Zen Mod Napisano Septembar 10 Autor #331 Napisano Septembar 10 Leonardo and BANAT je reagovao/la na ovo 2
Zen Mod Napisano Novembar 19 Autor #334 Napisano Novembar 19 ninja and zerowaf je reagovao/la na ovo 1 1
BANAT Napisano %s u %s #337 Napisano %s u %s (izmenjeno) Intersantno je da je Vincent upotrebio za ono vreme jednostavan ali veoma napredni sistem zadnjeg ogibljenja kojeg su Yamaha i Kawasaki tek nekih 60-70 godina kasnije upotrebili , Yamaha je taj sistem nazvao ``cantilever`` , iz licnog iskustva sa tim japancima mogu da kazem da je taj jednostavni sistem izuzetno udoban za voznju . Izmenjeno %s u %s od BANAT
Zen Mod Napisano %s u %s Autor #338 Napisano %s u %s sve stoji ..... ali ono sto je fascinantno je - sama Vincent masina je toliko dobro inzenjerisana da se i dan danas koristi u nekim istorijskim baziranim kategorijama i prosto dominira i mnogo mladje konkurente BANAT je reagovao/la na ovo 1
BANAT Napisano Juče u 14:00 #339 Napisano Juče u 14:00 (izmenjeno) Tu Vincent V2 masinu dobro cu prouciti jer me zaitrigirala njena snaga i izdrzljivost ! , btw , nisam neki ljubitelj V2 masina ali kada sam prosle godine radio servis jedne male Honde VT500C odusevila me je sa specificnim dizajnom glava motora , svaka glava je imala po 2 usisna ventila i samo po 1 izduvni ventil , i svaka glava je imala po dve svecice , slicno kao kod avionskih klipnih motora . Izmenjeno Juče u 14:01 od BANAT Leonardo and Beli_Ninja je reagovao/la na ovo 1 1
Mikorist Napisano pre 23 časa #340 Napisano pre 23 časa Penny farthing race in 1928. This should be brought back for the next Olympics. It’s brilliantly bonkers. 🚴🥇 pic.twitter.com/hzAeAf1u6r— James Melville 🚜 (@JamesMelville) December 20, 2025 LightMatic, BANAT and Vix je reagovao/la na ovo 3
Beli_Ninja Napisano pre 6 časa #342 Napisano pre 6 časa 19 hours ago, BANAT said: Tu Vincent V2 masinu dobro cu prouciti jer me zaitrigirala njena snaga i izdrzljivost ! , btw , nisam neki ljubitelj V2 masina ali kada sam prosle godine radio servis jedne male Honde VT500C odusevila me je sa specificnim dizajnom glava motora , svaka glava je imala po 2 usisna ventila i samo po 1 izduvni ventil , i svaka glava je imala po dve svecice , slicno kao kod avionskih klipnih motora . Na taj način se najlakše obezbeđuje dovoljno velika količina smeše (ili samo vazduha ako je DI) ako je prečnik klipa mali. Zanima me čemu služi druga svećica? Po nekad je tu da u odrđenom položaju klipa baci varnicu koja služi za dopunako sagorevanje i time se dobija bolje iskorišćenje smeše.
Zen Mod Napisano pre 6 časa Autor #343 Napisano pre 6 časa pa uvek je tu da obezbedi potpuno/ije sagorevanje za neke oblike kompresionog prostora je i neophodno elem, ja to laicki, imamo mi na forumu prave strucnjake za to ....... ali nemaju vremena za pisanije
BANAT Napisano pre 1 sat #344 Napisano pre 1 sat (izmenjeno) 4 hours ago, Beli_Ninja said: Na taj način se najlakše obezbeđuje dovoljno velika količina smeše (ili samo vazduha ako je DI) ako je prečnik klipa mali. Zanima me čemu služi druga svećica? Po nekad je tu da u odrđenom položaju klipa baci varnicu koja služi za dopunako sagorevanje i time se dobija bolje iskorišćenje smeše. Ta starija Hondina vodeno hladjena V2 masina je sa karburatorima , svaki cilindar ima svoj karb., i svaka glava motora ima pripadajucu bregastu osovinu i 3 klackalice (OHC), ako se pogleda idealan raspored ventila (2u.+1i.) logicno da je Honda isla na po dve svecice levo i desno simetricno rasporedjene ,gde se jedan par svecica pali istovremeno iz jedne bobine koja ima dva visoko-naponska izlaza odnosno kabla , prednost dve svecice po cilindru je u svakom slucaju +10% snage u odnosu na sistem sa po jednom svecicom i sa tim i manja potrosnja goriva , jednostavno receno nakon varnica put plamena sagorevanja smese je duplo kraci , samim tim je motor efikasniji . Izmenjeno pre 1 sat od BANAT Beli_Ninja je reagovao/la na ovo 1
BANAT Napisano pre 1 sat #345 Napisano pre 1 sat (izmenjeno) primera radi eto slike jedne polovne glave motora od VT500C . Izmenjeno pre 1 sat od BANAT Beli_Ninja je reagovao/la na ovo 1
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah