Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
39 minutes ago, Dacho said:

Sporo se napreduje...vec 3 sloj epoxy smole i nikako da dobijem potpuno glatku povrsinu...u ovom zadnjem sloju cu valjda dobiti.

Zeznuta radnja.

20170922_075034.jpg

20170922_075058.jpg

20170922_075024.jpg

Mislim da se glatka povrsina dobija smirglanjem i lakiranjem, a ne slojevima.

Pozdrav Misa

Napisano

To sam gledao ne

30 minutes ago, Zen Mod said:

mozda ima koji koristan trik ovde

To sam gledao nekad...kod mene je problem sto ploha nije ravna nego zakrivljena i nije glatka nego je carbon od 2 mm debljine pa se pletivo pozna.

Napisano
1 minute ago, misa said:

Mislim da se glatka povrsina dobija smirglanjem i lakiranjem, a ne slojevima.

Pozdrav Misa

Svaki puta je naravno obruseno  grubo pa fino max koliko je moguce do vlakana carbona.

Napisano

Zadnji sloj cu i ja ici sa 2k prozirnim lakom. Tako rade na skupocjenim jahtama

Epoxy se suši od 24 - 48 h da bi se fino brusio pa zato dugo traje, a ne mogu ici u debelom sloju.

• 4 nedelje kasnije...
Napisano

Jucer sam obavio prvo slusanje premda nisu jos gotove kutije i sviraju na moje standardne komponente koje nisu predviđene za ove zvučnike..

Bruuutaaalno...:)

20171018_193105.jpg

Napisano

Još nedostaju ove BR cijevi...i par drugih sitnica kao postolje, gornji poklopac zvučnika, maska oko horne, lakiranje bočnih strana srednje kutije...

1331410_BB_00_LO.EPS_1000.jpg

Dogovorio sam i konačno elektroniku, unutra idu digitalni moduli PowerSoft sa DSP-om.!! 2x600W ili 200+800 na 8 ohma ako se ne varam.

Napisano
6 minutes ago, Dacho said:

20171018_193105.jpg

Šta kaže bolja polovica? "Dragi, kako su lepo svirali oni mali beli na okupljanju, a, šta misliš?" :D

:P

Brutalno izgleda, što kažeš, verujem tako se i čuje...

Napisano

Izgleda impresivno ! . Po "zakrivljenosti - line array , po konstrukciji - konačno je neko obratil pažnju na srednje tonove " out off the box " :) .Sam mislim da u prostoru de su postavljeni moreju dat sam pola kapaciteta . BTW nije loše kaj si premenil  farbu , crveno i crno ? :)

Napisano
3 hours ago, black coffe said:

Izgleda impresivno ! . Po "zakrivljenosti - line array , po konstrukciji - konačno je neko obratil pažnju na srednje tonove " out off the box " :) .Sam mislim da u prostoru de su postavljeni moreju dat sam pola kapaciteta . BTW nije loše kaj si premenil  farbu , crveno i crno ? :)

Da. Prednje strane tj. ploca sa driverima je pod kutem od cca 7 stupnjeva. Osi od sva tri drivera se sijeku otprilike na 5 metara udaljenosti, ja trenutno imam slušanje tj sjedenje na 4m. Trenutna pozicija nije stalna jer su zvučnici u izradi još uvijek ali i ovako zvuče brutalno dobro.

Dobro si primjetio da sam hornu fizicki odvojio od basa zbog vibracija. Između tih kutija je distancer po principu STEEL POINTSA, znači kutije stoje na 3 čelične kuglice. Razlog odvajanja je i elektronika koja se nalazi u posebnoj kutiji iza horne, digitalna pojacala, skretnica tj. DSP.

20171025_074440.jpg

Napisano

Zaista neobično i pomalo perverzno izgledaju kutije :)

Da li imaš EQ-a na bassu preko DSP? (ono beše miniDSP u pitanju?) Jesu li to idalje oni Ciare wooferi?

Svaka čast na entuzijazmu i uloženom trudu!

Napisano
6 minutes ago, black coffe said:

A joj ? ne razme ko nije znanjem otišel u tzv extreme ? al vidim da imaš tzv samokontrolu sa ovim malim bukselfovima ? :) 

Mali Wharfedale su referenca...:D;)

Napisano
24 minutes ago, chakija said:

Zaista neobično i pomalo perverzno izgledaju kutije :)

Da li imaš EQ-a na bassu preko DSP? (ono beše miniDSP u pitanju?) Jesu li to idalje oni Ciare wooferi?

Svaka čast na entuzijazmu i uloženom trudu!

Neće biti mini DSP ali slicno, radi se o PowerSoftu...

Trenutno nema nikakve equalizacije i nije DSP u sistemu pa opet zvuči jaaako dobro.

Radi se o Sica driverima sa gumenim dvostrukim ovjesom.

Napisano

Se razmem ! ne slušam W ... . ali ih i ne prodajem , nek bodu tu di jesu ! imam seldone xp2 i one tzv razglasne E 50 , i ni mi problem ;) .  Ne vrede niš , a  men su dragi ? :) Eto ! ? kako se veli ? smo razložni ljudi ! poštujemo napredak i prošlost na osnovu onoga što smo iz nje naučili . Stvarno veliki si entuzijast il kak to nazvat , al i znalac i i ne se kak se to pri nas veli ne se delaš VAŽAN  !!!!!! 

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...