NIXIE Napisano Maj 9, 2022 Share #1 Napisano Maj 9, 2022 pre 23 časa, Muad'Dib reče I već kad otvaraš Ako uspem da otvorim, biće svašta. Administrator ima jaku ruku. Mikorist and Vix je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Leonardo Napisano Maj 9, 2022 Share #2 Napisano Maj 9, 2022 Ma jok, to je novi standard za vijke Muad'Diboxxx Vix and Mikorist je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 9, 2022 Share #3 Napisano Maj 9, 2022 Ako nece šraf slobodno ga izbuši sa bušilicom. Mekan je. Dovoljno je samo glava da prođe kroz rupu. Posle odvrmeš navoj sa kleštima...Nema veze i ako se zalomi. Imam ureznice - ne moramo za svaku sitnicu da idemo kod Lea Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Leonardo Napisano Maj 9, 2022 Share #4 Napisano Maj 9, 2022 (izmenjeno) Ma dođi slobodno, da predupredimo veću kataklizmu. Uzgred, mali savet za sve koji se igraju ovakvim i sličnim "igračkama". Ljudi, audio uređaji nisu glave dizel motora pa da se kiloključem zatežu do smrti. Dovoljno je priviti vijke dok se ne spoji bez zazora, a da se po potrebi lako može odviti. Ovo naročito važi za sve one koji u ranom detinjstvu nisu dovoljno skalamerija rasklapali i ponovo sklapali, i nisu izživeli potrebu da na dnevnoj bazi nešto moraju da razmontiraju, odšrafljuju i potom krvnički u besu zašrafljuju. Ako već to moraju poželjno je nabaviti kvalitetne i odgovarajuće alate i da iste inteligentno upotrebljavaju. Izmenjeno Maj 9, 2022 od Leonardo vladd, Mikorist, LightMatic and 1 član je reagovao/la na ovo 4 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 9, 2022 Share #5 Napisano Maj 9, 2022 Mislim da je problem u jačini šake . Ja odvrćem ono što sam zavrnuo sam Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Maj 9, 2022 Autor Share #6 Napisano Maj 9, 2022 pre 21 minuta, Muad'Dib reče Imam ureznice Imam i ja, nadam se da neće doći do toga. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Maj 9, 2022 Autor Share #7 Napisano Maj 9, 2022 (izmenjeno) pre 14 minuta, Leonardo reče a da se po potrebi lako može odviti Nije predviđeno da se otvara više. Kad završim stavljam nitne. Izmenjeno Maj 9, 2022 od NIXIE Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 9, 2022 Share #8 Napisano Maj 9, 2022 Čak sam podmazao sam vijke pre zavrtanja. Anešto se ne sećam da je toliko oblajznulo Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Maj 9, 2022 Autor Share #9 Napisano Maj 9, 2022 Mekan šraf, zalepio se. Mikorist je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 9, 2022 Share #10 Napisano Maj 9, 2022 pre 12 minuta, NIXIE reče Kad završim stavljam nitne. To je jedini način da više ne eksperimentišem sa feritima Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Maj 9, 2022 Share #11 Napisano Maj 9, 2022 pre 2 časa, Muad'Dib reče Čak sam podmazao sam vijke pre zavrtanja. Anešto se ne sećam da je toliko oblajznulo Valjda ih nisi podmazao sa temeljnom bojom! Mikorist je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Maj 9, 2022 Autor Share #12 Napisano Maj 9, 2022 (izmenjeno) Ne znam kako, ali kao da su zavareni. Dva komada napred. Materijal glave je toliko mekan, da se može utisnuti vrh šrafcigera, tako da sam odustao. Velika je šansa da nešto ogrebem, neću da bušim nemam stalak, a iz ruke je rizično. Izmenjeno Maj 9, 2022 od NIXIE Mikorist je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 9, 2022 Share #13 Napisano Maj 9, 2022 Sledeći put stavljam samo selotejp na uređaj Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Maj 9, 2022 Autor Share #14 Napisano Maj 9, 2022 Neću da mi se otkine glava i ostane šraf u slepoj rupi. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Beli_Ninja Napisano Maj 9, 2022 Share #15 Napisano Maj 9, 2022 Evo male defektaže. Nije vijak mekan nego je, kako je @Leonardo već napisao, neko istripovao da je to brezon na točku od TAM110 i to onaj koji se prvi steže Dakle, prilikom preterenog momenta stezanja navoj u aluminijumu se deformisao, iz trouglastog prešao je u kosi oblik i tu nema ni Bože pomozi bez znanja i adekvatnog alata. Ima još jedna mogućnost, a to je da ako je vijak kojim slučajem INOX onda se i njemu deslio isto kao i aluminijumskom navoju. Savet, odneti Leu da sredi jer verovatno mu to neće biti ni prvi a ni poslednji put da vari trnje iz znate već čega Eto tako Vix je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 9, 2022 Share #16 Napisano Maj 9, 2022 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Maj 9, 2022 Autor Share #17 Napisano Maj 9, 2022 Ma običan šaraf od mekog čelika, pocinkovan. Kanuo sam po kap retkog ulja mašinskog, nek stoji do sutra tako pa ću videti. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Beli_Ninja Napisano Maj 9, 2022 Share #18 Napisano Maj 9, 2022 (izmenjeno) Nema ništa od tog ulja, stvar je mehaničke deformacije mada bih iskreno voleo da nije tako. Zbog tih gluposti sam ja ubacio čelične umetke u aluminijum sa M4 navojem. U opšte ne želim da razmišljam da li stežem brezon na TAMu ili šrafče na Schaffhausenu Izmenjeno Maj 9, 2022 od Beli_Ninja vladd je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Leonardo Napisano Maj 9, 2022 Share #19 Napisano Maj 9, 2022 (izmenjeno) To je onaj Miko nešto mrsio pre nego što je došlo u čelične ruke Muad'Diba. Muad'Dib uvija i odvija šarafe "Glasom Smrti". Tu nema pomoći. Manje sile, manje sile,manje sile... Izmenjeno Maj 9, 2022 od Leonardo Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 9, 2022 Share #20 Napisano Maj 9, 2022 Mi pričamo NIXI šta treba da radi a on mašinski inženjer Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 9, 2022 Share #21 Napisano Maj 9, 2022 pre 4 minuta, Leonardo reče Muad'Dib uvija i odvija šarafe "Glasom Smrti". Tu nema pomoći. Ama pogledom imam da ovrnem ta dva vijka. LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Leonardo Napisano Maj 9, 2022 Share #22 Napisano Maj 9, 2022 Kaži ti meni zašto si stavio te drljave krstaste vijke umesto imbus vijaka koji su bili odgovarajući? Tako si isto "upgrejdovao" i Zenove skretnice LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Objavljeno od Zen Mod,
Preporučeno od Mikorist2 reakcije
Idi na ovaj post
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah