Jump to content

Emerald Phono Stage

Doktor

Preporučeni Komentari

Napisano (izmenjeno)

Jasno je i opšte poznato iz domena audio uredjaja kao što je phono preamp da je baterijsko napajanje superiorno u smislu da  daje max. stabilnu struju, nema parazitskih sumova, nema huma.

Medjutim, zašto ne probati i neki drugi koncept ? 

Izmenjeno od Doktor
Podeli na ovim sajtovima

Odmah da se razumemo : phono u gram. bazi, ispod rucke kako kazes, sto se mene tice - pass.

Znam sta rade i Linn, sada i Rega ali zaista , nema potrebe.

Izvestavam ovde kako bude bilo noviteta i novih koraka u izgradnji.

Podeli na ovim sajtovima

pre 55 minuta, Doktor reče

Jasno je i opšte poznato iz domena audio uredjaja kao što je phono preamp da je baterijsko napajanje superiorno u smislu da  daje max. stabilnu struju, nema parazitskih sumova, nema huma.

Mene ovde niko ne sluša :crying:

Reći ću samo (još) jednom... ;)

"Solar-Powered High-End Audio"

Byob.thumb.png.ee944c7ec628b3168cc9bf252c409014.png

:D

Podeli na ovim sajtovima

Superkondenzatori, ultrakondenzatori, kako već se krste… hm

Koncept za ovu priču možda bolji od baterija iz prostog razloga što se mogu napuniti brutalnom strujom jako brzo i sviriti lagano par sati. To što će da se isprazne ako stoje nema nikakve veze ako namestimo punjač da je aktivan svo vreme dok je uređaj isključen. Ne degradiraju kao 100% napunjene (ili ispražnjene) baterije

Podeli na ovim sajtovima

Napisano (izmenjeno)

Moram da pitam, dok je jos vreme, zasto ne napajati Emerald Zenovim Good Geminijem? Naravno, uz uslov da se prilagode struje i naponi.

Takodje moram da pitam, ali to je vec manje bitno za sam projekat, zasto je Emeraldov trafo prikazan sa dva primara i sta se time dobija?

Zaboravih da dodam i da moj Qasimodo stoji na raspolaganju kome god je potreban.

Izmenjeno od mutayu
Podeli na ovim sajtovima

Mislio sam da se upotrebi Good Gemini umesto predvidjenog regulatora. Prosto se ne popuni plocica elementima regulatora i uvede se napajanje na plocicu gde treba (+ na + C6 i C8 a - na - C7 i C9). No, da ne komplikujemo...

Podeli na ovim sajtovima

Napisano (izmenjeno)

Nego da pitam jesam li shvatio valjano - za jedan phono tj. dva kanala idu 2 pcb ?

Zato se i pravi dual-mono ?

Izmenjeno od krca44
Podeli na ovim sajtovima

Evo ga helpdesk za Emerald ako zatreba. 

https://www.diyaudio.com/community/threads/rjm-audio-emerald-phono-stage-help-desk.336831/page-46#post-7895319

Ima lepih primera kako treba a i kako ne treba . Dve kutije su odlične u gornjem primeru ali džaba kad su jedan na drugoj.

Avijacijski konektori su odlična stvar.

Nem šild, nema slepi navoj i snuber na torusu. zavisi i koji je opamp turio...ako je stavio neki moderan superbrz dobio je oscilator. Muses recimo ne radi na Whammy bez kopmenzcije - oscilira - moš misliti na phono.....a Signetics bez ičeg ne zuji ništa.

Podeli na ovim sajtovima

• 2 nedelje kasnije...
On 1/10/2025 at 12:25 PM, mutayu said:

Takodje moram da pitam, ali to je vec manje bitno za sam projekat, zasto je Emeraldov trafo prikazan sa dva primara i sta se time dobija?

Da odgovorim sam sebi, mozda jos nekog bude zanimalo, mada ne verujem da ovde ima mnogo ljudi koji znaju manje od mene.

Prikazana su dva primara koji razlicitim vezivanjem omogucavaju rad na mrezi od 230/115V.

Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...