Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Za umutvrljavanje kutija probati constrayned layer damping. Na zidove kutije se iznutra lepi tanja ploča elastičnim lepkom (silikon, imaju i specijalni lepkovi). Poenta je da se dve ploče spoje samo elastičnim slojem, bez eksera i sl. Te ploče unutra mogu i kruto da se spregnu međusobno. Energija vibracije mora negde da se potroši a to gnječenjem ove elastike ide samo tako. Bitumenom manje to ide.

Inače nedavno sam imao prilike da slušam koncepciju kao Linkwitz LX mini gde je cev za bas urađena od dve koncentrične kanalizacione cevi i usut pesak između. Za neverovati koliko je to mrtva kutija a 1cm peska između. 3x sam prilazio da kucnem on neverovanja.

Napisano

Klasika je dve tanje drvene kutije, jedna unutar druge, pa pesak izmedju. Jedino je pitanje kako centrirati unutrasnju kutiju za spoljnu, da se ne dodiruju a da stoji. Takodje, problematicno je mesto gde drajver izlazi napolje.

Napisano

nista ne smeta da se dodiruju

mid layer od peska treba da ubije sve rezonanse, tako da kruta tackasta sprega izmedju unutrasnje i spolnje kutije nije minus

• 4 nedelje kasnije...
Napisano
pre 15 minuta, neskor reče

ehhh, kad bi imali ovu masinu za reacharge 

Namerno sam okačio ovo. Sela po tajlandu imaju ovu mašinu a nema niko u Srbiji :sarcastic_hand:

Da ne pričam što ne videh da neko meri kao ovi "seljaci" jačinu polja u procepu :smesna:

Napisano

imao sam ja dva Gausmetra, jedan od tih zavrsio kod Zeljka

prilikom kupovine samo obratiti paznju na debljinu kraja sonde da bi mogla da udje u procep

• 2 months later...
Napisano

:wub::girl_ten: Awwwwwwwwww!!!!! :girl_ten:

- "We are featuring today the most desirable TT in the World"
- "Correct!"

https://insheepsclothinghifi.com/emt-927-the-holy-grail-of-broadcast-turntables/

https://www.jpvanvliet.nl/

EMT927

EDIT: Možda je ipak ovome mjesto u temi "Ma užas"?
EDIT mkII: Da, pripada u "Ma užasnu" temu. Prebačeno iz teme o youtube videima. :D 

Napisano
pre 13 minuta, Zen Mod reče

EMT je za sise

Pa da....nemaš što raditi na njemu osim obnoviti. :D 

Napisano

Kolko sam shvatio, to su mu naručili baš za promociju tih driver-a. Ima i skretnica objavljena, ali čemu to. :laugh1:

Napisano

Meni to mnogo ruzno jbt, mislim na jajaste drajvere. Da su dobri, jesu.

Troels je prica za sebe, ali da je poznat, poznat je.

Napisano

Sonido pravi elipse bar dve godine.... cini mi se da je neko to doneo kod nas, samo ne mogu da se setim ko i ne znam sta bi sa tim elipsama....

Napisano

taj sam
kao i sve ostale Sonide koje sam imao - sticajem okolnosti su otisli dalje u dobre ruke, po nabavnoj ceni

kad se zaigrah sa necim drugim

Napisano
pre 18 minuta, Zen Mod reče

taj sam

Mislim, a tko drugi??? :D 
Ako se igdje pojavi neka ezoterija od drivera znamo da je sva prilika da će kod Zena na pretrage, pa dalje s gotovim "recepisom" do nekog sretnika. :thumbup:

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...