Jump to content

Foobar2000 - "Novi" (Tidal)

Srecko

Preporučeni Komentari

4 minutes ago, Mikorist said:

Sad ću da skinem neki DSD na telefon i da probam sve varijate. Msm ovde ako podesiš DSD da svira ima da svira DSD.

Ma i kod DSD imaš mnogo formata, svi rade u poslednje vreme transkodiranja do besvesti i sto je najgore DAC to raspoznaje kao native DSD (moj). 

Izmenjeno od Srecko
Podeli na ovim sajtovima

Pre sat vremena, Srecko reče

Nisi pomenuo da imaš Media server u popisu pa ce mozda sa rudimentarnim Album player Media serverom sve sarađivati super.

NEMA nikakav Media Server...Samo Album Player i njegov renderer. 

I taj renderer zauzima nekih 4MB RAM . Znači DSD format svira bez seckanja, prekidanja - sa telefona direkt kroz WiFi pa na ruter pa na mašinu.

Ubija. Toliko je mala aplikacija koja radi ovo da ne troši ni 0.1% CPU :D 

Podeli na ovim sajtovima

Evo ovako:

Uzeo sa 4 fajla kao sa slike (mozes da vidis koji fajlovi su ti koji sviraju a koji ne):

Screenshot_20240815_122039_Squeezer.thumb.jpg.d702793e540a3b1ab69dcf0c6ed5b872.jpg

Prvi svira 

Screenshot_20240815_121342_mconnect.thumb.jpg.1c1e23059f74f7f154db12c0e57e0a16.jpg

Drugi ne svira 

Screenshot_20240815_121847_mconnect.thumb.jpg.eb2e506bb23b61fd9069bca1d564e498.jpg

Treći svira, a četvrti ne da ne slikam i stavljam slike.

Te iste fajlove npr. Squeezer svira sa istim Media rendererom (sve isto) a MConnect ne.

Moze da bude da Renderer Album Player odgovara Mconnect i obrnuto (smešno ali moze).

Sto se tice volume on je uvek i na LMS bio uključen ali na 100%, tako savetuju!

Pitanje sviranja cele play list: Proradilo je kad sam stavio volume na neki podeljak bilo koji-varijabilni volume što bi rekao da je bug MConnect jer kakve veze moze da ima volume sa tim da li ce biti odsvirana cela play list.

Izmenjeno od Srecko
Podeli na ovim sajtovima

Miko, ne pitah te jesi li probao Tidal da sviraš?

Bas me zanima kako to izgleda?

Evo kako to radi kod mene.

Screenshot_20240815_133602_mconnect.jpg

Screenshot_20240815_133643_mconnect.jpg

Screenshot_20240815_133702_mconnect.jpg

Screenshot_20240815_133711_mconnect.jpg

Inače najbolja UPnP/DLNA app koju sam ja kupio je BubbleUPnP koja ima strane i strane podešavanja a i najbolje-najlepše (na izgled) je napisana.

Mislim da ona ima sve apsolutno ne samo za HiFi, generalno za medije.

Izmenjeno od Srecko
Podeli na ovim sajtovima

pre 4 časa, Srecko reče

Evo ovako:

Uzeo sa 4 fajla kao sa slike (mozes da vidis koji fajlovi su ti koji sviraju a koji ne):

Screenshot_20240815_122039_Squeezer.thumb.jpg.d702793e540a3b1ab69dcf0c6ed5b872.jpg

Ovo ne može ovako da radi kao mešana salata. wav fajlovi, dsf fajlovi........

Mora da bude folder u folderu .cue fajl i svaki dsf file da ima meta tagove.

Elem ISO fajl se ovako raspakuje

./sacd_extract -2 -s -C -i dsd_neki.iso 

evo kako izgleda posle toga

2024-08-15_16-37.png

Ovako radi 100%

Podeli na ovim sajtovima

ako hoćeš flac/ove u tom folderu umesto dsf

for i in *.dsf; do dsf2flac -i "$i" --scale=6 --samplerate=192000 --bits=24 "${i%.*}.flac"; done
rm *dsf

mora da se obrišu dsf je najstaje karambol u plejerima...

sacd_extract je SACD ripovanje.... dekodiranje TOC fajlova - pod zaštitom (enkripcijom)

dsf2flac dekompresuje na 44100, 48000, 88200, 96000, 176400, 192000, 352800, 384000, 705600, 768000

scale=6 je zadati digitalni volume - može da ide od 1 do 8

Nepoznata na Tidalu (ali i na flac torrentima) koji je digitalni volume (scale) izabran  - zato svoj sok sam cedim iz DSD jer znam koja mi jacčina treba.:D

Podeli na ovim sajtovima

Navedoh ti 4 probao sam i još par aplikacija koje “sviraju”te fajlove ti jest ne one nego cela linija (da napisem skraceno, ne za tebe vec za druge koji citaju a mozda ne prate o cemu pricamo).

U stvari znaš da app UPnP/DLNA samo prenose playeru sta treba da uradi i kad on nađe fajl i prosledi ga rendereru ovaj ga izrenderuje i prosledi dalje DAC na konverziju i ampu na pojacanje i kutijama da to odsviraju.

Dakle kako druge aplikacije UPnP/DLNA posalju razumljiv zahtev playeru->rendereru i dalje kako da te iste fajlove iz foldera odsviraju bez problema?

Poslaću ti slike kako ih Squeezer svira.

Podeli na ovim sajtovima

Ama squeeze2upnp šalje na MConnect informaciju koje fajlove treba da otvori.
Ako obrišem odavde iz ove linije <codecs>aac,ogg,flc,alc,aif,pcm,mp3,dsf,dff</codecs>

dsf , MConnect ne vidi dsf - zapravo nikakav plejer konektovan na ovo. 

/usr/upnp/config.xml

<?xml version="1.0"?>
<squeeze2upnp>
<common>
<streambuf_size>524288</streambuf_size>
<output_size>4194304</output_size>
<stream_length>-2</stream_length>
<enabled>1</enabled>
<codecs>aac,ogg,flc,alc,aif,pcm,mp3,dsf,dff</codecs>
<mode>thru</mode>
<raw_audio_format>raw,wav,aif</raw_audio_format>
<sample_rate>384000</sample_rate>
<L24_format>0</L24_format>
<flac_header>1</flac_header>
<roon_mode>1</roon_mode>
<forced_mimetypes></forced_mimetypes>
<seek_after_pause>0</seek_after_pause>
<send_icy>1</send_icy>
<nudge>0</nudge>
<volume_on_play>1</volume_on_play>
<volume_feedback>1</volume_feedback>
<send_metadata>1</send_metadata>
<send_coverart>0</send_coverart>
<max_volume>100</max_volume>
<accept_nexturi>0</accept_nexturi>
<auto_play>0</auto_play>
<server>?</server>
<resample_options></resample_options>
</common>
<upnp_socket>?</upnp_socket>
<slimproto_log>info</slimproto_log>
<slimmain_log>warn</slimmain_log>
<stream_log>warn</stream_log>
<output_log>info</output_log>
<decode_log>warn</decode_log>
<main_log>info</main_log>
<upnp_log>info</upnp_log>
<util_log>warn</util_log>
<log_limit>-1</log_limit>
</squeeze2upnp>

Ako ovo ne radi kako treba neki je zbrlj u konfiguraciji. Neki config ili više njih nije podešeno kako treba. 

Podeli na ovim sajtovima

SQUEEZER (praistorijska besplatna UPnP/DLNA aplikacija koja radi sa LMS+Squeezelite players)

Početni ekran

Screenshot_20240815_172358_Squeezer.thumb.jpg.80ac3c516e4f94638840bdfb8f5f30c4.jpg

Folder sa fajlovima (Običan folder i obični audio fajlovi: jedan sa ext. dsf, dva sa ext. wav I jedan sa ekst. flac). Znaš i sam da im tek u hederu piše šta je rađeno sa njima i šta se može-treba uraditi da bi bili raspakovani ispravno za DAC).

Screenshot_20240815_172423_Squeezer.thumb.jpg.32e27b25ac862c93bfe682cdbabf737e.jpg

Evo ga prvi fajl, za koji je SQUEEZER poslao zahtev, u ovom slučaju player Squeezelite tipa da raspakuje podatke iz fajla, izrenderuje ih i prosledi DAC I naravno da vrati informaciju Squeezer šta je uradio da ovaj to prikaže, slika ispod, konkretno fajl *.dsf)

Fajl *. dsf (DSD64)

Screenshot_20240815_172506_Squeezer.thumb.jpg.d1920115686ab9cf6debf57c82202b20.jpg

Isto za fajl *.wav (24b-88.2)

Screenshot_20240815_172540_Squeezer.thumb.jpg.b8a936b01e8b9491f6db8b2c4df96b95.jpg

Isto za fajl *.flac (24b-88.2)

Screenshot_20240815_172635_Squeezer.thumb.jpg.dfa9898988f81102882e940466a194c6.jpg

I pošto za fajl-ponovo *.wav DRUGOG TIPA (16b-44.1)

Screenshot_20240815_172702_Squeezer.thumb.jpg.12f7e7d24ae507156d38067c93479ba2.jpg

Podeli na ovim sajtovima

1 minute ago, Mikorist said:

Ako ovo ne radi kako treba neki je zbrlj u konfiguraciji. Neki config ili više njih nije podešeno kako treba. 

Miko druže nije zbrlj u konfiguraciji nego tako radi MConnect, zbog čega koliko god da mi se sviđa sam ga izbegavao.

Naravno nema savršene UPnP/DLNA kontrolne aplikacije ali MConnect  ne čitaju puno toga što drugi čitaju.

Dakle, ne mogu da rade sa MPD players uopste, ovo ti je primer da ne mogu da rade sa LMS+Squeezelite players sve formate pa sa čime rade?

Mconnect i BubbleUPnP su prvobitno DAVNO bile napisane za telefone da ti remote slušaš muziku sa nečega ili lokalno sa telefona a onda su postale stručnjaci opšte prakse pa dobiješ ovo što ti pokazao.

Ako su problem besplatni formati OGROMNIH zajednica kao što su MPD i LMS+Squeezelite zašto prijavljuju probleme sa njima i vlasnici Roon?

Naravno da ako je fajl upakovano po najnovijoj reviziji standarda za DSD npr. da će one poslati ispravnu komandu za raspakivanje ali to bi bilo isto ko kad bi napravio pumpu na kojoj prodajem samo gas a ne i benzin

Podeli na ovim sajtovima

15 minutes ago, Mikorist said:

Džaba sve slike ako ne vidim config fajlove i gde je greška....

Ama Miko, kako je Squeezer dao dovoljno podataka LMS+Squeezelite da raspakuje fajl i oni su mu vratili Heder da ga prikaže, odštampao sam ti ga.

SAGLASAN SAM DA 99% MEDIATEKA SADRZI FAJLOVE KOJI NISU NAPRAVLJENI PRI "RIPOVANJU" PO STANDARDU, NO KAD PIŠEŠ SOFTWARE-PRAVIŠ NEŠTO (npr. garderobu) JEL SE TO PRAVI SAMO ZA ONE U STANDARDU; PA JA NE BI ODAVNO NASAO PANTALONE DA KUPIM DA JE TAKO:D.

Zato je odličan ROON, nisam probao ali kažu da njegov Media server može da sredi (ispravi tragove u mediateci) da sve funkcioniše savršeno a ipak se i Roon-ovci zalje na Mconnect npr.

Izmenjeno od Srecko
Podeli na ovim sajtovima

Zaboravih da kažem, ovi fajlovi nisu moji nego sam ih skinuo sa interneta a tražio sam ih po principu da čujem jedan te isti fajl u što više formata da bi na miru video da li ja fajlove različitih formata (svi bez gubitaka) mogu da razlikujem slušno.

Neko ih je napravio sa tom namerom, ja ih skinuo, a mnoge UPnP/DLNA znaju da pošalju poruku playeru kako da ih raspakuj i pročita te Renderer da ih izrenderuje i prosledi DAC-u.

Podeli na ovim sajtovima

Miko, o kakvoj konfiguraciji pricaš kad na MConnect mizes da podesis samo da li hices da vidiš:

1. Tidal, Qobuz, …..

2. Da li hoćeš da aktiviraš Gaples.

Tacno je da players i Media servers imaju jako puno podesavanja (ti ih ne vidiš) i da oni MEDIA SERVER salje informaciju MConnect sta gleda da bi ti to mogao da vidis na MConnect i da izaberes fajl koji ces da cujes i da ga posaljes na player

Media server i player PODESENI (tacno je ti to ne vidis a i ne mogu da ti saljem trebalo bi da slikam ceo dan) I TO JE UGLAVNOM DEFAULTH i SHVATI.

Sa tim istim podesavanjrm rade svi ostali players super. Pokazah ti kako Squeezer radi, isto tako radi dobro i iPeng koji je zakon za IOS, isto tako radi LMS player i …. da ne brojim.

Mislim da je problem MConnect i BuubleUPnP u nekoj vezi sto u ovoj konstelaciji players jedino oni vide Tidal i ponasaju se ovako

- Ako sve radi sa Tidal ne radi dibro sa fajlovima iz lokala i suprotno

2. Ako radi dobro sa fajlovima iz lokala ne radi dobro Tidal.

JA POSEBNO VOLIM MCONNECT ZATO STO NEMA NISTA DA SE PODESAVA I JER JE ODLICAN ZBOG TOGA ZA MOJU ZENU KOJA GA KORISTI A SAD STO NE ODSVIRA PONEKU PESMU …….

Koristim ga i ja stalno a kad naletim da nesto ne moze da odsvira a baš to hocu da čujem ja startujem Squeezer ili Rigelian, cujem to i vratim se na MConnect.

Jasno je da svi mi imamo mnogo fajlova koji nisu u potpunosti po standardu zapakovani (verovatno je se standard i menjao a znaš kad su ljudi poceli da ripuju i snimaju digitalno) i da ovi pripadaju toj grupi ali kao što vidis drugi su napisali software koji ih bez problema ispravno “čita” a konfiguracija LMS i Squezeelite player je dobra jer je ostali players citaju dobro ili “znaju” da citaju.

Zašto sam diguran da MConnect cita ispravno sve fajlove upakovane po dtandardu pa zato što bez problema ikakvog cita Tidal u potpunosti.

Mogao sam ja pogresno konfigurisati nesto na Medua Serveru ili Player-u ali to onda ni drugi ne bi mogli da ptocitaju i ni jedan ga ne bi otvorio a na MConnect ni nema nista da se konfigurise AleksandarSVS14051982 ni mogucnosti da se pogresi.

Da je neki bug kod njih siguran sam (stalno izdaju nove revizije na Google Play i objasnjenje je “Bug Fixees”). Jjasno je ko dan da ne gresim jer ZAMISLI TREBA DA POSTAVIŠ DA VOLUME NIJE 100% da bi MConnect procitao celu play listu:D.
Kad pominjem MConnect ovo i ono uvek se naravno misli na njegovo koncipiranje i slanje komande i primanje informacija koje prikazuje.

Podeli na ovim sajtovima

Moram da priznam da ne razumem.

Gde ja to konfigurisem MConnect u NUC ili DAC?

NUC JE BEZGLAV ZNAŠ i kad mu pristupam mrzi me da donesem monitor i konfigurisanje NUC se svodi na SnakeOil koji je (ne znam da li si video Web app, nešto poput UI i ima veoma malo stvari da se konfigurisem).

Naravno da može da se pristupi LMS + Squeezelite koji ima veomaaaaa ozbiljnu konfiguraciju ali se to svodi na to da sam u njoj promenio samo ono što autor SnakeOil preporučuje u suvom uputstvu na Wikipedia).

Jedino što mi pada na pamet je da je gašenjem servera Logitech moglo ostati nešto bez veze ali to bi smetalo i ostalim UPnP/DLNA.

NUC je Ubuntu Server Pro i na njemu ništa JA NISAM KONFIGURISAO APSOLUTNO.

Izmenjeno od Srecko
Podeli na ovim sajtovima

10 minutes ago, Mikorist said:

U sistemu gde je NUC. Zato sam ja napravio svoj sistem. Jer nisam uspeo da podesim tuđe da ne baguju. :D

Ovo si potpuno u pravu!

Zato sam ja hteo da napravim Foobar2000 jer sam Windows nekada znao mnogo dobro pa sam i ja hteo da stavim samo ono što je prošlo moj test ali Tidal, najblaže rečeno smešno ili ja nisam razumeo nešto što je šansa 0.00009%.

Molim te proveri Tidal kako će da svira sa MConnect, naravno na tvom distro, to mi je jako bitno.

Izmenjeno od Srecko
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...