klasicnog rocka ne stizem,izuvam se na jazz Izmenjeno Maj 16 od paja959 krca44, vladd, zerowaf and 1 član je reagovao/la na ovo 2 2
zerowaf Napisano Maj 20 #3396 Napisano Maj 20 On 26. 3. 2025. at 19:06, revox reče moze li se uzet u obzir ovaj način izračuna efektivne mase ručke a da je kolko tolko pouzdan Na FB je Alfred Bokrand stavio link na ovo, pa sam ae sjetio da je bilo pitanje i kod nas. Nisam još ni otvorio jer sam na putu, ali dijelim da ne zaboravim. Tonearm Mass.zip revox je reagovao/la na ovo 1
aaa zmaju! Napisano Maj 20 #3397 Napisano Maj 20 (izmenjeno) Zanimljivo svedočenje o nekadašnjem PGP-RTB (između ostalog): Kockica -Snimamo ploču Kocka kocka kockica – Snimamo ploču RTSPLANETA.RS “Kockica” je emitovana sredom na programu Televizije Beograd, to je bio iščekivan i omiljeni dečji dan. Sada su emisije Kockice dostupne svakog tre... Izmenjeno Maj 20 od aaa zmaju!
Srecko Napisano Jun 3 #3398 Napisano Jun 3 Ideje za dizajnere (izgled). The Best New Turntables That Prove Vinyl Isn’t Just for Audiophiles WWW.GEARPATROL.COM 2025 has already been a banner year for new turntables.
Pchelac Napisano Jul 20 #3399 Napisano Jul 20 Ortofon SPU GTX S moving-coil phonograph cartridge - Positive Feedback POSITIVE-FEEDBACK.COM Ortofon SPU GTX S moving-coil phonograph cartridge SPU sa ugradjenim trafoima, SUT unutar kucista glave...
krca44 Napisano Jul 21 #3400 Napisano Jul 21 pre 18 časa, Pchelac reče SPU sa ugradjenim trafoima, SUT unutar kucista glave Takvi su i bili prvi SPU, otud onakav oblik shella, duboki - samo ti stari step-up trafoi navodno nisu nesto na ceni - ne znam kakvi ce biti ovi novi.
zerowaf Napisano Jul 21 #3403 Napisano Jul 21 Pre sat vremena, krca44 reče Takvi su i bili prvi SPU, otud onakav oblik shella, duboki - samo ti stari step-up trafoi navodno nisu nesto na ceni - ne znam kakvi ce biti ovi novi. pre 19 minuta, Zen Mod reče ima @zerowaf SPU GT/e, limitirana serija od 1000 komada za japansko tržište je kod mene. Poznaje se po zelenoj naljepnici. Kako je radila dok je bila OEM? Božanstveno! Nije za audiofile, ali je muzikofilski san. Glazbu si mogao osjetiti kako struji kroz tebe. Pretjerujem li ili me vara dojam? Ne znam više gdje točno, ali negdje na YT sam sa snimke dvije SPU zvučnice pogodio koja je SPU GT/e limited. Vlasnik videa je bio iznenađen! Toliko je posebna bila. Onda je oštećena i službeni krivac je mačka. I ja se toga držim. Neslužbeno odgovorna osoba je klinka i ako me netko od vas ne izda, malena nikad neće saznati da znam. ❤️ Znači, mačka je! 😎 U vezi ugrađenog SUT-a, ugrađen je Jörgen Schou trafo razvijen specijalno za Ortofon. I sam sam čuo da nije neka sreća i neću ništa demantirati. I ovako su dovoljno skupi, ali osvrnite se na gornji opis dojma o toj zvučnici. Sada je popravljena sa boron kantileverom i nekom super-duper modernom iglom kojoj sam zaboravio ime, set koji i sam košta kao neka druga solidna zvučnica. Kako sada zvuči? Hi-Fi dream come true....ali meni nedostaje ona originalna palpabilnost. Značu, SUT je dovoljno dobar da pokame razliku, i to ne na suptilan način, između različitih igala i kantilevera. Ima li boljih external SUT-ova? Ima! Možda i cost no object među ponajboljima je japanski Finemet MCT-1, ali mu treba dobra masivna željezna kutija ili od onog skupog materijala koji blokira sve te baje i hajvaniće što smetaju trafoju. 😎 Pisao o tom SUT-u ovdje na forumu, a saznao sam za njega Josepha Esmile, tj na blogu JE Labs. Eto....zna Zen kako me dozvati na forum. 💪🤣 krca44 and Pchelac je reagovao/la na ovo 2
zerowaf Napisano Jul 21 #3405 Napisano Jul 21 pre 51 minuta, Zen Mod reče pederlažov, ne može odoleti prilici da se qrči Pa da! A usput dam i iskren sud o nečemu što poznajem, pa netko može donijeti informiraniju odluku. Schou trafo bije glas da nije neka sreća. I vjerojatno nije ako ga se usporedi s nečim što košta deset ili dvadeset puta više. Za cijenu sličnu Schou, sam svojedobno kupio Haufe SUT koji jeste subjektivno bolji (nije moguća direktna usporedba), ali mi nije za SPU jer ima omjer tek 1:10. Problem je što ni taj Haufe više ne možeš kupiti za ca 150 do 200 €
paja959 Napisano Avgust 1 #3407 Napisano Avgust 1 (izmenjeno) gramofondzije,jel prepoznaje mozda neko zvucnicu sa slika ?...mozda nisu najbolje,al se manje vise vidi..telo lici na neku Goldring MC,s tim da na "celu" ima jednu kao crvenu,prepolovljenu lopticu...najverovatnije neka vitage MC zvucnica,posto se ne vide nikakvi tragovi da bi se igla mogla menjati...skockano na nekom Thorens 126/Grace 707 thanks Izmenjeno Avgust 1 od paja959
paja959 Napisano Avgust 2 #3408 Napisano Avgust 2 13 hours ago, paja959 said: gramofondzije,jel prepoznaje mozda neko zvucnicu sa slika ?...mozda nisu najbolje,al se manje vise vidi..telo lici na neku Goldring MC,s tim da na "celu" ima jednu kao crvenu,prepolovljenu lopticu...najverovatnije neka vitage MC zvucnica,posto se ne vide nikakvi tragovi da bi se igla mogla menjati...skockano na nekom Thorens 126/Grace 707 thanks Supex SDX 1000 aaa zmaju!, krca44 and revox je reagovao/la na ovo 1 2
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah