Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Moja kalkulacija je bila upravo za destimulaciju i njegove delove. Kutija je i onako pride.

Igore imaš na predhodnoj strani još jeftinije. Ja čekam da mi stigne druga sa sa9227 a razmišljam i drugu, xmos, da kupim pa koja mi se više sviđa.

U planu mi je da, kad mi dođe usb i proradi, odem kod vulejov ak. destimulacija ak. Vukašina pa da uporedimo. Meni obično marfi radi tako da videćemo.

Napisano

S obzirom da Vule - pronalazač tople vode, nikada nebi nabavio taj, a ni onaj prije DAC,a da mu ga ja nisam predložio (i prije njega  kupio) možete slobodno pitati i ovdje. :msn-rofl:

Od Vule ionako možete saznati samo gomilu idiotarija, a pravi savjet teško.......:)

Napisano

Za početak, ako hoćete HI-END trebaju vam najmanje dva DAC-a, jedan s USB ulazom i drugi sa SPDIF ulazom. Više SPDIF ulaza, a pogotovo kombinacija sa USB-om nije dobra. Receiver sa najmanjim jitterom je Wolfson, a dac ovisno o željenoj rezoluciji. XMOS je praktično jedini komercijalni, isplativ, a dobar receiver sa DSD ulazom. Galvansko odvajanje na USB-u i reclocking je pod obavezno. Itd......

Napisano

Kokice i sok su spremni, pa kad budeš i ti spreman može review! :D 

:cheers:

EDIT: Pa je li to ovo sa Alliexpresa? Mislio sam da je u kutiji. Ovo je samo xmos? Ili sam nešto propustio?

Napisano

Jeste, s allija je. Da li valja? To bi i ja voleo da znam. Pošto narednih desetak dana neću biti u mogućnosti da se bavim dac-om javljam kad probam.
Ovo nije XMOS ali istu svrhu ima. USB interfejs ka dac-u. http://www.saviaudio.com/product.htmlAS9227 je čip i trebalo bi da podržava DSD. Ima pdf googlajte sa9227+pdf i izaći će pdf o čipu i uputstvo za podešavanje foobar-a... Videćemo.

Prebačeno iz http://www.diyaudio.rs/topic/7607-ak4490eq/ na zahtjev autora.

0W

• 2 nedelje kasnije...
Napisano

USB addon kartica ubačena. Nema dima. Radi. Nisam ni lemio. Pošto je DAC napravljen da radi u paralel kontrol modu, koji disejbluje DSD, ne radi DSD. Na USB addon kartici ima 2 led diode. 1 da radi a kod druge piše DSD. Kad preko foobara namestim da pušta DSD upali se i lampica. Znači Kartica OK, DAC hendikepiran. Stvarno mi nije jasno zašto su to uradili.

Probano puštanje preko Win 8.1 , Win 10, Androida. Ono što mi se naj više svidelo je na Androidu ima plejer USB Audio Player PRO koji ima i test verziju gde instaliraš apk i odma radi. Zvuk nisam ni upoređivao. Biće ovih dana. 

• 1 month later...
Napisano

Odvojio sam napajanje za WaveIO karticu koja trosi oko 400mA i sad imam problem sa grejanjem regulatora LM1085, pravi oko 60 celzijusa na hladnjaku.

Da li uzrok moze biti preveliki ulazni napon od 16V?

Napisano

Znam da nije, ali ipak bi voleo da bude niza ako je moguce. 

Imas neki predlog kako pojesti 5-6 V bez dodatnog pretvaranja u toplotu.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...