Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Značajna je pozicija viljuške u zidnoj šuko utičnici. Znam to iz perioda kada sam bio deo malog tima koji je radio mrežne filtere.

Crvenom tačkom smo obeležavali fazu i tako na svim priključnim mestima pravilno povezivali, upravo da bi se izbegli problemi.

U nekim sistemima to nije bilo bitno. Dok u drugim naprotiv, veoma bitno. Čak u nekim slučajevima je trebalo iskopčavati i uzemljenje.  

Napisano

Na IEC utičnici, kad se pogleda sa strane utikača, piše,obeležna je sa leve strane velikim slovom  L(živa).Obavezno gledam,proveravam tinjalicom

gde se na letvi nalazi živa (L). Pa onda na kablu .

Nedavno sam kupio Wiim Ultra koja ima smps napajanje pa nisam znao gde da "ubodem" fazu, pošto ima utikač sa dva konektora. Kada samn

menjao crknuto napajanje za LED plafonjeru, u uputstvu je naznačeno koja žica treba da ide na L. Povezao sam sam L na levu stranu utikaća.

Pojma nemam da li je to OK.

Za NUC imam smps napajanje.Nisam proveravao L, uključim, varnica, sporo diže sistem,kilavi sa netom i faktički je crko.

Napisano
16 minutes ago, bnb said:

Na IEC utičnici, kad se pogleda sa strane utikača, piše,obeležna je sa leve strane velikim slovom  L(živa).Obavezno gledam,proveravam tinjalicom

gde se na letvi nalazi živa (L). Pa onda na kablu .

Nedavno sam kupio Wiim Ultra koja ima smps napajanje pa nisam znao gde da "ubodem" fazu, pošto ima utikač sa dva konektora. Kada samn

menjao crknuto napajanje za LED plafonjeru, u uputstvu je naznačeno koja žica treba da ide na L. Povezao sam sam L na levu stranu utikaća.

Pojma nemam da li je to OK.

Za NUC imam smps napajanje.Nisam proveravao L, uključim, varnica, sporo diže sistem,kilavi sa netom i faktički je crko.

Kod nas je naizmenicna struja koja tece kao sto kaze naizmenicnu u plusu i minusu, i SMPS ne prepoznaje koja je koja uticnica.  Napajanje SMPS moze da crkne ako mu je veci ulazni napon od predvidjenog i ako mu je opterecenje na izlazu vece od predvidjenog ili je pocelo da osciluje.

Pozdrav Misa

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   1 član

• Kreiraj novo...