Brijac Napisano Septembar 13, 2022 Share #13267 Napisano Septembar 13, 2022 Svakako ne zelis led dimmable u strujnom kolu u kom su ti hifi uredjaji 😁 Zestoku stroku ubacuje.. LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Delija Napisano Septembar 13, 2022 Share #13268 Napisano Septembar 13, 2022 (izmenjeno) Ne samo u strujnom kolu - vec i u blizini vazdusnom linijom Sta vise, RFI je i znatno veci problem. Zato strujni kondicioneri / filteri / izolacioni trafoi... kod ovog problema slabo pomazu. Izmenjeno Septembar 13, 2022 od Delija Vix je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Delija Napisano Septembar 13, 2022 Share #13269 Napisano Septembar 13, 2022 BTW, nisu sve sprave isto osetljive. Parasound Halo A21 je recimo vrlo osetljiv, dok je Devialet daleko bolji. Rekao bih da su DIY zverke blize Parasound-u. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Septembar 14, 2022 Share #13270 Napisano Septembar 14, 2022 pre 9 časa, Vix reče E jbg... Te dimmable kad bi radile kako treba su solidno rešenje. Moju uređaji nesu osetljivi na te smetnje. Jedino što te 2900K su baš žućkaste, 4000K deluju prirodnije. Meni LED nije za kućno osvetljenje, samo ostava, kupatilo i terasa. Kupatilo 6000K jer imam vopla pločice. Inače uglavnom koristim halogene od 50W reflektorke i obične sijalice sve sa dimmerom. Kupio sam pakovanje 50kom halogenih da imam jer se sve teže nalaze. Sa trijakom baš dugo traju jer se pale postupno. Trijaci su mi svi pocrkali jer stave trijak 8A ili 10A kineski na minijaturnom hladnjaku pripojenom jednom nitnom, to nije nikakvo hlađenje. Morao sam svuda zameniti 8A sa 16A trijakom i obično usput stavim i novi dijak, termo pastu, šrafčićem stegnem dobro i ondak ne crkavaju više nikad. LightMatic, Koja and Vix je reagovao/la na ovo 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Brijac Napisano Septembar 14, 2022 Share #13271 Napisano Septembar 14, 2022 Dobar je led, ako je kvalitetan. Cri 95>, i dobar transformator ali to kosta drasticno vise, 25e pa na gore po sijalici. Samo dimabilna ne nikako, ni skupa ni jeftina, to je bas pakao. @Delija pa da. Zavisi i od opampa koji se koristi u uredjajima, klase, kako je oklopljen (svi masovno guraju samo aluminijum, ali nije alu bog otac za sve freq) itd. Ali najveci problem je los uredjaj koji emituje tu stroku 😁 LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Septembar 14, 2022 Share #13272 Napisano Septembar 14, 2022 Šta znam, vidan je napredak LED svetla u poslednje vreme. Neonke i tzv "štedljive" imaju loš spektar i treperenje 50Hz. Štedljive i neonke sa živom su bile zlo neopevano po okolinu, sva sreća to se više praktično i ne pravi. LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Septembar 14, 2022 Share #13273 Napisano Septembar 14, 2022 LED Light Spectrum Enhancement with Transparent Pigmented Glazes — LED professional - LED Lighting Technology, Application Magazine WWW.LED-PROFESSIONAL.COM While LED bulbs have the distinct economic advantages of using less energy, producing less heat and lasting years longer than traditional incandescent bulbs, when objects are viewed under LED light, they frequently appear to be of different colors than when viewed in sunlight or with incandescent lights. Jan-Marie A Spanard from Light Spectrum... Vix je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
shonne Napisano Septembar 14, 2022 Share #13274 Napisano Septembar 14, 2022 Odlicne su, ima prirodna svetlost ili.... Da biras 🤗 Vix je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Septembar 14, 2022 Share #13275 Napisano Septembar 14, 2022 Eto, moje prvo iskustvo sa dimmabilnom (debilnom) Led ovkom... Mozda i bolje sto je odma crkla Inace, u dnevnoj sobi je 300w halogenka, stojeca. Razmiljam da li da kupim rezervne, mada ih jos ima u prodaji. U ostalim prostorijama koristimo Led, mada izbegavam provoditi vreme pod njima, nerviraju me. I eto, kad ugledah High CRi, mislio bice bolje, ali jok. Dodje mi da motiram halogenke od auta, sa sve 12v trafoom , pa nek cvekli Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
krca44 Napisano Septembar 14, 2022 Share #13276 Napisano Septembar 14, 2022 pre 6 časa, NIXIE reče Šta znam, vidan je napredak LED svetla u poslednje vreme. Neonke i tzv "štedljive" imaju loš spektar i treperenje 50Hz. Štedljive i neonke sa živom su bile zlo neopevano po okolinu, sva sreća to se više praktično i ne pravi. Neonke sa zivom su meni bile kao bogom dane za veliku stonu lampu koju koristim kad lemim - nisu isijavale vrelinu sto rade obicne i one kobajagi stedljive. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
gluv_i_udaren Napisano Septembar 14, 2022 Share #13277 Napisano Septembar 14, 2022 Što se sijalica tiče Smart lighting | Philips Hue WWW.PHILIPS-HUE.COM Explore Philips Hue smart lights! White and color smart LEDs lets you set the best light for daily routines and special moments. Jeste investicija u početku, ali meni ni jedna nije krepala od 2016. Nemaju nikako treperenje i ne utiču mi ne znam ni ja koliko na zvuk. Probao sam one velike retro dimabilne ledove, tu se jasno čula razlika kad se upale. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
jorgoss Napisano Septembar 15, 2022 Share #13278 Napisano Septembar 15, 2022 Pre neki dan pored kontejnera aktivni zvucnici u kutiji...sve lepo upakovano....ja sumnjiv sta je unutra otvorim kutiju kad unutra microlab B77 aktivni kompjuterski zvucnici upakovani ko fabricki ...svaki zvucnik u svojoj kesi, sa strane uputstvo garancija...ja u neverici....odnesem kuci kad ono napajanje svicersko rikavela. Cackao sve, ok ali ne radi....pronadjem neku zenerku u flajbeku koja mi sumnjiva....kad je lemnem oscilator proosciluje....ja stavim novu evo radi ! p.s. malo se cuje 11kHz ali bem ga sad da se bakcem oko toga.... u napajanju turim Panasonic FC mesto nekih no name zamenim kabl od aktivnog zvucnika do pasivnog.....sad jos da snimim odziv i pravim neku skretnicu nista spec....ono bar 6db...eto tako se iz nule uziva u zvuku i budzenju ! Vix, Brijac, NIXIE and 9 ostalih je reagovao/la na ovo 3 3 2 4 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Septembar 15, 2022 Share #13279 Napisano Septembar 15, 2022 Mnogo su lepi, još malo pa ko Sonus Faber toy. jorgoss and Mikorist je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Septembar 15, 2022 Share #13280 Napisano Septembar 15, 2022 Ne šetam se po Zemunu, a kod nas teško da nađeš tako nešto pored kontinjera. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Septembar 15, 2022 Share #13281 Napisano Septembar 15, 2022 pre 25 minuta, NIXIE reče Ne šetam se po Zemunu, a kod nas teško da nađeš tako nešto pored kontinjera. Kod mene svakih pola sata ide bata na trociklu sa korpom da skuplja. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Septembar 15, 2022 Share #13282 Napisano Septembar 15, 2022 Šta mu vredi kad ne zna dopravi. Vix and LightMatic je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Septembar 15, 2022 Share #13283 Napisano Septembar 15, 2022 17 minutes ago, NIXIE said: Šta mu vredi kad ne zna dopravi. Al zato ce mu izvadi bakar i iz voicecoila ako treba! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Septembar 15, 2022 Share #13284 Napisano Septembar 15, 2022 pre 45 minuta, Vix reče Al zato ce mu izvadi bakar i iz voicecoila ako treba! Da ugradi zlato u zube Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Koja Napisano Septembar 15, 2022 Share #13285 Napisano Septembar 15, 2022 (izmenjeno) Microlab, bem li ga, imao nekada davno 7C. Kupio ga nov u radnji za 100e recimo oko 2008. dok je još to bilo novo. Ubrzo taj brend stigao na dobar glas a cene permanentno otišle 70% na gore. Prodao sam ga posle za više nego što sam platio. Nit smrdi nit miriše, lepo izgleda, drajveri jeftini, ali rade koliko toliko pristojno, bolje od drugih kompjuterskih zvučnika. Phase plugovi na basu su fejk, znači samo dustcap u šiljatom obliku. Bar su visokotonci pravi. Istovremeno drugar bio uzeo 6C, identičan zvuk. Mi bili zadovoljni kako svira tehno itd Nisam tada otvarao da gledam pojačalo unutra, nisam se ni razumeo (a kao da se sad razumem), radilo je korektno, nije bagovalo https://xdrv.ru/articles/sound/83/2 To je review iz tog perioda Izmenjeno Septembar 15, 2022 od Koja jorgoss je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Septembar 15, 2022 Share #13286 Napisano Septembar 15, 2022 pre 22 minuta, Koja reče Mi bili zadovoljni kako svira tehno itd Za ovu novu tehno produkciju treba hajend oprema. Mnogo su otišli daleko sa efektima i uredjajima na kojima prave muziku. Bar ovi likovi koje ja slusam. Zapravo ni pola zvukova ne čujem na zvučnicima za komp šta izlazi iz PCM Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
krca44 Napisano Septembar 15, 2022 Share #13287 Napisano Septembar 15, 2022 pre 5 minuta, Mikorist reče Za ovu novu tehno produkciju treba hajend oprema. Mnogo su otisli daleko sa efektima i uredjajima na kojima prave muziku. Bar ovi likovi koje ja slusam. Kakav je to Techno ako ti treba ajend da cujes nesto - daj neki primer molim te, bas me zanima. NIXIE je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Septembar 15, 2022 Share #13288 Napisano Septembar 15, 2022 Ni preko Tannoy ne čujem bassinu i srednje koja izlaze iz ovoga preko slušalica recimo - master kupio 24bit ALL IN THE DESERT by Nacho Varela & Cruz Vittor Mora da pređem na plave JBL šifonjere - ne vredi Radio Universe by ASURAOnda ovo...Govno da ti se zaledi na PCM DAC....ni približno se čuje ovo na delta-sigma Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah