Jump to content

trinity

Član
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

About trinity

 • Rank
  🎖🎖🎖

Profile Information

 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. trinity

  pretvarač 230 na 110v

  Koji je red cena onog što meni treba? Pitam da bi znao proceniti šta raditi. Hvala još jednom na pomoći.
 2. trinity

  pretvarač 230 na 110v

  800w. Kafe aparat je u pitanju. Hvala
 3. trinity

  pretvarač 230 na 110v

  Nije za audio. Ali da li se može napraviti nešto ili je neisplativo Hvala mnogo na pomoći.
 4. trinity

  od dva zvučnika jedan :)

  Jel može ovo http://www.roma.rs/proizvod/sika-multiseal-5cm10m-trake-za-sanaciju/
 5. trinity

  od dva zvučnika jedan :)

  Izabrao dezen. E sad mrežicu gde kupiti. Inače kutija je u lošem stanju,isto ima foliju samolepljivu.Odlepiću, skinuti drajvere pa šmirglati da bi nova folija lepo legla. Ako nadjem bitumen staviću i to. Ako ne šta da radim. E sad videćemo šta je sa prednjim panelom pošto je plastičan, vidim sa unutrašnje strane da je taj plastični panel lepljen. Biće interesantno da li je uopšte moguće menjati mrežicu, ili je skinuti i ostaviti golo, plastika sa drajverima. Uglavnom biće lepše nego što je sad. I da folije uopšte nisu skupe. Ova što mene interesuje, metar dužni je 210 dinara. Kako se kreću cene furnira ?
 6. trinity

  od dva zvučnika jedan :)

  To to, estetika i dobra muzika. Uživanje. Ispravni su, lepo svira za moj ukus i iskustvo. Sad idem u potragu za furnirom ili možda nova kutija pa farbanje. Kao fostex. Neće biti jeftino ali će barem biti lepo.
 7. trinity

  merenje vešeobrtnih trimer potenciometara

  U bre. Jeste piše 503. Jel može onda on da se iskoristi za projekat u kojem je potreban 10k Oma, pa da ga naštelujem na 10 pre montaže? Hvala. PS: ispada multimetar je ispravan
 8. trinity

  od dva zvučnika jedan :)

  Samo da se javim, red je. Osvežio sam skretnicu sa 7x1uF blok kondenzatorima. Mulimetar mi meri 6.2u.f na oba para. Ne znam da li da dodam još jedan osmi. Inače izmena je napravljena samo na jednom zvučniku da bi se uočila razlika. Druge dorade kao što je oblaganje bitumenom nisam radio, nisam našao. Ono što je menjano je dalo blagi blagi napredak, ali napredak. Uložiću samo još u furniranje, do 50 E ako je moguće i u konektore, kupio sam terminale i to bi bilo to. Prevashodno estetika da se popravi, zvuk je za moj ukus i iskustvo zadovoljavajući.
 9. Kako proveriti vrednost trimera. Kupovao sam samo dve vrednosti do sad. 10k i 100k. Na mestu na kome sam kupovao sam proverio i video da oznaka 3296 postoji i kod 10k oma i kod 100k oma. U pitanju su višeobrtni trimer potenciometri. Naravno imam multimer. Gledam youtube, meri se vrednost na krajnjim nožicama i ta vrednost se menja. Kod mene na krajnjim nožicama izadje 50k oma što je vrednost koju nisam nikada kupovao. Šta raditi, kako videti koji je koji.nije neka skupoća ali više mrzi što se gomira nešto što ne znam šta je. EDIT merene i krajnje desne nožice kad gledam u natpis trimera i vrednost je ista, 50Kom na maksimumu.
 10. trinity

  Popodnevna zabava - ACA

  Da li da kupim ovo http://export.farnell.com/vishay/irfp240pbf/mosfet-n-200v-20a-to-247ac/dp/1463256?ost=IRFP240PBF&scope=partnumberlookahead&exaMfpn=true&searchref=searchlookahead&ddkey=http%3Aen-EX%2FElement14_Export%2Fw%2Fsearch ili ovo http://www.elementa.rs/pretraga-po-kategoriji/Aktivne komponente/Tranzistori/IRFP240 Drugi element. Ovo je ok ili da ganjam zamenu u farnelu ? http://www.elementa.rs/proizvod/50/tranzistor-npn-to92 zamena u farnelu je ovo http://export.farnell.com/on-semiconductor/bc548bta/transistor-bipol-npn-30v-to-92/dp/2453793 da li je adekvatna. Hvala
 11. trinity

  Popodnevna zabava - ACA

  Treba mi napajanje za ovo pojacalo. Ne bih napajanje za laptop. Da li mi je ova plocica iskoristiva i kako? Hvala
 12. trinity

  Popodnevna zabava - ACA

  Alexx, Zen, hvala. Red je i da se čita nešto, ne samo pita Interesuje me postoji li zamena za ovo 2SK170BL Pošto nešto ne nalazim ovo. Za ebay mi treba sigurno mesec dana da dodje a marantz ponovo ima svoje bubice, i za to treba vremena da ide do servisera. Stigli su mi polikarbonati philips za DUAL-e. I kad osvežim skretnicu nemam na čemu probati Slušam slušalice, super je to, al postaje toplo.
 13. trinity

  Popodnevna zabava - ACA

  Koja je vrednost Pozcija R12. Na pcb-u si je označeno kao 68.1k. I molim preporuku neke knjige za elektroniku. Imao sam jednu u elektronskoj formi, mislim da je možda i zagreb bio izdavač ali sad nešto ne mogu da je nadjem.
 14. trinity

  Popodnevna zabava - ACA

  Da li postoji preporuka za pločicu napajanja za ovo pojačalo. Znam da napajanje laptopa radi dobr ali poznajući sebi, sigurno će me nakon nekog vremena kopkati da nije audiofilski to Treba da pokreće fostex diy fullrange i Dual iz teme dva u jedan zvučnik
 15. trinity

  prepravka samsung linije

  Osećam potrebu da javim rezultate. Zakačio na IN na ploči, preko pota. Proverio lemove. Uključeno ništa se ne dešava. Uradio isto ali bez pota na zadnjem rca priključku gde piše CD/AUX i opet ništa. U svakom slučaju hvala svima na velikoj pomoći. I da, kad se radi sve ovo, barem kod mene, adrenalin raste. Misija ispunjena Šteta što nema rezultata. Praviću pojačalo iz druge teme koju sam pokrenuo pa ću imati pitanja oko napajanja Još jednom hvala svima
×