Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
19 minutes ago, krca44 said:

Moj poznanik je imao stariju generaciju, drugu mozda iz ranih 70-ih, zalio se da je kutija bila vruca.

ma nema zvuka bez lampi.

:cheers:

Napisano

Meni za moje zvučnike, taki kaki su, dovoljno bi bilo jedno PP lampaško od 40-50W po kanalu. Ali to  je veliko ulaganje, ne samo delova nego i rada, sa mogućnošću da svira ko tranzistorsko, i šta sam onda uradio osim što imam lampaša?

Napisano

pa postoje razni razlozi kao i kriterijumi zasto se nesto nabavlja ili - jos bolje ( kao DIY forum smo) - pravi

kuj te tera na lampasa?

msm, akoj Cika Brka, onda ne diram, valja se

:Viannen_loungelizard:

Napisano
23 hours ago, чика-Брка said:

vaki bio.

...

takav i veci model koristi jedan tip sto ja cesto idem do njega da kupujem nove LP,kad sa Dynaudio vecim-manjim modelima,ili svojim all time love Bowers 802-kama (prva serija,jos kompresione kutije)......uz njih je prosetao i sve Harbeth modele...not my cup of tea,malo je to ona british fetish skola zvuka,dosta specifican zvuk,rekao bih antinaimish,umrtvljeno-dosadno-uvrnuto,ali ima ko to voli tako...cak se vrlo brzo prodaju i polovni primerci...jbga,svi putevi vode u Rim...

sugden.jpeg

sugden 2.jpeg

sugden bowers.jpeg

Napisano
pre 1 sat, чика-Брка reče

procitaj specifikacije i samo ce ti se kasti.

po meni jok.

Ma ne bih ja gotovo u životu kupio, možda neko za prepravku, nego samo pitam za mišljenje. Ili iskustvo vlasnika. Dosta dugo je u ponudi, mora da postoji razlog. 

Napisano
1 hour ago, чика-Брка said:

procitaj specifikacije i samo ce ti se kasti.

po meni jok.

sta fali specifikacijama?
si slusao kad korektan VTL amp?

ono, nisam slusao Korato, ne znam kakvi su izlazni , ali - po semi to ima svirke koliko volis

a sema daje specifikacije, ako je korektno uradjeno ......... sto pretpostavljam da jeste 

cenu ne komentarisem, nisam je ni pogledao

Napisano

Cena je prihvatljiva obzirom da je tu tu i 20% PDV. Sumnjam da bih mogao da napravim tako nešto za pola tih para.

Napisano
pre 1 minut, NIXIE reče

Cena je prihvatljiva obzirom da je tu tu i 20% PDV. Sumnjam da bih mogao da napravim tako nešto za pola tih para.

Plus može na rate. Gigatron hbt :phil_04:

Napisano
4 hours ago, NIXIE said:

Meni za moje zvučnike, taki kaki su, dovoljno bi bilo jedno PP lampaško od 40-50W po kanalu. Ali to  je veliko ulaganje, ne samo delova nego i rada, sa mogućnošću da svira ko tranzistorsko, i šta sam onda uradio osim što imam lampaša?

Gledajuci cene pojedinih `fabrickih` PP pojacala napraviti sam dobra PP pojacala i nije tako skupo , naprotiv...

za pocetak recimo nadjes neka kvalitetnija jezgra kako za izlazne trafoe tako i mrezne i obratis se nasem kolegionu DJmilicic-u , kolegion radi trafoe izuzetno kvalitetno i dosta brzo , po bloku u izlazu najmanje 4x EL34 ili neke slicne lampe , a moze i PL snaznija serija iz TV prijemnika koje su dosta pristupacne  , recimo Niske PL504 ,...

koncept koji ti preporucujem za rad sa 34-ke je modifikovan Mullard 5-20 , vrlo je jednostavan i obicno proradi iz prve a i odlicno zvuci ,

dok za PL seriju lampi iskljucivo Circlotron koncept baziran na Philips semi , tu izlazni trafoi mogu biti jako jednostavni i jeftini za izradu .

Napisano

prvo proba, onda kupovina

ene, VTL amp (DIY)  sam imao nekoliko godina, svira to da se nacupkas

Napisano

Inače, polu vezano za temu. Neverovatno je koliko sistema koji ljudi imaju, pa kače slike, zvučnik je naguran u ćošak sobe. Znam naravno da je jako teško napraviti adekvatan raspored, a i prostori su uglavnom skučeni. Ali, ja to kad vidim, za mene tu prestaje bilo kakva diskusija o klasi, lampama, snazi, osetljivosti, drajverima, hornama, vinilu itd. Za takav raspored su Logitech 2.1 zvučnici i da se prikače na telefon da svira i to je to.

Napisano

Upravo, sve krece da zalazi u uredjenje stana a ne u hifu. Tu su i pojacalo i zvuja u rangu lustera od ceskog kristala, ili neke modernisticke vitrine.

Sto se Korato pojacala tice, odlicno je i nije preskupo, to da ima slova sugden po sebi, ne bi bilo ispod 10k$.

Specifikacije su vise nego korektne, a za 1500€ se dobija izuzetan amp. Trafoi u kupovini bi mogli da dobace do 700+ evra.

Da ne racunam dizajn, i majstorije oko vrste motanja ultralineara..

Tako da i sam ovaj novi sugden vise jedri na imenu i potrosackoj modi nego na nekom zapanjujucem dizajnu i izradi..a 5500$ je ne mnogo nego suludo.

A21SE.jpg.8895f2cd739b023717e13260f4fe498b.jpg

Napisano
28 minutes ago, Koja said:

Inače, polu vezano za temu. Neverovatno je koliko sistema koji ljudi imaju, pa kače slike, zvučnik je naguran u ćošak sobe. Znam naravno da je jako teško napraviti adekvatan raspored, a i prostori su uglavnom skučeni. Ali, ja to kad vidim, za mene tu prestaje bilo kakva diskusija o klasi, lampama, snazi, osetljivosti, drajverima, hornama, vinilu itd. Za takav raspored su Logitech 2.1 zvučnici i da se prikače na telefon da svira i to je to.

klasican primer generalizacije, da se izrazim izrazito kulturno

kod mene je jedan zvucnik u cosku

bilo bi bolje da nije ...... ali daleko od Logitech-a

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...