Jump to content

Preporučeni Komentari

• Odgovora 16k
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Napisano
12 hours ago, prophet said:

Nije vaseljenski (on je u Carigradu), ovo je srpski.

A za te likove:

Ma znam bre - zezam se :)

Mada ima vremena mozda i nas bude u carigradu red bi bio.

Napisano
Ma znam bre - zezam se [emoji4]

Mada ima vremena mozda i nas bude u carigradu red bi bio.

Mozda, kad AV-u dosadi predsednikovanje, pa za sledecu funkciju izabere da bude patrijarh. Ili, sto rece jedan moj prijatelj, objedini sve tri u - predmijarh

Napisano

Jel' to bilo pešačenje po Fruškoj Gori, il' je slikano onako, u prolazu? Ja sam svojevremeno propešačio Frušku Goru uzduž i popreko(umesto fizičkog 3 planinarenja po semestru od 30+ kilometara) i pri tom obišao sve manastire, neke i po više puta ... i u njima sam sreo istinske vernike koji su me opčinili svojom produhovljenošću i nekim unutrašnjim mirom kojim su prosto zračili ... i niko nije mogao ostati ravnodušan u tim susretima sa njima, iako je međ' prisutnom studentarijom bilo jako malo vernika, ako ih je uopšte i bilo.

Napisano

pešačenje, počeli smo lagano, prvog puta oko 6 km, juče oko 10, sledeće nedelje malo više.. stičem kondiciju za šipčenje po Julijskim Alpima i Dolomitima početkom avgusta..

bio juče u manastirima Velika Remeta i Grgeteg.. ovaj drugi je na lepom mestu, bila večernja služba, prisustvovao sam joj pola sata.. prethodno su pratilji namakli maramu, razvrstali nas na muškoženske.. bilo pešes vernika i nas dvoje kaura.. jbg ne prima se to na mene, ali nisam militantan kaurin :)

Napisano

Za utehu, nije se ni na mene primilo, al' sam ostao opčinjen tim njihovim spokojstvom ... zavidim im na tom unutrašnjem miru kog' su oni pronašli u veri

I meni je Grgeteg ostao u posebno lepom sećanju, zbog okruženja u koji je smešten ... bar tako bilo pre više od četvrt veka(uf, što se omatorilo)

Napisano

Svi su pozvani i svakom su vrata otvorena. Kad bude došao pravi čas, i um i srce će znati gde je izvor koji gasi žeđ. Fruška Gora - Sveža gora  je mali raj, u doslovnom značenju.

Napisano
Za utehu, nije se ni na mene primilo, al' sam ostao opčinjen tim njihovim spokojstvom ... zavidim im na tom unutrašnjem miru kog' su oni pronašli u veri

I meni je Grgeteg ostao u posebno lepom sećanju, zbog okruženja u koji je smešten ... bar tako bilo pre više od četvrt veka(uf, što se omatorilo)

manastir je uređeniji nego onomad (i ja bio onomad), ulagalo se u međuvremenu.. na zvoniku piše '2000, verovatno je tada obnovljen..

Napisano

na putu od Remete do Grgetega, sreli smo nekoliko meštana, svi su nam nazvali dobar dan i progovori sa nama po neku reč, ponudili kafom, uputili na izvor..

prošle nedelje na Stražilovu videh čoveka od 80 kako me sustiže i ostavlja u prašini.. na vrhu popričasmo - naš iseljenik iz Kanade, podelismo našu kafu iz termosa i njegove breskve..

bež'te ljudi iz gradova, The truth is out there :)

Napisano

zato su meni Divcibare po meri

jedino kako da se preselim tamo , a ne samo 10 ili 20 dana godisnje

ponajvise volim da i ne palim auto dok sam tamo ....... al'  ne moz' izbeci moljakanje za bazenima i kobajage zanimljivim destinacijama

Napisano
3 hours ago, Zen Mod said:

zato su meni Divcibare po meri

jedino kako da se preselim tamo , a ne samo 10 ili 20 dana godisnje

ponajvise volim da i ne palim auto dok sam tamo ....... al'  ne moz' izbeci moljakanje za bazenima i kobajage zanimljivim destinacijama

WAprVFI.png

Kaki si s fudbalom Zen ? Fali nam centar for za ligu.

Napisano

dve leve mi nisu smetaler da budem dobar branič , i još bolji biciklista

sad se ostarelo za to .......... vozaju se motorini i planira ponovo bicikl

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...