Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
12 hours ago, Zen Mod said:

skonto sam sta cu sa koferce,  a mozda namontiram oba drivera nazad

dodam 2 Founteka, i napravim Soundbar za ispod tv u sobu gde nema fifi

pa jos stane i streamer u koferce

jedini je zaeb sto ne gledam tv, ni kao monitor :smesna: 

posleratni Karl Zeiss Bose sistem

Dodaš bateriju pa na rame za po selu... :)

Napisano

jes vala

no moram malo ojacati, cela skalamerija ima 20++ kila

Napisano
14 hours ago, Zen Mod said:

skonto sam sta cu sa koferce,  a mozda namontiram oba drivera nazad

Meni na ovim snimcima bolje zvuci bez kutije ...

Napisano

naravski

tek kad cujes (bilo koji) driver totalno bez kutije, mozes da cujes puni potencijal istog, svesno zanemarujuci bass podrucje

onda, u kakvu god kutiju da ga stavis, merilo je da ne pokvaris srednje a da dobijes bassa sta je za ocekivati

ljudi nisu i svesni koliko se zlatnih drivera krije po starinskim kutijama, koje inace zvuce kao teze djubre

primer - zvucnici od Tosca 5 - smece najneopevanije; izvadis elipse, nalozis drvenariju i pustis i ne mozes da poverujes sta izlazi

dodas bass helper i supertweet, elipsa no baffle ili baffle i do kraja zivota da ti ne treba bolje

babin telefunken, ali na steroidima

Napisano (izmenjeno)

Kad smo kod starinskih zvucnika, ponekad se pojavi ponesto u oglasima. Evo kao ovo, ali ajt znaj sta je unutra...

Screenshot_2025-02-05-12-01-32-981_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2025-02-05-12-01-25-065_com.android.chrome.jpg

Izmenjeno od Vix
Napisano

odes na ootoobe i onda ispod vidoja pise:

No more gain setting of Iron Turtle AVC module via jumpers; test of new solution Arduino code for logic controller. As always, many tnx to Denis Balog, main Honcho for pushing me in right direction, when Arduino is in question. Man who is not giving you a Fish, but teaching you how to catch it.

Steps 1-23 are attenuating, each step being -2db.

Step 24 is 0db position.

Step 25 is +2db position.

Step 26 is +4db position.

Step 27 is +6db position.

Step 28 is +8db position.

Implementation in my preamps with logic controlled AVC, so Iron Pumpkin and Tatanka. Cheapest iteration of Iron Pumpkin governed with physical switches for input and AVC relays will still have regular 24 step arrangement, with gain setting through jumpers on Iron Turtle pcb.

Napisano

Aha, zahvaljujem se. Izvini, ja sam bio ubjeđen da si ti svjestan da sam ja neuko biće i da mi sve treba crtati :friends:.

Napisano

moji preampi generalno imaju samo jedan izlaz elektricno, a rutinski preporucujem dva para izlaznih konektora za eventualni biamping

u slucaju balansiranog, izbor je izmedju dva para XLR ili jedan par XLR i jedan RCA

medjutim, ako je potrebno vise izlaza, situacija postaje komplikovanija jer vise razlicitih ulaznih impedansi ( samih ampova) mogu da proizvedu negativne efekte, te bi idealno bilo staviti poseban buffer stage za svaki ili za prekobrojne ampove

e za to niti ima mesta u regularnom kucistu preampa niti se meni uklapa u koncept jer izbegavam silesiju malih pcb povezanih zicama ........... 

moji preampi sa AVC imaju generalno malu Rout, jako malu sve do 0db gain (recimo 35R na 0db a mnogo manju ispod), a najgoru u slucaju 8db gain (recimo 220R), ali ipak ne preporucujem pasivno prezanje vise ampova zbog neminovnih uticaja interkonekcijskih kablova i signalnih trasa medjusobno, sa bilo kojim preampom 

vise ampova je sasvim normalan scenario ako se koristi aktivni xover, a spojiti xover na izlaz preampa je sasvim normalna stvar koju pokriva standardni aranzman

• 2 nedelje kasnije...
Napisano

da se obsetimo, sutra je rodjendan coveku kojeg sam slusao kroz celo detinjstvo .... i duze a nisam ni bio svestan da sam i citao njegove radove

Vreme radoznalosti, radio emisija

al, secanje nije kompletno, Suzbijanje litice - ne mogu nikakvu referencu da nadjem na glupavom ggl, bese li to rubrika u istoj emisiji?

Napisano

Procitah neke njegove aforizme. Evo jednog:

"Zahvaljujući kupljenim doktoratima kod nas već postoji veštačka inteligencija."

:grino:

• 2 nedelje kasnije...
Napisano

politicki postovi, mahom moji, prebaceni u kafanu

ZM

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...