Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Kod moje familije ima dva turska jatagana i jedna sablja - na turskom / ili arapskom jeziku ( ne secam se tacno ) pise da je iskovana u Isfahanu za "ime" turske porodice.

Oblik je recurve ali prvo na gore pa kratko na dole i potom spic na gore - balcak je od zivotinjske kosti sto je izgleda bila tradicija u 17-18 veku.

To je familija nabavila kad su ti Turci odlazili iz nasih krajeva + neke sitne posude, vaze i slicno.

Pokusacu da nadjem kod koga je i da slikam.

Napisano
10 minutes ago, gluv_i_udaren said:

Je*i ga Bože, ja mislio da sam dao 200€ za nož i završio sa noževima, ono ispada da sam samo otvorio novi bunar. Ima ovaj forum u grob da me otera.

Kad krenes da se lozis na takobiki, novcanik se sam otvara 😅

Napisano

sledeci stepen je svaki dan Jazz Kissa sa klopom, priprema ispred nosa

Napisano
pre 39 minuta, gluv_i_udaren reče

Je*i ga Bože, ja mislio da sam dao 200€ za nož i završio sa noževima, ono ispada da sam samo otvorio novi bunar. Ima ovaj forum u grob da me otera.

Dick Ergogrip je moja granica!
Treba mi uz audio jos jedna bolest jednako kao i prst u oku. :D 

Napisano
pre 4 minuta, Zen Mod reče

sledeci stepen je svaki dan Jazz Kissa sa klopom, priprema ispred nosa

Pa brate mora da se preselim onda. Tokyo.  Taman ima porcije za summo :smesna:

Napisano
On 6/6/2023 at 8:00 AM, ninja said:

20230606_075451.jpg

Imam isti, možda ne isti proizvodjač. Pamtena kupovina za nas koji počinjemo. Odlični za vežbanje mišićne memorije. Bilo kakav nož i udri bez da se bojiš da uništiš neki vredan kamen. Kasnije kad se navežba može da se pređe na skuplje varijante ili natural kamenje- najskuplje. Pošto te  mrzelo da posle svake upotrebe poravnjaš  sada će biti dobra muka- dosadan dugotrajan poso od nekoliko sati sigurno. Moj ti je predlog da batališ i kupiš novi isti i njega od starta ravnjaj a ovaj koristi da sređuješ neke nazubljene noževe ili čak sekire ako koristiš.

Što se dijamantskih tiče oni su odlični za grube radove jer obično ide granulacija 400 i 1000, nisam naišo na 5-6-8k dijamantske što ne znači da ih nema, ne znam. Odlični su i za ravnanje sintetičkih.

Napisano (izmenjeno)

Nemam pojma zasto post ostaje posle objavljivanja pa ga duplirah. Mora da je nešto do Hroma.

Izmenjeno od mrcelavi
Napisano
1 hour ago, mrcelavi said:

...Što se dijamantskih tiče oni su odlični za grube radove jer obično ide granulacija 400 i 1000, nisam naišo na 5-6-8k dijamantske što ne znači da ih nema, ne znam. Odlični su i za ravnanje sintetičkih.

Ima ih do 3000. Za kuhinjski nož i ne mora više, sem ko baš voli :) Iza toga mož nešto finije od kamenja (za jeftini oštrač koji koristim imam do 10000) + koža i pesma.

U principu noževe završim na 3000, malo stropovi sa dve finoće paste i toliko. Čak i dleta i rendić tu završim, seče to dobro.

Napisano (izmenjeno)

I da li vredi da uzmem 1000/6000 Sharpedge?

WWW.UGOSTITELJSTVO.COM

Kombinirani vodobrusni kamen 1000/6000 sastavljen je od dva kamenja granulacije 1000 i 6000, što znači da je odličan za tanke i fine noževe od kvalitetnijeg čelika.

Izmenjeno od gluv_i_udaren
Napisano

King je bang for buck, nema bolji za te pare. Ako mozes ovde da nabavis sharpedge po ceni koliko bi te kostao king plus dostava, uzes to i mirna glava. 1000/6000 je odlican, 1000 odradi heavy lifting, 6000 upolira sasvim dovoljno da mozes da brijes :)

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...