Vix Napisano %s u %s #9285 Napisano %s u %s Napravi wall-of-sound 2026, sa 1000 komada 2" fullrangera. Mislim, opet to nece nicemu sluziti, ali eto zezancije radi... BANAT and LightMatic je reagovao/la na ovo 2
Zen Mod Napisano %s u %s #9286 Napisano %s u %s 16 minutes ago, BANAT said: pa kako ispadne upravo tako sound wall moze da zvuci interesantno, ali ne vise od toga ne kazem da nije vredno igranja, igra je igra BANAT and LightMatic je reagovao/la na ovo 2
BANAT Napisano %s u %s #9287 Napisano %s u %s Vix , kara me vreme jer imam raznog posla preko glave , ali jednog slobodnog dana sto da ne ... LightMatic and Vix je reagovao/la na ovo 2
BANAT Napisano pre 1 sat #9288 Napisano pre 1 sat (izmenjeno) Danas sam zavrsio burazeru dva mala Iskra 15W integrisana bloka , prerada originalnih razglasnih Iskra EO951 pojacalca za kucni HI-FI bila je dosta radikalna ... - u napajanju izbacio sam serijsku EZ81 i ubacio dve solid state 1N4007 diode - izbacio sam serijske mrezne trafoe koji su sa sadasnjih 240Vac u mrezi bili prilicno neupotrebljivi , tako se B+linija penjala na preko 400V dok je napon grejanja bio oko 7,5Vac, sto sve zajedno je brza smrt za izlazne EL84 lampe - sa novim mreznim trafoima sve je u granicama dozvoljenog , B+ je oko 310V dok je napon grejanja oko 6,3Vac - izlazni PP stepen snage AB1 klase sada radi sa automatskim umesto fixnim biasom -ulazna lampa sada je ECC82 i ona koristi originalnu RC mrezu boje tona , ECC83 je i dalje ostala u ulozi drugog stepena naponskog pojacanja kao i obrtaca faze odnosno drajvera izlaznih EL84 (izbacio sam i lampu EF86 koje originalno sluzila kao mikrofonsko predpojacalo ) - ubacio sam kvalitetne selektore ulazne funkcije u tri polozaja , Tuner , CD , PC - ubacio sam obavezni B+ osigurac - izlaz ka zvucniku sada koristi standardni 6,3mm konektor - i sto je najvaznije ova 15W pojacalca sada zaista sviraju za sve pare !!! Izmenjeno pre 1 sat od BANAT grone and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah