BANAT Napisano pre 3 časa #9197 Napisano pre 3 časa 32 minutes ago, krca44 said: Predvidjene topologije su Williamson ( sa verovatno manje od 20 dB povratne veze ), Mullard 5-20 i Western Electric 124 ( trafoi nisu u povratnoj petlji ). Za Willimason sam dobio gerbere za proverenu pcb autora iz USA. Po mom skromnom misljenju uradi Mullard 5-20 topologiju ali sa ulaznom EF86 triodno spojenom nikako pentodno spojenom , isto tako predlazem ti da probas i proverenu jednostavnu Iskra, Dynacord ,Grundig, Gelloso topologiju,..., tu je dovoljno da imas po bloku samo po jednu 6SN7 ili 6SL7 oktalnu duplu triodu kako za ulazno naponsko pojacalo tako i za obrtac faze odnosno drajver , ali umesto tih oktalnih moze tu i poneka noval dupla trioda da prodje bez problema.
krca44 Napisano pre 2 časa #9198 Napisano pre 2 časa pre 25 minuta, BANAT reče Po mom skromnom misljenju uradi Mullard 5-20 topologiju ali sa ulaznom EF86 triodno spojenom nikako pentodno spojenom , isto tako predlazem ti da probas i proverenu jednostavnu Iskra, Dynacord ,Grundig, Gelloso topologiju,..., Hvala za preporuke Nisu one tri topologije zacrtane u kamenu, svakako bih probao jos nesto dok je na dasci. Sto se tice cevi imam ruske 6SL7 i 6SN7, EF86 planiram da nabavim a dodatno imam jos neke pentode koje se mogu vezati u triodni spoj i koristiti samo mislim da to zahteva dizajn koji je trenutno van mog opsega - eksperiment je svakako moguc - cevi su E180F/6J9P-E i E83F audio pentoda sa g2:g1 = 34-38. Od Noval cevi imam 6N1P-E i 6S3P-EV ( high gm cev ) - planiram nabavku ECC81/82/83, kad budem mogao. BANAT je reagovao/la na ovo 1
BANAT Napisano pre 2 časa #9199 Napisano pre 2 časa Claus Byrith napravio je po mom misljenju sasvim pristojno svoje 4-30 pojacalo snage koristeci za osnovu Mullard 5-20 topologiju , btw, za razne topologije nije losa ni ECC40 dupla trioda , osim sto je problematicna oko specificnog rimlock podnozja. Mullard 4-30 amplifier_30wpp.pdf krca44 je reagovao/la na ovo 1
krca44 Napisano pre 1 sat #9200 Napisano pre 1 sat Hvala - imam Claus-ovu knjigu samo imam i jos toliko literature za konkretna pojacala da sam vec dvaput suzavao izbor, za pocetak, pa ipak se opet pojavi jos nesto interesantno. Recimo skoro sam video rani McIntosh A116 dok jos nisu poceli sa upotrebom njihovih specijalnih trafoa - to mi deluje zanimljivo mada mislim da nije jednostavno. Leak TL12.5 mi je bio zanimljiv samo je jako osetljiv na ulazu. Posto bih radio 807 u triodi za AB1 klasu treba 35-40 volti pobude pa ne znam da li pojacala radjena sa EL34 UL izlazom imaju odgovarajuce pobudne stepene ili bi se to moralo podesiti u praksi ( mislim na vec isprobane primere kojih ima puno ).
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah