Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
16 minutes ago, BANAT said:

pa kako ispadne

upravo tako

sound wall moze da zvuci interesantno, ali ne vise od toga

ne kazem da nije vredno igranja, igra je igra

Napisano

Vix , kara me vreme jer imam raznog posla preko glave , ali jednog slobodnog  dana sto da ne ... 

Napisano (izmenjeno)

Danas sam zavrsio burazeru dva mala Iskra 15W integrisana bloka , prerada originalnih razglasnih Iskra EO951 pojacalca za kucni HI-FI bila je dosta radikalna ...

- u napajanju izbacio sam serijsku EZ81 i ubacio dve solid state 1N4007 diode 

- izbacio sam serijske mrezne trafoe koji su sa sadasnjih 240Vac u mrezi bili prilicno neupotrebljivi , tako se B+linija penjala na preko 400V dok je napon grejanja bio oko 7,5Vac, sto sve zajedno je brza smrt za izlazne EL84 lampe 

- sa novim mreznim trafoima sve je u granicama dozvoljenog , B+ je oko 310V dok je napon grejanja oko 6,3Vac 

- izlazni PP stepen snage AB1 klase sada radi sa automatskim umesto fixnim biasom  

-ulazna lampa sada je ECC82 i ona koristi originalnu RC mrezu boje tona , ECC83 je i dalje ostala u ulozi drugog stepena naponskog pojacanja kao i obrtaca faze odnosno drajvera izlaznih EL84 (izbacio sam i lampu EF86 koje originalno sluzila kao mikrofonsko predpojacalo )

- ubacio sam kvalitetne selektore ulazne funkcije u tri polozaja , Tuner , CD , PC 

- ubacio sam obavezni B+ osigurac 

- izlaz ka zvucniku sada koristi standardni 6,3mm konektor 

- i sto je najvaznije ova 15W pojacalca sada zaista sviraju za sve pare !!! 

I4.jpg

I3.jpg

I2.jpg

I1.jpg

Izmenjeno od BANAT

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...