Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Nista ja vama ne verujem niti smatram nesto za ozbiljno to sto radite. Dok ne vidim hladnjake na tim opampovima, dzaba vam igranje 😁😛

Napisano

Onda je red da svaki član foruma konstruira i napravi najmanje jedan OPA! Jbg, izgleda došlo takvo vrijeme. Mada je bilo bolje da smo skupili malo parica, usaglasili parametre i da se konstruiše i napravi nulta serija jednog OPA. Ovo ja malo budalešem, al šta češ ne plača se porez!

Napisano
9 minutes ago, shonne said:

Nista ja vama ne verujem niti smatram nesto za ozbiljno to sto radite. Dok ne vidim hladnjake na tim opampovima, dzaba vam igranje 😁😛

Dobro dizajniran, i dobar odabir komponenti, mislim da nema potrebe za 'ladnjakom :) Neje to neka struja za tu namenu. Ako bi vec isao na opasnu grejalicu, stavio bih BD139/BD140 na izlazu i podobrano hladio :D 

Da se manemo offtopica. Mozda da vidis cnc blok aluminijuma, radje nego gotovo kuciste? Nije jeftino to sto linka :) Dok se dobaci joste..

Napisano
2 hours ago, shonne said:

ako je 4A potrebno za cistih 60W u A klasi, znaci polutka od toga je 2A za kanal. Sa naponom napajanja, ta disipacija za polutku bi lagano isla na 120-130W. Hmmm.

60W@8R 

to znaci swing od 21V91rms, *2*1.41 to mu dodje ~ 62Vpp

ako je normalan anap, to mu je racunjajuci gubitke napajanje od nekih +/-35Vdc

ako je nenormalan anap nego bridged (SUSY) , uklapas se sa railovima +/-18Vdc

u svakom slucaju peak struje je pola swinga (31Vdc)/Load = 3A875

logika kaze da je Iq (opet racunamo normalan anap, dakle ne SE OS) od 1A95 enough

toplota ........ (35+35)Vdc*1A9375=135.625W

daklem, maltene da 60W A klase na taj nacin mozes da turis na jednu stranu 5U/500 Modu case, bilo to u vidu normalnog anapa ili u vidu bridged

ne obaziri se na OPdzije, tek kad krenu da ih pravu i turaju i u nesto drugo no I/V DAC-a, mozda vredi obratiti paznju

genericki line preampi i anpovi za sluske se takodje ne racunjaju

:Viannen_loungelizard:

Napisano
29 minutes ago, Brijac said:

......Nije jeftino to sto linka :) Dok se dobaci joste..

postoje nacini i nacini dostave; ako upitas, mozda i saznas ........ 

u svakom slucaju - to sto vidis, pa 20% IVA ako se dostavlja u EU pa tui sveras ovamo

njihov fedex je izrazito povoljan, ali da ti salju ovamo nema sanse da izbegnes carinjenje, samim time placas i +40E za postupak spedicije

ne znam da li salju obicnom postom ovamo, onda nema spedicije no samo carina i pdv; 

dakle - cena koju vidis (nema IVA ako ide van EU), +post shipping, onda nasa carina pa nas PDV 

msm, logicna igranka ali je jedno polaziste - no way da na bilo koji nacin dobijes bolji bang for the buck nego sto je Modushop ponuda

probao ja na tisucu nacina 

Napisano
11 minutes ago, Zen Mod said:

60W@8R 

to znaci swing od 21V91rms, *2*1.41 to mu dodje ~ 62Vpp

ako je normalan anap, to mu je racunjajuci gubitke napajanje od nekih +/-35Vdc

ako je nenormalan anap nego bridged (SUSY) , uklapas se sa railovima +/-18Vdc

u svakom slucaju peak struje je pola swinga (31Vdc)/Load = 3A875

logika kaze da je Iq (opet racunamo normalan anap, dakle ne SE OS) od 1A95 enough

toplota ........ (35+35)Vdc*1A9375=135.625W

daklem, maltene da 60W A klase na taj nacin mozes da turis na jednu stranu 5U/500 Modu case, bilo to u vidu normalnog anapa ili u vidu bridged

ne obaziri se na OPdzije, tek kad krenu da ih pravu i turaju i u nesto drugo no I/V DAC-a, mozda vredi obratiti paznju

genericki line preampi i anpovi za sluske se takodje ne racunjaju

:Viannen_loungelizard:

Ma znam, ja imam drugu racunicu i dodjem na isto ovo sto si pisao. 120-130W za polutku od mobloka, i zavrsavas posao sa modu. 

Ne obazirem se, samo im dajem malo dizela da guraju to napred 😁😛

40 minutes ago, Brijac said:

Dobro dizajniran, i dobar odabir komponenti, mislim da nema potrebe za 'ladnjakom :) Neje to neka struja za tu namenu. Ako bi vec isao na opasnu grejalicu, stavio bih BD139/BD140 na izlazu i podobrano hladio :D 

Da se manemo offtopica. Mozda da vidis cnc blok aluminijuma, radje nego gotovo kuciste? Nije jeftino to sto linka :) Dok se dobaci joste..

Ma kakav cnc, skupo. 🤗

Napisano
Pre sat vremena, shonne reče

Ima li neka sema da neko prevozi robu iz Bugarske? Tipa prevoz, sverc i ostala trgovina 😁🤗

pre 59 minuta, Zen Mod reče

za Bugarsku ne znam nikoga

Ima onaj Tuta, ali njega baš nitko ne voli! :Viannen_loungelizard:

Napisano
2 hours ago, Brijac said:

Drugar iz Nis, posle silnog zajebavanja, naleteo na Bugarku 😅 Da mu kaem prike, nek pod aljinu metne omanje kuciste, ne se primeti 😁

Ma, 6 takvih treba bugarki 🤗

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...