Srecko Napisano Avgust 15, 2024 Autor Share #45 Napisano Avgust 15, 2024 (izmenjeno) To je onda savršeno! Malo si me uplašio sa instalacijom i uništavanjem diskova, no verujem da si se šalio jer NUC (ovaj mali-tanak za policu) ima samo jedan disk SSD-karticu (onaj SATA M.....) tako da pretpostavljam kad ga zakačim eternetom na mrežu i u BIOS u UEFI mod te da se podigne sa USB, da će to čas posla da se instalira. Grešim li? Izmenjeno Avgust 15, 2024 od Srecko Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 15, 2024 Share #46 Napisano Avgust 15, 2024 Za 5 minuta Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Srecko Napisano Avgust 15, 2024 Autor Share #47 Napisano Avgust 15, 2024 24 minutes ago, Mikorist said: U sistemu gde je NUC. Zato sam ja napravio svoj sistem. Jer nisam uspeo da podesim tuđe da ne baguju. Mislim, ponekad, da to nije uopšte moguće. Ljudi napišu app svesni da im nije debug-ovana u potpunosti i mrtvi hladni je stave na tržište. Ma Mani zabavu, to rade i banke. Zamisli Societe Generale pre par godina u svojoj aplikaciji kakvu brljotina napravi. Kad kupiš nešto na karticu oni ti rezervišu taj nivo sredstava i on ti nije dostupan za potrošnju. To svi rade i to je ok naravno. Ali znaš šta su ovi uradili. Kad im stigne račun i kad ga SG plati njihovo knjigovodstvo bi trebalo to da proknjizi i tog momenta da ti oslobodi rezervisane pare. E TO ONI NISU RADILI nego naprotiv skinu ti pare sa računa za ti što si kupio i drže ti pare (kod mene je to bilo nekoliko dana) rezervisane, nedostupne tebi njima naravno dostupne kao da imaju besplatan kredit. Da ti ne pričam koliko sam potrošio vremena da im objasnim taj bug I neke druge i znaš kako se završilo javi mi se neki čovek zadužen ispred banke da diđem na sastanak da objasni programerima koje sam još bugove našao pored tih za koje sam im rekao. Po..zdeo sam možeš misliti. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Srecko Napisano Avgust 15, 2024 Autor Share #48 Napisano Avgust 15, 2024 (izmenjeno) 13 minutes ago, Mikorist said: Za 5 minuta Jesam u pravu, samo ove 3 stvari: 1. Eternet kabl, 2.UEFI mod u BIOS 3. USB podizanje u BIOS Jedva čekam da mi taj MConnect radi bez bagova zato što mi je on bitan za ženu da me ne vuče svaki čas za rukav kad joj nešto ne radi. Instalirao sam najnoviji LMS 8.5.2 i definitivno drugačije se čuje ali nema tu spektakularnih razlika. Šta god da mu radiš to je i dalje LMS tehnologija od pre 15 godina i uopšte nije slučajno što uglavnom najlepše aplikacije: MConnect i BubbleUPnP (to su uvek i najbolje app) imaju problema sa starudijom kakav je LMS definitivno, jer su popularne imaju mnogo korisnika i stalno ih zanavljaju kad god se nešto promeni a starudiju ni ne gledaju jer njihova ciljna grupa su klinci koji uvek imaju sve novo što je ispoštovali sve izmene standarda moguće. Izmenjeno Avgust 15, 2024 od Srecko Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Avgust 15, 2024 Share #49 Napisano Avgust 15, 2024 pre 24 minuta, Srecko reče 1. Eternet kabl, 2.UEFI mod u BIOS 3. USB podizanje u BIOS 0.0 ISO fajl 0.1 https://etcher.balena.io/ Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Srecko Napisano Avgust 15, 2024 Autor Share #50 Napisano Avgust 15, 2024 13 minutes ago, Mikorist said: 0.0 ISO fajl 0.1 https://etcher.balena.io/ Hvala druže SILA si! Zavidim ti što si posvetio toliko pažnje Linux-u. Što je najveći štos kada je sve to počelo na PC sa firmom Santa Cruz Operation moj drugar Ranko Lazić i ja smo se toliko primili (to se valjda zvalo tada u početku Xenix) da smo počeli na svoju ruku da koristimo na poslu dok nas šef zvanično nije upozorio da to ne radimo (vojska). Interesantno je da kad sam bio kod sina na Stanford-u 2010, 2011 i 2012. naravno da bi uvek iznajmili auto i obilazili pacifičku obalu a Monterej u kom je Santa Cruz Operation Company je baš na putu kojim se od Stanford-a izlazi na Pacifik pa sam se naravno slikao ispred kompanije. Možeš misliti šta je za mene značilo da vidim Hewlet Packard, Google, da kupim u Cupertino Apple MotherShip jaknu Apple; DA VIDIM SVE ONO ŠTO SAM SANJAO i što sam mislio da je nemoguće. Sada je to sve drugačije a internet je mislim najveće otkriće u ljudskoj istoriji a Tim-Berners Li CAR! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Avgust 15, 2024 Share #51 Napisano Avgust 15, 2024 1 hour ago, Srecko said: a internet je mislim najveće otkriće u ljudskoj istoriji sto bi rek'o Woland - eskurac tocak, pa leptir staklo ne racunajuci knjigu, to su 2 najvece stvari Srecko, LightMatic and ninja je reagovao/la na ovo 1 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Avgust 29, 2024 Share #52 Napisano Avgust 29, 2024 On 15. 8. 2024. at 23:18, Zen Mod reče pa leptir staklo Otkad ne pušim, više ni ne razmišljam o leptir staklu. LightMatic and Srecko je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Srecko Napisano Avgust 29, 2024 Autor Share #53 Napisano Avgust 29, 2024 Da napišem komentar i na neki način zatvorim temu. Mislim da ova opcija o kojoj sam razmišljao: Windows OS + Foobar2000 + Tidal ili Local Files, nije pametan izbor i da sam pogresio razmišljajući o toj kombinaciji. Izneću utiske zbog čega tako mislim: 1. Windows OS teško je osporiti u bilo čemu (dalekooooo najkorišćeniji OS) čak i kada je audio u pitanju. Naprimer, debata o propustima Windows, zbog čega su ga smatrali znatno manje bezbednim od Linux, na kraju je završena nezavisnom analizom koja je konstatovala da je u jednom momentu Windows imao oko 170 exploits a Linux cak vise od 190; da bi mudraci konstatovali da su problemi Windows svima u svesti zato sto hakeri daleko manje napadaju Linux. I to je verovatno istina. Ne bi bio iznenađen kada bi neka takva "nezavisna" analiza pokazala i da su audio mogucnosti Windows odlične. Međutim, i pored potencijalno odlicnih audio karakteristika Windows, njegova koncepcija za razliku od Linux, ga ne preporučuje za upotrebu u audiu kućnom (profesionalni audio je druga Prica), jer je se toliko teško (za razliku od Linux) osloboditi sadržaja audiu NEPOTREBNIH WINDOWS DELOVA, da se diskusija o Windows u audiu po forumima pretvorila u diskusiju "kako osloboditi Windows audiu nepotrebnih delova". Otuda i enormne cene software koje to rade poput Fidelizera i diskusije o njihovim učincima na zvuk i bez pominjanja samog Windows. Zbog svega, pojedincu je, čini se, jako teško da se izbori sa takvim problemima kojih je izborom Linux za audio OS, čini se, znatno manje. 2. Foobar2000 sam, pre nekih 3-4 godine, koristio nekoliko godina. Iz tog perioda, zajednica Foobar2000, mi je ostala u veoma lepoj uspomeni da sam oformio utisak da gotovo da nema toga, u vezi sa sudijom, sto oni nisu vec rešili i nf mogu rešiti. Generalno, imao sam jako lepo mišljenje o player Foobar2000. Zato sam i pomislio da bi u tom miljeu mogao naci rešenje za streaming materijala sa TIDAL na svoj kucni HiFi u trenutku kad sam ostao bez istog prestankom Logitech da održava servere MySqueezeBox. Naročito me je u tom pravcu usmerila tvrdnja po forumima da je strimivanje Tidala korišćenjem besplatnog programa Virtual Cable uspešno odrađeno. Naravno da sam isprobao taj stream I moram reci da sam najblaže rečeno bio potpuno razočaran jer to ne Lici na streaming Tidala na koji smo svi navikli to jest "da smo u Tidalu i biramo sta streaming-ujemo. Kako to izgleda na Foobar2000. Da biste streaming-ovali nesto preko Foobar2000 Vi prvo mora da idete nezavisno od Foobar2000 u Tidal aplikaciju I pustite play list-šta god da svira a izlaz iz Tidala (setting) saljete na taj tzv. Virtual Cable koji ga prosleđuje na Foobar2000 kroz koji ga slušate na svom HiFi i bukvalno kao Internet radio Foobar2000. Za moje poimanje streaming to je JADNO! 3. Sviranje fajlova iz "lokala" (sa vašeg tvrdog diska, NAS .... ) je funkcionalno jako fino, kao i uvek. Celokupno iskustvo sa ovog mog izleta na Windows + Foobar2000 bilo je za mene veliko razočaranje i ne bi preporučio nikome taj put. LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
yeng75869 Napisano Septembar 13, 2024 Share #54 Napisano Septembar 13, 2024 On 8/15/2024 at 5:57 PM, Mikorist said: There is NO Media Server...Only the Album Player and its renderer. And that renderer takes about 4MB of RAM. It means that the DSD format plays without cutting, interrupting - from the phone directly through WiFi, then to the router and then to the machine. It kills. The application that does this is so small that it does not consume even 0.1% of the CPU If the data is going from your phone to the router and then to a machine, and the whole process is seamless, how did you optimized your network for this kind of traffic? 3G & 4G Routers | TP-Link Philippines WWW.TP-LINK.COM Get the most out of your 3G and 4G internet connection with a wireless router. You can find and buy our 3G and 4G routers here. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Septembar 13, 2024 Share #55 Napisano Septembar 13, 2024 pre 3 časa, yeng75869 reče If the data is going from your phone to the router and then to a machine, and the whole process is seamless, how did you optimized your network for this kind of traffic? 3G & 4G Routers | TP-Link Philippines WWW.TP-LINK.COM Get the most out of your 3G and 4G internet connection with a wireless router. You can find and buy our 3G and 4G routers here. I have a standard gigabit router from the provider. No special settings. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Srecko Napisano Septembar 13, 2024 Autor Share #56 Napisano Septembar 13, 2024 Možda i nisam istakao na pravi način zašto mi je se dopao Mikin Fai. Zvuk necu ponovo pominjati zašto je dobar (suštinski je veoma logično da bude dobar sobzirom na koncepciju Fai; player-samo ono potrebno za odlican zvuk, renderer-takođe i KERNEL PODŠIŠAN OD GOTOVO SVEGA ŠTO “ne sviri” i podešen na izuzetnom sistemu od mladog čoveka-“dobre uši” sa ogromnim iskustvom u HiFi koji je ćuo mnogo toga i dobrog lošeg; naš DRUG MIKA). Dakle: Fai je upravo zbog toga dobar što, NE NUDI OGROMAN BROJ OPCIJA koje obicno tu “demokratiju” dobrog zvuka prevedu u “anarhiju” lošeg zvuka. Ne ljutite se, jednostavno mislim da je retko ko podesio svoj sistem dobro kao npr. Godpodin @Kuja i naravno @Woland, @Mikorist; ja npr. prvi nisam i upravo mi je zbog toga i bitno iskustvo koje ljudi sa firuma nesebicno dele. LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah