Jump to content

ljubitelji finih oštrica


Preporučeni Komentari

pre 32 minuta, mrcelavi reče

Vadim ima nas dosta ljubitelja finih ostrica, steta sto nemamo neki forum da razmenjujemo iskustva. Posle par meseci detaljnog planiranja, preradio staru sataru 2.7kg carbon steel u Serbian Cleaver :rasta:

From this,  to this

102446-0c14c5adaa13475aba07e71dccd8d6fb_750x.webp

348362409_159355786968912_8840558094054653698_n.jpg

Većina azijata samo satare koristi. I to od seckanja peršuna, luka do mesa. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

2 hours ago, Brijac said:

Moj daily driver 😁

FB_IMG_1685559093544.thumb.jpg.8596671cb8930ac2afc6d5786eab54a0.jpg

Kakvi su komšijski "japanci"? Ima i u Inđiji bladesmith, Dalibor Trkulja, ali ne radi San Mai nego pravi ceo nož od istog materijala (bohler, c75 ili damascus 1084/15n20). Sečiva su mu unikatna i prava umetnička dela.

image.thumb.png.6cf5b4f4c88da75d15ae628f5bc7a78a.png

image.thumb.png.07db4f163863ff03b1079e65b4a83d2e.png

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sve domace i komsijske znam 😁 Karlo je prvi poceo san mai, svi nozevi su mu tom tehnikom radjeni. Moguce da je u lokalu najboljne izvesteni kovac za tu tehniku. Provedoh nekolicinu godina u hrvatskoj, pa sam ga par puta posecivao, malo kovali, pekli rebara, ribe, pecenja 😅

Trkulja je odlican kovac, ali nisam zadovoljan kulinarskim nozevima, konkretno nije optimalan dizajn ni za nemacke ni japanske. 

Od damaska samo damasteel celik priznajem. Ostalo je vise ukras (nema smisla danas damask kovani). Inace njihov rwl34 mi je omiljeni mono celik. 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Trkulja radi sečiva po narudžbini, tako da je dizajn u stvari mušterijin. Sledeći će da bude Gyuto/Petty combo iz Hokiyama radionice, sanmai sa jezgrom od AUS10 čelika i swirl damaskom okolo. 
Btw, rwl34 je sjajna opcija i meni prihvatljiva jer ne rđa :) Da sam pravim nož, verovatno bih se za njega odlučio.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sve znam :) Pravi kako mu musterija kaze, no ne donosi uvek musterija crtez. 

Mani se tog celika, to je 440c, davno prevazidjen karbonac. Ima drasticno boljih sa ne takvim razlikama u ceni. 

Rdja rwl34 😅 Moze malo vise da se zapostavi, ali nije nerdjajuci. Pravljena greska 😆 Eo kako sam ja to pravio od rwl. 

66671164_493885494694032_2380345038941491913_n(1).thumb.jpg.760bbe8177dc43271c21379b2b2c680f.jpg

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...