чика-Брка Napisano Decembar 13, 2021 Autor #23 Napisano Decembar 13, 2021 19 minutes ago, krca44 said: Moj poznanik je imao stariju generaciju, drugu mozda iz ranih 70-ih, zalio se da je kutija bila vruca. ma nema zvuka bez lampi.
Vix Napisano Decembar 14, 2021 #24 Napisano Decembar 14, 2021 14 hours ago, чика-Брка said: ma nema zvuka bez lampi. Ili SiT -a...
NIXIE Napisano Decembar 14, 2021 #25 Napisano Decembar 14, 2021 Ili AB klase ali min. 150W po kanalu. Nesic and paja959 je reagovao/la na ovo 1 1
Vix Napisano Decembar 14, 2021 #26 Napisano Decembar 14, 2021 Ako zvucnik ne moze da sviri sa 1.5 W, ne treba mi ni takav zvucnik, a ni polacalo od 150 w
NIXIE Napisano Decembar 14, 2021 #27 Napisano Decembar 14, 2021 Znaš kako lepo zvuči pojačalo na 1% snage, ma milina jedna. I ne greje se.
NIXIE Napisano Decembar 14, 2021 #28 Napisano Decembar 14, 2021 Meni za moje zvučnike, taki kaki su, dovoljno bi bilo jedno PP lampaško od 40-50W po kanalu. Ali to je veliko ulaganje, ne samo delova nego i rada, sa mogućnošću da svira ko tranzistorsko, i šta sam onda uradio osim što imam lampaša?
Zen Mod Napisano Decembar 14, 2021 #29 Napisano Decembar 14, 2021 pa postoje razni razlozi kao i kriterijumi zasto se nesto nabavlja ili - jos bolje ( kao DIY forum smo) - pravi kuj te tera na lampasa? msm, akoj Cika Brka, onda ne diram, valja se
NIXIE Napisano Decembar 14, 2021 #30 Napisano Decembar 14, 2021 pre 27 minuta, Zen Mod reče msm, akoj Cika Brka, onda ne diram, valja se Ma nije samo on. Vix je reagovao/la na ovo 1
NIXIE Napisano Decembar 14, 2021 #31 Napisano Decembar 14, 2021 A da bi lepo leglo svetleće na policu, leglo bi.
NIXIE Napisano Decembar 14, 2021 #32 Napisano Decembar 14, 2021 Ima li ko iskustva sa ovim? KORATO Integralno pojačalo Ikarus GIGATRON.RS Pojačala KORATO Integralno pojačalo Ikarus 8Ω
чика-Брка Napisano Decembar 14, 2021 Autor #33 Napisano Decembar 14, 2021 procitaj specifikacije i samo ce ti se kasti. po meni jok.
paja959 Napisano Decembar 14, 2021 #34 Napisano Decembar 14, 2021 23 hours ago, чика-Брка said: vaki bio. ... takav i veci model koristi jedan tip sto ja cesto idem do njega da kupujem nove LP,kad sa Dynaudio vecim-manjim modelima,ili svojim all time love Bowers 802-kama (prva serija,jos kompresione kutije)......uz njih je prosetao i sve Harbeth modele...not my cup of tea,malo je to ona british fetish skola zvuka,dosta specifican zvuk,rekao bih antinaimish,umrtvljeno-dosadno-uvrnuto,ali ima ko to voli tako...cak se vrlo brzo prodaju i polovni primerci...jbga,svi putevi vode u Rim... Doktor and vladd je reagovao/la na ovo 2
NIXIE Napisano Decembar 14, 2021 #35 Napisano Decembar 14, 2021 pre 1 sat, чика-Брка reče procitaj specifikacije i samo ce ti se kasti. po meni jok. Ma ne bih ja gotovo u životu kupio, možda neko za prepravku, nego samo pitam za mišljenje. Ili iskustvo vlasnika. Dosta dugo je u ponudi, mora da postoji razlog.
Zen Mod Napisano Decembar 14, 2021 #36 Napisano Decembar 14, 2021 1 hour ago, чика-Брка said: procitaj specifikacije i samo ce ti se kasti. po meni jok. sta fali specifikacijama? si slusao kad korektan VTL amp? ono, nisam slusao Korato, ne znam kakvi su izlazni , ali - po semi to ima svirke koliko volis a sema daje specifikacije, ako je korektno uradjeno ......... sto pretpostavljam da jeste cenu ne komentarisem, nisam je ni pogledao Beli_Ninja, paja959 and Doktor je reagovao/la na ovo 1 2
NIXIE Napisano Decembar 14, 2021 #37 Napisano Decembar 14, 2021 Cena je prihvatljiva obzirom da je tu tu i 20% PDV. Sumnjam da bih mogao da napravim tako nešto za pola tih para.
Mikorist Napisano Decembar 14, 2021 #38 Napisano Decembar 14, 2021 pre 1 minut, NIXIE reče Cena je prihvatljiva obzirom da je tu tu i 20% PDV. Sumnjam da bih mogao da napravim tako nešto za pola tih para. Plus može na rate. Gigatron hbt
BANAT Napisano Decembar 14, 2021 #39 Napisano Decembar 14, 2021 4 hours ago, NIXIE said: Meni za moje zvučnike, taki kaki su, dovoljno bi bilo jedno PP lampaško od 40-50W po kanalu. Ali to je veliko ulaganje, ne samo delova nego i rada, sa mogućnošću da svira ko tranzistorsko, i šta sam onda uradio osim što imam lampaša? Gledajuci cene pojedinih `fabrickih` PP pojacala napraviti sam dobra PP pojacala i nije tako skupo , naprotiv... za pocetak recimo nadjes neka kvalitetnija jezgra kako za izlazne trafoe tako i mrezne i obratis se nasem kolegionu DJmilicic-u , kolegion radi trafoe izuzetno kvalitetno i dosta brzo , po bloku u izlazu najmanje 4x EL34 ili neke slicne lampe , a moze i PL snaznija serija iz TV prijemnika koje su dosta pristupacne , recimo Niske PL504 ,... koncept koji ti preporucujem za rad sa 34-ke je modifikovan Mullard 5-20 , vrlo je jednostavan i obicno proradi iz prve a i odlicno zvuci , dok za PL seriju lampi iskljucivo Circlotron koncept baziran na Philips semi , tu izlazni trafoi mogu biti jako jednostavni i jeftini za izradu .
Zen Mod Napisano Decembar 14, 2021 #40 Napisano Decembar 14, 2021 prvo proba, onda kupovina ene, VTL amp (DIY) sam imao nekoliko godina, svira to da se nacupkas
Koja Napisano Decembar 14, 2021 #41 Napisano Decembar 14, 2021 Inače, polu vezano za temu. Neverovatno je koliko sistema koji ljudi imaju, pa kače slike, zvučnik je naguran u ćošak sobe. Znam naravno da je jako teško napraviti adekvatan raspored, a i prostori su uglavnom skučeni. Ali, ja to kad vidim, za mene tu prestaje bilo kakva diskusija o klasi, lampama, snazi, osetljivosti, drajverima, hornama, vinilu itd. Za takav raspored su Logitech 2.1 zvučnici i da se prikače na telefon da svira i to je to. vladd je reagovao/la na ovo 1
vladd Napisano Decembar 14, 2021 #42 Napisano Decembar 14, 2021 Upravo, sve krece da zalazi u uredjenje stana a ne u hifu. Tu su i pojacalo i zvuja u rangu lustera od ceskog kristala, ili neke modernisticke vitrine. Sto se Korato pojacala tice, odlicno je i nije preskupo, to da ima slova sugden po sebi, ne bi bilo ispod 10k$. Specifikacije su vise nego korektne, a za 1500€ se dobija izuzetan amp. Trafoi u kupovini bi mogli da dobace do 700+ evra. Da ne racunam dizajn, i majstorije oko vrste motanja ultralineara.. Tako da i sam ovaj novi sugden vise jedri na imenu i potrosackoj modi nego na nekom zapanjujucem dizajnu i izradi..a 5500$ je ne mnogo nego suludo.
Zen Mod Napisano Decembar 14, 2021 #43 Napisano Decembar 14, 2021 28 minutes ago, Koja said: Inače, polu vezano za temu. Neverovatno je koliko sistema koji ljudi imaju, pa kače slike, zvučnik je naguran u ćošak sobe. Znam naravno da je jako teško napraviti adekvatan raspored, a i prostori su uglavnom skučeni. Ali, ja to kad vidim, za mene tu prestaje bilo kakva diskusija o klasi, lampama, snazi, osetljivosti, drajverima, hornama, vinilu itd. Za takav raspored su Logitech 2.1 zvučnici i da se prikače na telefon da svira i to je to. klasican primer generalizacije, da se izrazim izrazito kulturno kod mene je jedan zvucnik u cosku bilo bi bolje da nije ...... ali daleko od Logitech-a
Vix Napisano Decembar 14, 2021 #44 Napisano Decembar 14, 2021 I kod mene je u cosku. Ne zato sto ja tako hocu...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah