Mikorist Napisano pre 2 časa #23 Napisano pre 2 časa pre 1 sat, krca44 reče Mislim da nije off ako pitam kako bi se kvalitetno izolovao mrezni trafo od metalnog kucista da ne prenosi vibracije ? Nije off uopšte....to je klasična inženjerska tema. McIntosh audio koristi zalivanje (potting), ali to je samo jedna od metoda. Gumeni i sorbothane nosači Umesto direktnog šrafljenja trafoa na metal: Gumene blok podloške Sorbothane diskovi (30–50 duro tvrdoće) Neopren guma 3–6 mm Decoupling ploča (profesionalni nivo) Trafo se montira na posebnu ploču (aluminijum, pertinaks, bakelit), a ta ploča se zatim elastično montira na šasiju. Zalivanje (potting) – kao kod McIntosha ....Koriste se: Epoksidne smole....Poliuretanske smole Drastično smanjuje brum....Fiksira namotaje Smanjuje mikrofoniju Mane: Trafo se više greje Ne može se servisirati. Kad rikne zdravo... krca44, LightMatic and Aleks je reagovao/la na ovo 3
Zen Mod Napisano pre 2 časa #24 Napisano pre 2 časa skyisthelimit Mikorist and LightMatic je reagovao/la na ovo 2
krca44 Napisano pre 1 sat #25 Napisano pre 1 sat (izmenjeno) pre 34 minuta, Mikorist reče Gumeni i sorbothane nosači Umesto direktnog šrafljenja trafoa na metal: Gumene blok podloške Sorbothane diskovi (30–50 duro tvrdoće) Neopren guma 3–6 mm Imam 2mm samolepljivi Bitumen namenjen audio izolaciji u automobilima i to sam do sada koristio u dva sloja - planiram da koristim to i/ili dodatnu gumu samo me zanimaju dodatne mogucnosti. Hvala Izmenjeno pre 1 sat od krca44 Mikorist and LightMatic je reagovao/la na ovo 2
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah