Leonardo Napisano Jul 7, 2022 Share #67 Napisano Jul 7, 2022 1 hour ago, Mikorist said: A CNC makina ne može na pedale ? Pitam za druga Može "na pedale" ako razvučem produžni do komšije, agregata KBC Zemun LightMatic, Vix, Mikorist and 1 član je reagovao/la na ovo 1 2 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
BANAT Napisano Jul 7, 2022 Share #68 Napisano Jul 7, 2022 (izmenjeno) Moja `na brzinu ` saznanja je da svaki solarni panel drasticno gubi na efikasnosti konverzije svetlosti u el.energiju posle oko10god. upotrebe , naucnici rade na produzavanju veka efikasnosti panela ali su pomaci napredka skromni , za nas prosecnih primanja je najisplativije koristiti klasicne olovne akumulatore za skladistenje dobivene el.energije , ali i oni najkvalitetniji traju do 10god. max. ipak najveci pozitivan pomak je napravljen u elektronici odnosno poluprovodnicima snage koja rade razne funkcije oko sistema solarnih panela , kao sto su DC/AC konvertori , procesori upravljanja i kontrole sistemom konverzija , ... moje je misljenje da treba koristiti vise vrsta alternativnih izvora energije istovremeno , i svetlost sunca ali i vetar (eventualno i mini hidrocentralu) da bi se obezbedio kakav takav stalni izvor el.energije u svim godisnjim dobima. ps, od ovakve drzave i vlasti NE ocekivati bilo kakvu pomoc pri kupovini i instalaciji takvog mini mikro alternativnog energetskog sistema. Izmenjeno Jul 7, 2022 od BANAT Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
vladd Napisano Jul 7, 2022 Share #69 Napisano Jul 7, 2022 6 hours ago, NIXIE said: Kupiću UPS neki da imam barem za mobilni da napunim 99-e jedino motorola i direktna veza, tako ce i kada pogase struju, podstanice da zamru. Podelis familiji radiole i pesma partizanska Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Jul 7, 2022 Autor Share #70 Napisano Jul 7, 2022 Nemam ja centralno grejanje, tako da me podstanica ne brine naročito. vladd je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
vladd Napisano Jul 7, 2022 Share #71 Napisano Jul 7, 2022 Sve u svemu koristice mobilni za igrice, da se ubije dosada Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Jul 7, 2022 Autor Share #72 Napisano Jul 7, 2022 Pa to, a imam i pojačalo za slušalice na bakterije. Ili će se šetamo okolo gde bude struje. vladd je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Jul 7, 2022 Share #73 Napisano Jul 7, 2022 7 minutes ago, NIXIE said: Pa to, a imam i pojačalo za slušalice na bakterije. Ili će se šetamo okolo gde bude struje. Eto prilike za FAK! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Jul 7, 2022 Autor Share #74 Napisano Jul 7, 2022 Vix jel kod vas sad obavezno kupanje ladnom vodom ko u Nemačkoj? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zek Napisano Jul 7, 2022 Share #75 Napisano Jul 7, 2022 pre 32 minuta, NIXIE reče kupanje ladnom vodom Stvaraju se novi Spartanci. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Jul 7, 2022 Share #76 Napisano Jul 7, 2022 2 hours ago, NIXIE said: Vix jel kod vas sad obavezno kupanje ladnom vodom ko u Nemačkoj? Jos nije. Ovde se izgleda voda greje uranijumom... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Jul 7, 2022 Autor Share #77 Napisano Jul 7, 2022 U Francusku nema Uranijum. To je ostalo iza Iron Curtain. Vix je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Jul 8, 2022 Share #78 Napisano Jul 8, 2022 On 6.7.2022. at 22:14, NIXIE reče Nuklarka u SRB? Pa to bi bilo veselo. Nuklearke treba uvoditi samo u zemljama gde ima smrtna kazna. Ko zajebe ide na vešala. Tako da neće da zajebe. Uzgred mi nemamo smer za nuklearnu energiju na školama i fakultetima. Ne postoji teničko osoblje za to. Dovesti japance ovde da ih naprave i rade u njima..... Druga opcija nema. Vix and LightMatic je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Jul 8, 2022 Share #79 Napisano Jul 8, 2022 Više ne radi iPay u Srbiji, NBS mu oduzela dozvolu NOVA.RS Narodna banka Srbije (NBS) oduzela je dozvolu za izdavanje elektronskog novca, kojom je obuhvaćeno i pružanje platnih usluga, instituciji elektronskog novca "iPay". Aleks je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
djmilicic Napisano Jul 8, 2022 Share #80 Napisano Jul 8, 2022 pre 2 časa, Mikorist reče Uzgred mi nemamo smer za nuklearnu energiju na školama i fakultetima Za vreme mog vakta, postojao odsek Nuklearna energetika, prof Studović bio šef katedre. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Jul 8, 2022 Autor Share #81 Napisano Jul 8, 2022 Tad je vladao veliki optimizam. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zika Napisano Jul 8, 2022 Share #82 Napisano Jul 8, 2022 1 hour ago, djmilicic said: Za vreme mog vakta, postojao odsek Nuklearna energetika, prof Studović bio šef katedre. МС1НЕ - Нуклеарна енергетика | ЕТФ WWW.ETF.BG.AC.RS BalkanMagazin :: Trebaju li Srbiji nuklearni stručnjaci? WWW.BALKANMAGAZIN.NET Sa moratorijumom na izgradnju nuklearnih elektrana u Srbiji je zamrlo i obrazovanje u ovom sektoru. Sa stručnih skupova se čuju poruke da Srbija mora imati strategiju naučno-tehnološkog razvoja ili bar naučnog praćenja trendova pojedinih energetskih tehnologija na fakultetima i institutima, između ostalog i zbog toga što smo okruženi nuklearkama. i tako dalje... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Jul 8, 2022 Share #83 Napisano Jul 8, 2022 pre 10 časa, NIXIE reče Tad je vladao veliki optimizam. Ma ja sam i sad prepun optimizma. Zamisli da je vlasnik pečenjare nadležan za nuklerake BANAT and LightMatic je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
LightMatic Napisano Jul 8, 2022 Share #84 Napisano Jul 8, 2022 Vjerovatno bi i bio.... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Avgust 23, 2022 Share #85 Napisano Avgust 23, 2022 Da narucimo par metara ovog... Mozda bude dovoljno za 3 w D-klase pojacala, ono, kad ne bude struje Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Septembar 10, 2022 Share #86 Napisano Septembar 10, 2022 Izgleda da se stvarno trude da se skinu sa litijuma. Sto pre bude moguce, to bolje... Crabs Could Be the Unlikely Hero the Battery Industry Needs WWW.POPULARMECHANICS.COM Did someone order a Krabby battery? zika je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Oktobar 3, 2022 Share #87 Napisano Oktobar 3, 2022 Biology Inspires a New Kind of Water-Based Circuit That Could Transform Computing WWW.SCIENCEALERT.COM Computer science doesn't need to be dry. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Oktobar 13, 2022 Share #88 Napisano Oktobar 13, 2022 Sodium-ion battery anode made from toxic hogweed WWW.PV-MAGAZINE.COM Russian researchers have transmuted poisonous Sosnowsky’s hogweed into high-grade anode material for sodium-ion batteries. The obtained material has a Coulombic efficiency of 87%, which is on par with the best reported results... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah