Jump to content

LS3/5A Studio Monitor kao diy projekat ( ideje, sheme, izbor driver-a, slike, sve ostalo )

Preporučeni Komentari

Napisano (izmenjeno)

Trenutni stalci su definitivno inferiorni, pogotovo što nisu ni punjeni peskom. Zvone ko (prazna) tepsija za pitu krompirušu, a to sigurno ne doprinosi ništa pozitivno :D

Svejedno sam i dalje u honeymoon fazi sa Falcon LS3/5a, toliko da su SB postali GB :)

@doktor - praviću stalke baš prema ovoj slici koju si okačio. Čak sam mislio i gaia nogice da stavim kao što su na prvoj slici, ali mislim da ću ići sa isoacoustics puck mini ispod kutija, a zadržati šiljke prema podu.

Napravio sam radioničku dokumentaciju za stalak, pretpostavljam da će biti gotovo kroz nedelju-dve i da će plastifikacija ispasti ok.

Snimak ekrana 2022-11-26 223641.png

Izmenjeno od chakija
Napisano

nabavi par B110, od njih pravis vertikalne subove koji sluze kao stalci

ima nacrt ima skretnica

eto

damn greenhorns

Napisano

rezultat koristenja suba u ovom slucaju bi bila niza extenzija dole, kao i bolja definicija, a bogumi i prociscenje srednjih jerbo oslobadjas midwoof od najnizih, tako da je Doppler manji

a usput imas i killer stalke

testing.jpg

stuffed.jpg

Napisano (izmenjeno)
10 hours ago, chakija said:

. . . 

Napravio sam radioničku dokumentaciju za stalak, pretpostavljam da će biti gotovo kroz nedelju-dve i da će plastifikacija ispasti ok.

:thumbsup:

Izvestavaj ovde ( ubaci i neku sliku ). Sa nestrpljenjem cekam zavrsetak stalaka, kao i prve tvoje utiske. :jump:

Izmenjeno od Doktor
Napisano

Probao sam da stavim drugačije stalke sa šiljcima ispod kutija. (Tnx DRAŽO :respect:

Na prvu nije bila neka razlika, ali kada sam vratio stare nazad i poslušao, primetno je da je u postavci sa šiljcima zvuk daaaaleko bolji.

Seča vena se nastavlja... 

IMG_20221129_193514.jpg

Napisano
pre 1 sat, chakija reče

Probao sam da stavim drugačije stalke sa šiljcima ispod kutija. (Tnx DRAŽO :respect:

Na prvu nije bila neka razlika, ali kada sam vratio stare nazad i poslušao, primetno je da je u postavci sa šiljcima zvuk daaaaleko bolji.

Seča vena se nastavlja... 

IMG_20221129_193514.jpg

Meni malo nejasno: šiljci ispod zvučnika, ili šiljci ispod stalka (prema podu, ovi mali)?

Napisano
On 11/27/2022 at 9:09 AM, Doktor said:

kabineti su babaroga, a cena je - ne moze da se naprave za te pare.

drvo, lak, mrezice, stikeri ...

samo, koliko ce da izadju kod nas, mislim carina, siping ?

Napisano
10 minutes ago, asimze said:

Meni malo nejasno: šiljci ispod zvučnika, ili šiljci ispod stalka (prema podu, ovi mali)?

Ispod zvučnika su šiljci sa "ležajevima", a prema podu su "šiljci" u vidu zašiljenih M6 vijaka. 

Napisano
19 minutes ago, чика-Брка said:

...

samo, koliko ce da izadju kod nas, mislim carina, siping ?

Pise za šiping - 33.5 funtexa.

Carina - lutrija. ;)

Napisano
38 minutes ago, Doktor said:

Pise za šiping - 33.5 funtexa.

Carina - lutrija. ;)

kako god, ti kabineti sa slike su bombona, bukvalno.

jos, kad bi moglo bez carine ... bilo bi sjajno.

malo fali da se i ja otrujem, pa da umesto JR napravim LS.

drajvere (8 oma), kao i delove za skretnice, imam.

Napisano
On 11/27/2022 at 12:12 AM, Zen Mod said:

rezultat koristenja suba u ovom slucaju bi bila niza extenzija dole, kao i bolja definicija, a bogumi i prociscenje srednjih jerbo oslobadjas midwoof od najnizih, tako da je Doppler manji

a usput imas i killer stalke

testing.jpg

stuffed.jpg

ajd da imas za ref. 

u pdf imas sav potreban info

pa ako te ikad zazulja, da moz da skutijas

LS3_5subs.htm.pdf

Napisano

4th order bandpass sa -3db na 55Hz :stink:... sigurno ima više bassa nego -3db na 70Hz.:Dizzy:

Kako god, nije skupo za probu, samo šteta što nema i nekih merenja da potvrde "blending" sa ls3/5a.

Sub realno zatreba samo u vrlo specifičnim momentima.

Napisano

razmisli malo ...... ne postoji sansa na ovome svetu da napravis nesto sto se bolje blenduje sa LS3/5 nego to u pdf

ako si se vec izbekeljio za kutije koje imas a ono da bi samo probao, sta ti je trosak jos malkice da probas?

jbte, ko da si muzicar :smesna: 

Napisano (izmenjeno)

Ma nije problem trošak kutija i drajvera, već 240uF (duealunda) u skretnici koji su redno sa LS3/5a, a istovremeno u paraleli sa sub-om.

:bad_boys_20: 

Druga stvar - verujem da su ostali vrlo bitni parametri kao što su time alignment, group delay itd uzeti u obzir - problem je fleksibilnost i kako će da se uglabi sa sobom kao broj 1 uticajnim faktorom kada je bas u pitanju. (na stranu razlike u konceptu kompresija na ls3/5 i bandpas u AB1)

Voleo bih da čujem kako to radi.

Izmenjeno od chakija
Napisano

Drugo je aktiva, bas ne prezentuje svoju induktivnost sistemu. Mada i dalje ostaje briga oko faze signala.

Napisano

Ma zezam se, pasivni SUB je poslednje što bih pravio u životu. Aktivni SUB je zakon, sa svim mogućnostima i podešavanjima, smeštajem u sobi, mogućnošću da se isključi itd.  Čak i kad bih pravio nešto neobično, kao OB recimo, prvenstveno bih gledao da bas sekcija ide aktivno.:killer:

Napisano
3 hours ago, chakija said:

Ma nije problem trošak kutija i drajvera, već 240uF (duealunda) u skretnici koji su redno sa LS3/5a, a istovremeno u paraleli sa sub-om.

:bad_boys_20: 

Druga stvar - verujem da su ostali vrlo bitni parametri kao što su time alignment, group delay itd uzeti u obzir - problem je fleksibilnost i kako će da se uglabi sa sobom kao broj 1 uticajnim faktorom kada je bas u pitanju. (na stranu razlike u konceptu kompresija na ls3/5 i bandpas u AB1)

Voleo bih da čujem kako to radi.

motorrun, pa sta

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...