Brijac Napisano Januar 9 Share #23 Napisano Januar 9 Dodao bih da se slazem sa @gluv_i_udaren da baterije (a i ubacio bih i superkondenzatori) bi ovome napravilo zgoditak. Treba probati. . gluv_i_udaren je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Januar 9 Autor Share #24 Napisano Januar 9 (izmenjeno) Jasno je i opšte poznato iz domena audio uredjaja kao što je phono preamp da je baterijsko napajanje superiorno u smislu da daje max. stabilnu struju, nema parazitskih sumova, nema huma. Medjutim, zašto ne probati i neki drugi koncept ? Izmenjeno Januar 9 od Doktor Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Brijac Napisano Januar 9 Share #25 Napisano Januar 9 Ja sam uvek za Samo napomenuto kao unapredjenje na post broj 1. Ima i drugih koncepata, phono ispod same rucke Ali ajde ovo prvo da se prodje, odslusa. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Januar 9 Autor Share #26 Napisano Januar 9 Odmah da se razumemo : phono u gram. bazi, ispod rucke kako kazes, sto se mene tice - pass. Znam sta rade i Linn, sada i Rega ali zaista , nema potrebe. Izvestavam ovde kako bude bilo noviteta i novih koraka u izgradnji. krca44 je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Brijac Napisano Januar 9 Share #27 Napisano Januar 9 Ne u/ispod baze. Direktno ispod rucke, nema blize izvoru od toga. Javljaj kako ovo sviri 🖐️ Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Dumus Napisano Januar 9 Share #28 Napisano Januar 9 pre 55 minuta, Doktor reče Jasno je i opšte poznato iz domena audio uredjaja kao što je phono preamp da je baterijsko napajanje superiorno u smislu da daje max. stabilnu struju, nema parazitskih sumova, nema huma. Mene ovde niko ne sluša Reći ću samo (još) jednom... "Solar-Powered High-End Audio" gluv_i_udaren je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
gluv_i_udaren Napisano Januar 9 Share #29 Napisano Januar 9 Superkondenzatori, ultrakondenzatori, kako već se krste… hm Koncept za ovu priču možda bolji od baterija iz prostog razloga što se mogu napuniti brutalnom strujom jako brzo i sviriti lagano par sati. To što će da se isprazne ako stoje nema nikakve veze ako namestimo punjač da je aktivan svo vreme dok je uređaj isključen. Ne degradiraju kao 100% napunjene (ili ispražnjene) baterije Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Januar 9 Share #30 Napisano Januar 9 napraviti prvo as is, pa ako zadovoljava ukus, onda magijati al kako ovo sokocalo ima koliko toliko korektan shunt reg, nece tu baterije puno doneti LightMatic, Doktor and Mikorist je reagovao/la na ovo 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Januar 10 Autor Share #31 Napisano Januar 10 ^ Eto, i ova dlema je rešena. Dakle, pravi se 1 na 1. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
mutayu Napisano Januar 10 Share #32 Napisano Januar 10 (izmenjeno) Moram da pitam, dok je jos vreme, zasto ne napajati Emerald Zenovim Good Geminijem? Naravno, uz uslov da se prilagode struje i naponi. Takodje moram da pitam, ali to je vec manje bitno za sam projekat, zasto je Emeraldov trafo prikazan sa dva primara i sta se time dobija? Zaboravih da dodam i da moj Qasimodo stoji na raspolaganju kome god je potreban. Izmenjeno Januar 10 od mutayu Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Januar 10 Share #33 Napisano Januar 10 pre 12 minuta, mutayu reče zasto ne napajati Emerald Zenovim Good Geminijem? Već je ugrađen šant regultor na samu PCB Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
mutayu Napisano Januar 10 Share #34 Napisano Januar 10 9 minutes ago, Mikorist said: Već je ugrađen šant regultor na samu PCB To ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem! 😁 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Januar 10 Share #35 Napisano Januar 10 Ne znam da li im potrebe.. Dobio bi se osmostepeni šant regulator ili tako nešto zbirno. Nem pojma. Nek zen kaže. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Januar 10 Share #36 Napisano Januar 10 bilo bi redundantno Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
mutayu Napisano Januar 10 Share #37 Napisano Januar 10 Mislio sam da se upotrebi Good Gemini umesto predvidjenog regulatora. Prosto se ne popuni plocica elementima regulatora i uvede se napajanje na plocicu gde treba (+ na + C6 i C8 a - na - C7 i C9). No, da ne komplikujemo... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
krca44 Napisano Januar 10 Share #38 Napisano Januar 10 (izmenjeno) Nego da pitam jesam li shvatio valjano - za jedan phono tj. dva kanala idu 2 pcb ? Zato se i pravi dual-mono ? Izmenjeno Januar 10 od krca44 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Januar 10 Share #39 Napisano Januar 10 pre 19 minuta, krca44 reče Nego da pitam jesam li shvatio valjano - za jedan phono tj. dva kanala idu 2 pcb ? Zato se i pravi dual-mono ? Dve PCB . Već je dual mono po defultu. Smo je bilo pitanje da li je bolje na jedan ili na dva trafoa. krca44 and LightMatic je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Januar 11 Share #40 Napisano Januar 11 Evo ga helpdesk za Emerald ako zatreba. https://www.diyaudio.com/community/threads/rjm-audio-emerald-phono-stage-help-desk.336831/page-46#post-7895319 Ima lepih primera kako treba a i kako ne treba . Dve kutije su odlične u gornjem primeru ali džaba kad su jedan na drugoj. Avijacijski konektori su odlična stvar. Nem šild, nema slepi navoj i snuber na torusu. zavisi i koji je opamp turio...ako je stavio neki moderan superbrz dobio je oscilator. Muses recimo ne radi na Whammy bez kopmenzcije - oscilira - moš misliti na phono.....a Signetics bez ičeg ne zuji ništa. Doktor and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
mutayu Napisano Januar 21 Share #41 Napisano Januar 21 On 1/10/2025 at 12:25 PM, mutayu said: Takodje moram da pitam, ali to je vec manje bitno za sam projekat, zasto je Emeraldov trafo prikazan sa dva primara i sta se time dobija? Da odgovorim sam sebi, mozda jos nekog bude zanimalo, mada ne verujem da ovde ima mnogo ljudi koji znaju manje od mene. Prikazana su dva primara koji razlicitim vezivanjem omogucavaju rad na mrezi od 230/115V. zerowaf je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah