Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Screenshot_4.png

Мај амиго, вхат то сеј мај френд, енд гугле ис сометајмс вронг

• Odgovora 16k
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Napisano

Nekako mu (preamp-u, iako ga jedan od stručnjaka i ljubitelja Otalla-inog lika i dela napljuva kada mu je bio u rukama za refresh, samo tako) se, uvek, vratim. Hvala @Impuls za refresh i odlično napajanje.

Šteta te je amp otišao još onomad, ne dugo nakon kupovine ((London BillyWee) zbog obrnuto zalemljenog cond-a u factory) u večna lovišta, nije mu se dalo... Tada nije bilo lako dobaviti izlazne za zamenu... Ali, @pile , @sipi & co. su me opskrbili zamenama... ;)

Eto, morao sam da se pohvalim kako uživam...

16982603338_8ff8064eac_o.jpg

Napisano

A sto je tesko oziveti amp?

Mislim Otala ima svoje mesto u istoriji hife, uzdrmao je sredinu i krajeve, jos ako je verzija Otala/Lohstroh, vredi truda i napora. Lohstroh je ipak bio br 1 u tom drustvancetu.

Napisano
4 minutes ago, vladd said:

A sto je tesko oziveti amp?

Mislim Otala ima svoje mesto u istoriji hife, uzdrmao je sredinu i krajeve, jos ako je verzija Otala/Lohstroh, vredi truda i napora. Lohstroh je ipak bio br 1 u tom drustvancetu.

To je bilo 8. desetleća poslednjeg stoleća prošlog tisućleća. Tada nije bilo lako dobaviti te izlazne... Sada je drugačije, sada bi on bio popravljen vrlo brzo... Bejah mlad i slušah Bradačeve RFT zvučnike... Al' je preamp ostao iako je dugo čekao pravu osobu za refresh. Nije da se nije pokušavalo, čak kod stručnjaka... ;) Bygones...

Napisano

Ovde se ozivljavaju sprave od 5-og ili 3-eg desetljeca, osmo je koliko juce, pre samo 30-ak godinica...svi bejasmo mladji... :D 

Izbaci listinge tranzistora, delova, mozda neko iskopa nesto negde, nije Otala japanac, koristio je trzisne komponente, ima toga po podrumima i budzacima..

Pa sakupljaj, dok ne dodjes do kraja liste, nadji ponovo majstora za restauraciju, i pusti spravu da zivi...naravno, nezno i pazljivo, nema mladjanih pijanih zurki :) 

P.S.

Koliko me secanje drzi, nije bilo nista lako nabaviti ni tada, jedino sto su bili aktuelni i teoretski prisutni, inace je trebala jaka gimnastika za nabavku necega iz evrope, a narocito od preko mora...

Napisano

Nema tog pojačala, (po)odavno, u mojim rukama. Ostalo je predpojačalo i čekalo je pravog junaka da ga osveži. Kao što i napisah gore. Samo sam poželeo da podelim sećanje i trenutno uživanje. Slika braće nije moja, kao što se i vidi u njenim podacima... Lepo je i sećanje što sam ih sve doneo lično, sa dva putovanja u Londru... ;) Al' to je druga priča, neću Vas starački daviti... Ne znam šta mi bi... ;)

Napisano

imzenjerski , nema sta !!

ej imzenjeru - kako Bebac ??

rastemo li , kakimo i pajkimo ?

Napisano
51 minutes ago, Zen Mod said:

ej imzenjeru - kako Bebac ??

rastemo li , kakimo i pajkimo ?

Ima ona od Fat Boy Slim-a Eat, sleep, rave, repeat

Kod nas samo umesto rave je shit :D

Napisano

Ah, pa tu moze eleborat da se napise. Tema je ULM, konektor minimalne mase, a odrzanog silda. Pride, za razliku od Lab 47 konektora, ovde se izbegava velika koncentrisana sila na povrsinu zenskog konektora, i smanjena mogucnost ostecenja povrsine od dragocenog metala.

E sad, ova verzija je jeftinija, karbonizovana, ona skuplja, srebro u providnom teflonu, za oko 2k5$ je od posebne namene, verovatno za

HIGHLY TRANSPARENT clear outer jacket for enhanced cosmetics

:) 

Napisano
2 hours ago, vladd said:

Ah, pa tu moze eleborat da se napise. Tema je ULM, konektor minimalne mase, a odrzanog silda. Pride, za razliku od Lab 47 konektora, ovde se izbegava velika koncentrisana sila na povrsinu zenskog konektora, i smanjena mogucnost ostecenja povrsine od dragocenog metala.

E sad, ova verzija je jeftinija, karbonizovana, ona skuplja, srebro u providnom teflonu, za oko 2k5$ je od posebne namene, verovatno za

:) 

"Made for MCap" umesto "Made for Mundorf", daleko je ovo od dragocenih metala lol

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...