Jump to content

Fane Sovereign 15...Lii Audio F-15.....halucinacije

Preporučeni Komentari

Napisano (izmenjeno)

Kutije spolja možeš obložiti onim platnom za profi kutije, ugaonim Alu profilima i plastičnim štitnicima za ćoškove. Dodaš još točkiće i ručke za nošenje. Kad već imaš stage monitor driver. Možda ga neko poželi za svadbu, znaš već. :D

Izmenjeno od NIXIE
Napisano
48 minutes ago, Srebrenocrni said:

A onda izbušiti tri rupe fi 110 i ubacit cijev od kanalizacije dužine oko 10 cm u svaku rupu kao tri porta u suštini, možda s leđa? Pa i to poslušat.

Kao bas reflex - to daje veliku grbu od 6 dB na 70Hz...ko zna,mozda ti se i to svidi.

Bolje ko sto kaze Nixie - rascupana vuna unutra (drajver se ponasa Kao da je u vecoj kutiji), i otvoris jednu tu rupu pa je zatvoris varioventom, pa poslusas, pa otvoris drugu  pa isto...190 l je izgleda mala kutija za taj drajver.A odziv trubica obavezno probaj da umiris filterom, njega mozes da menjas i uklonis po potrebi

Napisano

Odziv trubice nek za početak sredi ekvilajzerom, ima tu posla dosta. Ja sam to jednom pokušavao davno, i nikako da namestim da valja. Tad nisam imao merne opreme.

Napisano
Pre sat vremena, Pchelac reče

Kao bas reflex - to daje veliku grbu od 6 dB na 70Hz...ko zna,mozda ti se i to svidi.

Moguce, ali to ovisi i o sobi. Ako soba ima takve dimenzije da mu smanjuje odziv na ca 70 Hz to bi leglo kao kec na desetku.
I da, svaka soba ima svoj zvuk i svoje probleme.
Vecini nas to nije vazno ako se problem ne nalazi u podrucju na koje smo osjetljivi, ali ako da, onda krece igrarija sa komponentama, zicama, izvorima zvuka, a sve uzalud dok postoji sam uzrok problema.
Nikako nisam strucan za akustiku sobe, samo sam se uvjerio da tretman sobe moze dati veci pomak u zvuku (bolje, losije ili u stranu) nego promjena pojacala, izvora, pa ponekad i zvucnika.
Ne pitajte me otkud poceti jer ne znam.
Svaki je zvucnik nelinearan bas kao i svaka soba i ako se nekim slucajem poklope suprotne nelinearnosti tada pricamo kako je ovaj ili onaj zvucnik zakon i ne shvacamo zasto je netko toliko gluh da to ne cuje kod sebe. ;) 

Napisano

Ja vam kažem da je kod mene bio problem sa izvorom. Odnosno DAC sam apgrejdovao. Osečam promenu na slušalicama za 100 stepeni u šećeru. U detaljima ......Slusalice nemaju akusttiku sobe. Zato i testiram na njima ovo...

Napisano
pre 6 časa, Zen Mod reče

napravi Neletov H2 pa uzivaj, odjednom

jebo 2nd Harmonic...u svim harmonicima cujem secere. Znaci od bass-a, preko srednjih do visokih.

All:signhere:

Napisano
pre 28 minuta, Vix reče

Seceras... :laugh1tooht:

Mirkodinamika, obojenost, kakvoća, zaobljenost - aroma . Čujem vrabac kad prdne u letu na ovome.Da se oduzmeš  sa gornjim delom tela. :signhere:

Čujem na koju je stranu okrenut Microphone Pop Filter na pesmama . Dok ne čuješ sam ne mož da poveruješ šta je sve na snimcima...:rofl:

.

Napisano
pre 4 minuta, Zen Mod reče

budes li obrisao bilo koji svoj post od juce do malopre, licno cu da te binujem na 2 nedelje

:smesna: 

A što kad pričam istinu. E moji muzičari :sarcastic_hand:

Napisano
Pre sat vremena, Miko reče

Samo se smejte.....Jedva čekam kad ubacim ono napajanje pa da vidim ima li razlike. :muzika:

Plaši me samo da DAC ne bude svirao bolje direkt nego preko Irona.:signhere:

Napisano
14 minutes ago, chakija said:

Mikine oči i u stvarnosti ko na avataru mu

:buehehe:

Mika kad mu kažeš da su skandinavci bolji od fullrangera:

image.png.cd716f9779c471a3f8340007cb3f2697.png

Mika kad se vozi prema Baču:

image.thumb.png.d0b85da0da94ecfecc5ce70e56ba5ccd.png

Mika kad preuzima sprave iz Bača:

image.png.ffd803e79408886b0934613e6e4352d2.png

Napisano

msm, ne zna se ko je gori Graalonja, Mikum ili Chakija

ono, valjda na smenu

:tongue10:

Napisano

Kakva smo mi ekipa! Bio sam na forumima koje kao da vode Goebels, Himler i Göring kad netko napise i jednu rijec off topica.

Tipa: "Ovo je tema o auspusima i pisi o auspuhu, a ne o gumenim nosacima auspuha! Imas temu za to!"

Naravno, tamo nema tema od dvije stranice. Lokalni guru u trecem postu kaze sto svi trebaju misliti, a oni koji ne misle tako idu dalje.  

A kod nas i administrator trola! :rofl:

Stvarno volim ovaj forum. Felini nas ne bi skupio na hrpu. :smesna: 

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...