Jump to content

trinity

Član
 • Broj sadržaja

  78
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

Informacije Profila

 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Evo detaljnog pojašnjenja sa svim promenama i vrednostima upotrebljenih delova. TPA3118 noise and pop - diyAudio
 2. Očekujem da će mi stići svaki dan ovo sa slike. Kako da poduplam ulazni kond??? Da li da dodam jedan 1uF na ulaz ili moram da ove smd kondenzator da odlemim, s tim što ne znam koji, nemam data sheet? Ne bih da nagađam da li je to C20 ili C4 Gde da nađem datasheet, kod prodavca nisam našao. Hvala
 3. Da li može neka preporuka za eksterno napajanje??? Naručene su još dve pločice ManicP predlog DC8 24V TPA3118 PBTL 60W Mono Digital Audio Amplifier Board AMP Module Chip 1X60W 4 8 Ohms Replace TPA3110 For Arduino|Operational Amplifier Chips| - AliExpress i Vladd-ov predlog 1Pcs JLH 1969 Class A HIFI Amplifier Board MOT/2N3055 Golden Quality PCB DIY Kit | eBay Napajanje bi bilo idealno laptop, ako može, ako ne onda neka pločica po mogućnosti gola PCB pa da kupujem kvalitetne delove, plus trafo. Hvala.
 4. Neka pločica sa ebay bio bi zahvalan lepše je
 5. Ja se ne bih nervirao. Svakako mogućnost da nešto napravi, da to nešto radi je velika stvar. Kasnije se poredi kako svira jedno kako svira drugo i to je čar ovog hobija. Meni je to nemerljivo u odnosu da se uštedi vreme i kupi gotovo nešto od 200-300EUR-a. Ja sam ograničen kutijom. Svakako kad vreme bude dozvoljavalo ću kutijati i ono iz Alexove teme. Kako je naručeno, molim za pomoće za napajanje. Eksterno naravno. Hvala na sugestijama. Znači.
 6. Uh Vi ste se baš raspisali a ja nestrpljiv. Naručio sam ovo 1Pcs JLH 1969 Class A HIFI Amplifier Board MOT/2N3055 Golden Quality PCB DIY Kit | eBay x2 Naručiću i čika Brkin predlog Kelco - Detalji proizvoda - RK 3822 Audio pojačavač 2 X 20W, STEREO, HI-FI E sad čime napajati sve ovo??? Neki trafo plus pločica ili čoper tipa laptop napajanje??? I samo radoznalosti radi, ovo gore je inferiorno u odnosu na ovo Popodnevna zabava - ACA - Project gallery/WIKI - diyAudio.rs ili??? Imam i delove za ovo, samo nikako vremena za sastaviti, napravi pločice, sledeće bušenje i lemlj
 7. Ne bih da izvoljevam. Al nekako bi više da dobijem pločicu pa sam polemim nešto kvalitetnije delove. Ako je moguće. Ako je moguće. Ako ne, onda OK. Hvala na odgovorima.
 8. Spletom okolnosti kutije koje sam ranije imao a koje su bile pristojne veličine su otišle. Sada mi je ostalo samo kućište veličine 25x20. Insisitram na njemu jer je veoma lepo Interesuje me da li je tu moguće ubaciti iole pristojno pojačalo. Ranije je bio cilj ovo, Popodnevna zabava - ACA - Project gallery/WIKI - diyAudio.rs i imam delove sve, međutim kutiju nemam adekvatnu. Sad trebala bi mi preporuka za neku malo pločicu da može relativno pristojno da pogrura ofe fostexe full range.. Napajanje čopersko-laptop, ako može da bude. Neka preporuka???
 9. Kratko pitanje. Kako mirorovati pcb sa prve strane. Ja sam štampao na laserskom, odradio peglanje, ispala pločica super al..... Trebalo bi ovaj masan papir mirorovati pre štampe da bi ispalo kao kod Aleksa. Druga opcija je da sam crtam, nije problem, radio u pcb expresu. PS: iskreno, kad sam uhvatio dva sata slobodno toliko sam radio automatski da se nisam osvrtao na ovaj "sitan" detalj, rekoh paziću kad budem lemio. Izgleda treba paziti i kad se pegla
 10. Šta meriti to je pitanje. Kako da utvrdim koji su primari a koji sekundari. Msm da je kupljen u Silkenu davno davno, jedino da odem tamo pitati.
 11. Nekada sam ovo sa znao, merio otpor i odredio šta je primar sekundar. Ni youtube mi ne pomaže. Mala pomoć, kako da na navedenom print trafou odredim primar-sekundar. Služi naravno za puštanje u rad onog preampa. Hvala
 12. Koja je vrednost 332K otpornika. Pozicija je R11 U prodavnici mogu naći samo 330k. Hvala
 13. Dobar dan dobri ljudi. Kupio sam pre godinu dana ovaj preamp 6J1 Valve Pre-amp Tube PreAmplifier Board DIY KIT AC 12V Headphone Buffer+Case | eBay sad kako se bliže praznici i najsigurnije je biti kući malo bi se zanimao Interesuje me da li se ovo može koristiti kao pojačalo za slušalice. Da li može da se koristi kao preamp za pojačalo za slušalice ili je ovo isključivo preamp za pojačalo za zvučnike. Unapred se zahvaljujem na odgovoru.
 14. Hvala na odgovorima. Ovo je trebalo da ide u jednu malu finu kutiju koja je već napravljena. Tako da ako je sam trafo skup, ok je ako može nešto tipa napajanje za Laptop. Da li iz Vašeg iskustva išta od tih laptopova radi 9-12V???? Ako je to može da isporuči dovoljno ampera, naravno. Tako nešto integrisano bi bilo kulturno da bi kutijanje imalo smisla. Još jednom hvala svima na pomoći.
 15. Igranja radi, uzeo sam dva kompleta jedan u kelcu (napajanje) drugi u mikroprincu (pojacalo). http://www.kelco.rs/katalog/detalji.php?ID=8050 https://www.mikroprinc.com/sr/proizvod/pojacalo-stereo-2x15w-12vdc-tda7297 Da li je ovo napajanje dovoljno za ovao malo pojacalce. Nisam ih jos sklopio, ovih dana cu, mozda cak i ovaj vikend. Hvala !!!
×
×
 • Kreiraj novo...