Jump to content

BrankoBin

Član
 • Broj sadržaja

  35
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  3

Poslednji trofej

BrankoBin je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

Informacije Profila

 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Umesto ručke za okretanje, stavi remenicu i motor od šivaće mašine sa papučom. Koji god račun da koristiš, od zatezanja će ti zavisiti razlika u induktivnosti,između kalemova. Tako da ti je LCR metar neophodan. Ind kakemovi sa bakarnom trakom su se zvučno daleko bolje pokazali,a i lakši su za izradu. Traku možeš da poručiš na Ali-expresu.
 2. Uradi nosač kalema pod blagim konusom,radi lakšeg skidanja,a podloga neka bude kuhinjski papir za pečenje mesa. Razmisli ,u zatezanju,o kadici sa sunjđerom,preko kog prelazi žica,a u kadicu sipaš lak, nakon sušenja neće ti trebati vezice.
 3. Zvučnik je dovoljno star i po godinama i po broju radnih sati, da se sa 90% verovatnoće može sumnjati na spoj membrane i kretnog kalema,kao i samog kalema i kalemskog tela. Rezime : Rasklopiti ceo zvučnik i uočiti konkretni problem. Sve drugo...mazanje,premazivanje i malanje po membrani ,može napraviti problem pri pokušaju rasklapanja. Ako nemaš iskustva u rasklapanju zvučnika, ne bih ti preporučio da se sad učiš na njemu.
 4. Većina muzičkih istrumenata se nalazi u krilu izvođača,sem klavira-koji možemo posmatrati da je oslonjen na 3 šiljka. Ako zvučnu kutiju poredimo sa muzičkim istrumentom, meni je bliža logika da njeno oslanjanje treba da bude slično "krilu izvođača" ....silikonske nogice ili vazdušni jastuci ili slično,a da sama masa kabineta u tom slučaju igra ulogu kompezacije svih mehaničkih sila. Koliko primećujem ponudu u svetu podmetača i nogica za uređaje,svi su bazirani na toj logici razmišljanja,dok se šiljci polako napuštaju.
 5. "pravilno primene" ,naravno nema tu nikakve magije. Tako je,sve je lako i da se brzo savladati za stolom u fotelji, samo ova "pravilna primena" znači praktična iskustva sa gomilom detalja i fora,koja nije moguće preneti shemom, a stiču se dugogodišnjom praksom i radom. Jedan od primera je pravilna izvedba masa,a ima ih sijaset. Ne bih ja tako olako opisivivao nečiji rad i iskustvo, a verujem da ga i vi dosta imate,da znate o čemu govorim,jer to ipak nisu Lego kockice
 6. Citiraću pok.Vukušića: "Gospodo, šeme ne sviraju" Ili Dragićevića: "Sve svira, ali retko šta peva" I Gutovića : "Ne škodi...znači da koristi"
 7. Gramofoni se vraćaju na HiFi scenu,takav je trend u svetu. Ali se traži max kvalitet,a ne komercijalni štanceraj. Naravno zainteresovana je imućnija klijentela, kojoj ne pričinjava problem cena uređaja i muz.materijala-ploča,a između svega ostalog,predstavlja i ukras i statusni simbol,nedostižan "sirotinji raji" Kako inače opravdavate astronomske cene nekih od gr. ketridža Na svim svetskim sajmovima je to očigledno i kod svih brendova.
 8. Dokrtore Angažovao sam se,da ti pribavim info ,za stavku 6. Ovo je najluksuznija varijanta,a Auris ima u ponudi i ručku od 500g.,ali je materijal tela aluminijum (nije mesig) ,u hromu ili bruningu...telo rucke kerrock ili drvo, a da su cene primerene od modela,do modela. Da ne ličimo na gluve telefone....dodatni info na: [email protected]
 9. Najaviš se i sve dogovoriš sa Mikijem Benefit je i to,što si u mogućnosti da vidiš i čuješ ,na miru,i ostale proizvode https://www.stereonet.co.uk/news/auris-audio-tangenta-hawk-tonearm-announced
 10. Banat Slažem se ,zato sam i napisao "neki Šolaja". Dorada je neminovna.Benefit se ogleda u samoj šasiji i mehanici, čija bi izrada kod nas koštala daleko više. E,sad...kvalitet limova i žice je stvar poverenja,a ja ga nemam u Kineze vole i oni da ga zabašure
 11. Banat u pravu si, imaju Knindže lepih,dobrih i jeftinih stvari,to je fakat. Verujem kad bi i Šolaju preselili u Kinu,da bi bio u mogućnosti da napravi tamo ista i bolja pojačala za 10x manji iznos. Ovako,mišljenja sam (možda grešim) da sva ta Knindža pojačala bi trebalo opet odneti nekom našem Šolaji,da ih dočačka. Kinezi imaju resurse,uslove i sve drugo,sem tradiciju i šlif za sitnice koje su bitne za slušanje zapadne muzike.
 12. Da, kasnije se pokazalo u explotaciji dodatni problem za koji konstruktor tvrdi da je ovde odklonjen. Oko detalja nisam dovoljno stručan ni upoznat...ostaje da se vidi tokom vremena.
 13. Inovativan je svako ko nešto pravi, neminovno unosi izmene i poboljšanja,i to je veoma dugotrajan i skup proces,naravno koristeći se dosadašnjim iskustvima -školovanjem kroz praksu. I filozofi čak mogu biti inovativni
 • Trenutno na sajtu   2 članova, 1 Skrivenih, 59 Gosta (Pogledaj celu listu)

 • Forumska statistika

  8296
  Ukupan broj tema
  372353
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2646
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  savan
  Najnoviji član
  savan
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...