Jump to content

bnb

Član
 • Broj sadržaja

  183
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

Sve objavljeno od bnb

 1. Ima i moj komšija.Svira sa šifonjerima od JBL-a.A zvuk?Nikakav.
 2. Banetov tel. broj koji ja imam je;  061/6939-733.Srećno.

 3. чика-Брко,позови Банета из Земуна имао је нова.
 4. Slušao Nestorovićem pojačalo sa njegovim zvučnicima.Odlično. Isto,slušao pojačalo dizajnirano od pokojnog Vuje Erkića sa DHpentoda,doduše SE, i više mi dopalo.Ali to je lični ukus,ništa merodavno i ja mislim da to zavisi od kvaliteta medija i ličnih prefernci žanra koji ti drag.
 5. Banat, Komlikovano je,prvo pitanje, zbog izbora biasa izlaznih lampi jer dolazi do prekoračenja disipacije izlaznih lampi u zavisnosti od VELIČINE ulaznog signala.Treba da nacrtaš, za bilo koje lampe, bias pa da izračunaš disipaciju dotičnih.Plus, možeš da izračunaš i H3 i eventualno H2 u zavisnosti od drajvera.Ako razumeš o čemu pišem. Drugo,Malard me ne interesuje.Tvoja volja da praviš ako ti se svidja. Treće pitanje.U PP lampa ne radi na MAX DISIPACIJI kao u SE.Pročitaj prvi pasus. Svi Vilijamson pojačivači OSCILUJU.Napravi,snimi oscilikopom pa vidi. Ja PRIČAM o PP pojačalu čije izlazne lampe NE RADE u max disipaciji tako da UPARENE KT88 bilo kog proizvodjaća će da rade ok.Kako će sve to da svira i TRAJE zavisi od brenda. Preporučujem ti da kupiš neku staru knjigu,bilo američku ili rusku,koja se bav DIZAJNOM AUDIO POJAČIVAČA ,pa da prvodeš vreme čitajući uz gomilu papira na kojima ćeš,digitronom računati šta je šta i zašto je nešto. Šta je radio gosn.Palma,pojma nemam.Ali ,znam iz iskustva onoga što sam ja pravio, da je puno toga ZVUČNI šit.
 6. Vrlo je komlikovano napraviti PP lampe u AB1 klasi .Jedino da se iskopira neki provereno dobar pojačavač.Lakše je i ima prednosti ako se pravi u A1klasi. Svi,Vilijamsonvi klonovi osciluju na oko 35Khz a, oni se najčešće prave u DIY varijanti.Par KT88 po kanalu ,uA1klasi,ima da ogluvi sa zvučnicima od oko 88db osetljivošću,svaku sobu od 30 kv.Osim toga,nije svaka lampa,tetroda ili pentoda,pogodna za UL,pošto imam utisak da je to mišljenje mnogih diyera. Ja bih se raspitao kod AURISa za izlazne trafoe ili Trafomatika.Oni su jako ljubazni(barem prema meni).
 7. Ne mogu da hvalim trgovca Uzalud čekam da neko na velikom forumu napiše koji su izlazni najpogodniji.Imam ali u nedovoljnoj količini 2sc5200/2SA...,MJL 21193/94 i S-K 2sc2837/2sa1186. Ove zadnje volim.Ja neću da pravim pojačalo sa 6 nego samo sa 4 izlazna po grani.Treba da sednem i uperedim po crtežu koji prilažem u odnosu na napone trafoa i SMPS-ova koje imam izbor izlaznih. I ja sam razmišljao o BC tranzistorima pa sam u 2 radnje kupio 10+10 komada ali da ne veruješ ne mogu da uparim 4 komada od 40 kupljenih!
 8. Nemoj Nindja leba ti.Ti si mi zvezda vodilja.Ako se negde zezneš,javi. Usput,ja pokušao preko "preporućenog" trgovca da naručim ZTXove i 3W otpornike i još ponešto i kad sam dobio ponudu samo sam se zabezeknuo.Ponuda je bila najmanje 30% skuplja nego da ja lično poručim,platim poštarinu i carinu.
 9. Ukrade mi projekat Hvala Mr.Pass-u i tebi Zene.
 10. Ja pročitao da profesionalci na profi stage monitorima taj pik rešavaju ili gumicom oko trubice ili nekom skalamerijom od kanapa koga naprave kao krug ili obruč!!!!!!!!
 11. bnb

  pp807 pojačalo

  Spremni za ugradnju.I dno kutije.
 12. bnb

  pp807 pojačalo

  Jedan trafo u "gaćama",a drugi će biti takodje u gaćama.
 13. bnb

  pp807 pojačalo

  Stigli ringovi za 6n6p i par potencimetra(21pol.) za rezervu.Vreme da montiram sve trafoe.
 14. bnb

  Pure DSD

  Hvala savan ali onu ploču su mi oni i radili.Kad sam je video odmah sam ih pitao mogu li da mi izgraviraju i rekoše mi da im je CNC pogon na Karaburmi(ako se ne varam).Jesi li možda pogledao u vitrinu,sa leve strane ulaza, izložene primerke?Tamo je prednja ploča za RAAL Rekvizit pojačalo za slušalice!Savršenstvo! Svaka čast za mašinu koju si napravio.I za znanje koje si prezentovao.
 15. bnb

  pp807 pojačalo

  Da odgovrim na komentare. Pre nego sam se odlučio da pravim repliku po DS STC-a, x puta sam pregledao grafikone linije biasa u triodnom,tetrodnom i UL modu. U trodnom modu je grafikon vrlo dobar ali je izlazna snaga mala. U tetrodnom modu je grafikon pristojan i moguće je izvući više snage. U UL modu je grafikon očajan i traži različite anodne i G2 napone ali daje najviše snage. Moj trafo sam namotao tako da ima mogućnost UL moda.33% je izvod.Nisam probao i ne verujem da hoću jer ovo pojačalo peva. Što se tiče ,pominjanog, air gapa, moj toroidni trafo ga ima u "nekoj" meri.Nemoguće je sastaviti dve polovine trafoa idealno.Meni je bilo bitno da kada sam merio induktivnost svake polovine namotaja bude ista i da DCR polovina bude identična.
 16. bnb

  pp807 pojačalo

  Prednju ploču su mi "skarabudjili" tako da ću najverovtnije da pravim drugu jer imam Al ploču istih dimezija.Biće gravirani nazivi.
 17. bnb

  pp807 pojačalo

  Naručio sam al ringove za 6n6p i nadam se da će popraviti estetiku jer mi ovako ne svidja.
 18. bnb

  pp807 pojačalo

  Slika odozgore.Napajanje HV i 2 prigušnice.Sva gvoždja će biti uzemljena u jednoj tački i na gmenim odstojnicima.Sva podnožja su takodje na gumenim odstojnicima.
 19. bnb

  pp807 pojačalo

  Na crtežu napajanja nisam nacrtao osigurač za HV,a napravio sam ga i biće vrednosti 315mA.Nisam,takodje,naveo mirni struju 1/2 lampe 6n6p koja je 15mA.Pozadi su dve male pločice za bias i napajanje volmetra i leda koji osvetljava isti. ++
 20. bnb

  pp807 pojačalo

  Na slici se vidi šasija koja pravljena od 1mm debljine nekog lima.Dimenzije su 45x35x9 cm.Farbao sam je 2x sa osnovnom bojom i4x sa crnom nitro mat bojom.Kompresorom.
 21. bnb

  pp807 pojačalo

  Kalkulacija za 6n6p.Parametri su malo drugačiji u stvarnosti ali ne utiču bitno na rad sklopa. Toliko za danas.
×
×
 • Kreiraj novo...