Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
5 minutes ago, Srecko said:

Ako i sa Goča budete pisali postove treba Vas kazniti (banovati do povratka u BGemoji16.png) što izbegavate uživanjeemoji16.png.

Nije Goč tu važan, idem sa dva derana koji su nastavak mojeg bića, verujte da me nećete videti jer i ne nosim odgovarjuće uređaje...

Napisano
1 minute ago, Mikorist said:

može jedno pitanje ? Za sve na forumu...Da li su DIY pojačavači profesionalni ?:hihihihi:

kad o's da se pravis vazan, onda proglasis svoj DIYarnik za - Manufaktura

o je !!

dakle, nije vise zbrziomigazdola, nego A'la Japansko Artizanstvo

ih, Kondo-San nije imao tol'ki Zen kol'ki imam ja  :smesna: 

:Viannen_loungelizard:

Napisano
može jedno pitanje ? Za sve na forumu...Da li su DIY pojačavači profesionalni ?

Samo duduk saopštava mišljenje o onome o čemu jako malo zna, što me naravno neće sprečiti da kažem ono sto mislim[emoji16].

Dakle nisu svi.

Ono sto radi Zen (subjektivan sam, duduk sam.....) mislim da apsolutno jeste.

To su, rekao bih (ako ne grešim), već: veoma ozbiljni razvoji, male serije, ponovljivost obezbeđena, performanse i kvalitet na veoma visokom nivou, daleko od cene bubrega .....

Ko misli da nisam u pravu nemo’ da piše u mojoj temi[emoji16].

Baš demokratski[emoji16].

Napisano

Zavisno od smisla, da li su za profesionalnu upotrebu, ili su profesionalno(los izraz) esnafski dobro i beskompromisno uradjeni.

Kod Zenovih igracaka je lestvica na jako visokom nivou i ujednacen visok kvalitet detalja.

Naravno uvek se moze u kutiju saliti nekoliko zlatnih poluga, a na prednjoj ploci inkrustrirati saka dijamanata...po volji :D 

Napisano
7 minutes ago, Mikorist said:

mogu samo da kažem da ferit ima mnogo veće dejstvo od Mpingo....čujem razliku + mogu da izmerim....

Nabavio si Mpingo ?  :hmmm:

Napisano
pre 6 minuta, NIXIE reče

El može parena bukva ili nešto slično što raste ovde? :msn-rofl:

može neki fosilizovan....ili kamen  koji ima opseg premabilnosti od  20 do 850 µ  odnosno sdrži velike količine Nikla i Cinka...oksida gvožđa:hihihihi:

Napisano

Moram proučiti gde je razlika u strukturi Mpingo drveta u odnosu na domaće vrste. Izgleda bre ko obično drvo, il sam ja gledao pogrešne slike. :buehehe:

Napisano
7 minutes ago, NIXIE said:

Moram proučiti gde je razlika u strukturi Mpingo drveta u odnosu na domaće vrste. Izgleda bre ko obično drvo, il sam ja gledao pogrešne slike. :buehehe:

Ne znam šta si gledao na slikama, ali evo da napišem ovde nešto što sam imao prilike videti za vreme boravka na radu u Port Gentil, Gabon.

Njima je luka praktično popunjena prvih 20 metara od obale raznim deblima koja plutaju i čekaju prihvat u brodove za transport.

Mpingo, i još par vrsta se ne mogu ovako kolektirati za čekanje na utovar. Zašto ?

Zato što bi kao kamen potonuli na dno okeana.

Toliko o strukturi mpingo drveta.

portg.jpg

Napisano

Ovdje u mojoj blizini (Posavina u blizini Novske - Krapje, Jasenovac, Košutarica, Uštica, Tanac itd.) se zna za "hrast tonac".
Nije posebna vrsta hrasta, ali se zalomi primjerak koji je toliko gust, težak, da čamac napravljen od njega potone kad ga zalije voda, a od normalnog drveta ostane plutati pri površini.
Kažu i da takvo deblo tone. Otuda i kolokvijalni naziv - Tonac; koji nema veze s tonalitetom bilo čega što se od njega napravi. :)
Moguće je da alasi sa Dunava znaju za takve primjerke, odnosno da takva deformacija nije specifična samo za ovaj kraj, pa je moguće i da možete doći do tako tvrdog, odnosno gustog drveta kao što su i ta afrička.
E sad, ako je to samo mit o hrastu toncu tada sam se dobrano osramotio, ali bih rekao da nije jer mi je to tvrdio i moj sad pokojni šogor (iz tog kraja je), za kojeg se nadam da ne bi do kraja života lagao. :)

Napisano

Nije, mit, vadjen je jedan iz Kolubare, svi se cudili kako tone. Odlican za konstrukcije, ali na suvom.

Poneka africka ebanovina moze da ima i nesto manju gustinu od 0,8, i da pliva kao ova na slici, ali crno drvo, mpingo na svahiliju, cesto ima i preko 1,2...tone kao kamen.

P.s

To su valjda oni misticni balvani, o kojima brundaju zemunski alasi, koji mogu da te potope na sred Dunava, posto tonu, a struja ih izdize na povrsinu, u vidu dugotrajnih oscilacija, pa moze da iskoci iz dubine niodakle, i preturi camac...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...