Jump to content

bnb

Član
  • Broj sadržaja

    259
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Sve objavljeno od bnb

  1. bnb

    Uvod

    NEMOJ da nas uznemiravaš. NIKAD više.
  2. bnb

    Uvod

    Piše "history".Jel znaš ti da čitaš???????? Ili ovo radiš namerno,bolje rečeno sa namerom????
  3. bnb

    GM70

    "razmišljam" Tata Kenjalo konstruisao i napravio pojačalo( i druga sa sličnom 1K voltažom i sve ih prodao za SITNE PARE). Mladji Kenjalo i Petrović "upgrejdovali" pojačalo,dotično. Šolaja i g-sn Mxxxxx servisirali pojačalo. Dotično pojačalo sa 1050VDC ima 5 kondova u napajanju od 450Vdc i ne zna se kako su povezani. Nema šeme pojačala. "100 babica=kilava deca" Dovidjenja
  4. Kupujem 1ili 2 kom. PCB(šema obavezna) ili kit ili gotov modul šant napajanja za napone +,- 35VDC. tel. o69/789-515 Boban
  5. Jesu FOTON 6n6p.Vojna varijanta,uparene polovine, imaju ofarbani vrh lampe CRVENOM lak farbom i imaju pozlaćenu rešetku.Ako nema CRVENE boje na vrhu lampe to znači da su radile tj. da su polovne.Mogu da slikam ako nekoga zanima.
  6. bnb

    Eminence beta 12LTA

    Tehničke podatke,odnosno TS parametre i preporučene dimenzije kabineta: BETA-12LTA-8.pdf Eminence Beta 12LTA on Open Baffle Open baffle, Speaker projects, Open baffle speakers.htm
  7. bnb

    Eminence beta 12LTA

    Prodajem par pomenutih zvučnika.Probani,svirali oko 2-3sata.Praktično su novi. Eminence.com ih više ne proizvodi ali ih proizvodi speakeraddict,com i košta komad oko 135$. Cena za par je 200evra.
  8. Može i drugačije.Namotati na anodnom otporniku malo žice.Pa probati.
  9. Mislm da su obadva kita,za te pare, jako dobra kupovina.Ako veličina kutija odgovara. Ja imam SB viskotonac iste oznake i mogu reći da je dobar drajver.
  10. bnb

    Babelfish M25 by Zbora

    Kao da si me "opisao".S tim što ja zveknem 4 piva. Imam Jamo S603 zvučnike koje sam dao sinu i koje sam slušao nekoliko godina u 9 kvadrata i mogu ti reći da su odlični kad se usviraju sa pojačalom.Napred. Nappred sa projektom.
  11. Tražio jutros u časopisima "Audio projekti" ali ne mogu da nadjem. Neko je na forumu postova sve brojeve tog časopisa, pa možda pronadješ. Ja sam to pravio na proto ploči, a Vukušić je PCB prodavao za 27DM.
  12. Možda nekome ovo bude interesantno. Digital Home Recording.htm
  13. Pomenuo si "milozvučno". Ja ne znam šemu ni B1 ni BoZ pretpojačala.Mogu da prepričam ono što me je pokojni Vuja Erkić naučio. Napravio sam neki sklop cevi i na papiru sam ga ugurao u1% izobličenja.Slušam ja to ali mi se ne svidja.Odem kod Vuje i pitam za savet. Kaže Vuja"GURNI struju" kroz sklop.Uradim ja tako i ono svira.Peva. Napisao sam ovde na forumu da sam probao Iskra zelene trafoe sa 6C5,6J5,paralel 6SN7 i paralel 6n6p sa 30miliA.I sa 30miliA peva. Što se konekcije Iskra zelenih tiče, pa na njima piše A-početak namotaja,B-kraj namotaja.Spaja ih svako onako kako mu odgovara i šta želi da dobije.
  14. Zene,malo je papira bilo 90-tih o hi-fiju.A ova pomenuta dvojica su imali,jedan sisati RCA,a drugi Tanoje.I slušao sam te sisteme. Ja se držim toga što su mi oni rekli.
  15. Oko faze,nešto što su me učili majstori cevaši. Dodje kod mene manijak-audiofil-dujer da čuje kako sam smoto trafoe za DC 6BG4 SE. Ušo,seo,ja pustio muziku i posle 5 min on mi kaže "Ovaj ti zvučnik nije u fazi". Ja ga gledam belo? Pita me da li sam dobro povezao zvučnike,tj. da li je +na +. Proverimo konekciju,sve u redu.Kaže on"Skini pločicu sa konektorima na oba zvučnika. Odšrafim ja obe,a unutra jedan induktor i jedan kondenzator. Proverimo konekciju mid-basa i visokotonca i na jednoj ploćici zamenjeni na mid-basu + i - žice .Na obe pločice zalepljene nalepnice"QC". Zvučnici su Tanoj 607, kupljeni novi.Pitam gosta kako je ZNAO da zvučnici nisu pravilno fazirani.Kaže "Kad ukljućiš VN(anodni napon), membrana zvučnika MORA da se pokrene prema dubini kutije" Kasnije,pitam ja Vuju Erkića je li tačno ovo gore napisano i on potvrdi. Mnogo godina kasnije pročitam neku recenziju X zvučnika u nekom časopisu gde autor piše da kompanije namerno okreću fazu na jednom od para zvučnika jer je psiho efekt sterea snažniji. Udje na jedno uvo,izadje na drugo
  16. Podesivi takav sklop ,sa hldnjakom,konektorima i zalemljen, na Aliju košta nešto preko 10eura. Mislim da je neisplativo to praviti.
  17. To će da košta ko Sv.Petra kajgana.Pa puta 2.A jel provalio Gari Pimov CCS?
  18. bnb

    podnozja za 6s33s

    Leba ti brko,koja je razlika izmedju socketa?
  • Trenutno na sajtu   1 član, 1 Skrivenih, 13 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.2k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2858
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    bokisa989
    Najnoviji član
    bokisa989
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...