Jump to content

papa d.j.

Član
 • Content Count

  307
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

papa d.j. last won the day on July 17 2017

papa d.j. had the most liked content!

2 Followers

About papa d.j.

 • Rank
  🎖🎖🎖🎖🎖
 • Birthday 02/21/1956

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. papa d.j.

  Ansuz X Mainz power Cable

  Nisam baš nešto učestvovao u diskusijama o kablovima, kad su strujni u pitanju svakako je bitno da daju kvalitetnu vezu uredjaja sa napajanjem. Danas sastavih drugaru par kablova sa fake-copy Oyaide priključcima i nekim domaćim širmovanim gajtanom. Ovi fake Oyaide konstrukciono izgledaju jako dobro, za te pare teško da može da se napravi nešto bolje.
 2. papa d.j.

  Philips cd 950 + remote cotnrol ?

  Ako misliš na ovaj daljinac koji sam ti ja preporučio, to je kopija nekog Philipsa, ne ukucavaš ništa, kupiš i koristiš.
 3. papa d.j.

  Philips cd 950 + remote cotnrol ?

  Ja sam na Ali-ju kupio ovaj daljinac za CD880: https://www.ebay.com/itm/Remote-Control-For-Philips-CD-931-CD-951-CD-950-ADDCD-Player-Wholesale/123264848708?hash=item1cb3285344:g:2woAAOSwc2FaAvdM I to radi, glavne funkcije, stop/pause/play/... Malo si daleko da probamo moj daljinac na tvom CD-u, ako imas neku ideju vikaj.
 4. papa d.j.

  Proba Weller baze PU81

  Velika većina onih koji imaju Weller-a popraviće bilo koji kvar na bazi za 5 sekundi za vrlo male ili nikakve pare. Osim trafoa naravno koji jaaako retko crkava. Sa druge strane originalni delovi za ručku su jako skupi pa je samim tim i očekivano da polovnu ispravnu ručku bilo termostat bilo magnastat nećeš naći za siću.
 5. papa d.j.

  R.I.P.

  Oliver Dragojević.. R.I.P.
 6. +1 Orašac, bolje nego Madera
 7. papa d.j.

  Novopridosle skalamerije

  I jedan i drugi su izvrsni, jedino su laseri malo hebeni...
 8. papa d.j.

  Novopridosle skalamerije

  Nisam baš siguran da je izgled od 880tke jača strana, pogotovo displej. A da ide negde od kuće, jokja... :-)
 9. papa d.j.

  DIY interconcect za 23e

  Pitam se kako bi izgledao uporedni test ovog gajtana sa Mogami - Neglex 2549 sa Neutrik RCA konektorima. Kod mene sviraju par godina, budget klasa, sve nabavljivo ovde. Inace Mogami - Neglex 2549 je mikrofonski kabl.
 10. papa d.j.

  Kako do kompilacije - flac ?

  Dada, i Nero isto radi. Poenta je da naseg druga i kolegiona sa Dunava snabdemo sa kojekolikim reprezentativnim muzickim diskovima u svrku testiranja i prezentiranja. Evo ja se prvi javljam, dobije diskove koje ja koristim u servisu za istu namenu
 11. papa d.j.

  Kako do kompilacije - flac ?

  Koliko ja vidim ovo je obican CD player koji reprodukuje normalne muzicke diskove, cda format. To znaci da flacove treba konvertovati u wav pa narezati kao muzicke diskove a neke verzije Nero-a podrzavaju i direktnu konverziju/rezanje. Kako bilo, javljam ti se danas da se dogovorimo oko nekih diskova.
 12. papa d.j.

  Uputstvo za prvo uključivanje

  Na red sa primarom transformatora sijalica od 100 watt. Dok se sve ne isproverava. Pokazalo se kao vrlo korisno. Ova praksa ne vazi za neke uredjaje sa coperskim napajanjem, ne radi posao, uredjaji ne mogu da se upale.
 13. papa d.j.

  Deoxit

  Ima se utisak da na zapadu niko ozbiljan ne koristi za ciscenje kontakata i potenciometara nista osim deoxit proizvoda, posebno D serije u spreju. Tokom dugih godina sam probao sve moguce kontakt sprejeve, verujte, mala je vajda od njih, deoxit je upravo dosao na red, porucen, treba da stigne. Kao sto Zen rece, jedino fizicko ciscenje moze doneti znacajno poboljsanje, to je kod vecine reglera/ siber potova i moguce, rastave se, ociste i to je to. Kod obrtnih potenciometara situacija je malo drugacija, uglavnom ih nije moguce rastaviti na sastavne delove i ocistiti valjano. Zato je Deoxit stigao na red za probu. Videcemo kako to radi http://store.caig.com/s.nl/sc.2/category.188/.f
 14. papa d.j.

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Refresh i recap su prakticno zavrseni, ostalo je da zamenim elektrolite u tjunerskom delu i podesavanje tjunera. Nikakvih problema nije bilo, sva podesavanja su se svela na offset i bias tune, trimere sam zamenio sa viseobrtnim. Nikakva hemija (Deoxit) nije upotrebljena na potenciometrima i prekidacima (preklopnicima)! Svira trenutno Na JBL Ti600 zvucnicima.
×