Jump to content

Preporučeni Komentari

• 6 months later...
Napisano

Liči na neki stari Borbely, ko zna šta je to možda neki klon, a usput piše: 

"nije testirano vidljivo par kondenzatora poduvano i jedan sivi manji vidi se na jednoj od slika da se otkacio od ploce" 

Verovatno nije ispravno. Ima izgleda i tonske kontrole, nije hajend nikako. Kutija grdna samo tako, starost 40+godina.  :D

Napisano

ako ces gledati po sadasnjim butik cenama polovne robe (komponenata) samo u potovima imas 200E

sad, da li je dobra prilika , zavisi od tvoje spretnosti i namera , koje mozes da formiras tek ako ga kupis i dobijes i vidis sta je u njemu 

koka jaje......... prvenstveno zavisi samo od toga da li imas 200E ostavljeno samo da sebi das zabave

Napisano

I recimo more raznih tranzistorcica od po par evrica(2SA639, 1027...), pa poneki dupli sonijev 2sk58, pa jos neki u duplom pakovanju, naziru se :) 

www.ebay.com/itm/Sony-K58-Original-low-noise-n-channel-junction-type-dual-FET-/133088014777

Neko je bas lepo poznavao komponente i uradio temeljno...

• 1 month later...
Napisano

Heffelfinger,da li je neko imao prilike da se sretne sa ovom  nemackom firmom ili da da bilo kakvu informaciju?0-02-05-81f7d82377eefe4fbbcf935551aae4b48e93ee39ed248d202a6cb6a1adc425a0_4bf046fb.thumb.jpg.a28812165e69611dabe5ed8a74d48b28.jpg

0-02-05-b073f8c9a71f20b81692fca5af9d0788d4179e4474cf1d5c603aee854a64bc1e_11643341.jpg

• 5 nedelje kasnije...
Napisano

Potrebni su mi podaci za Quadral T55/10/XX1000 visokotonce, znači otpor, osetljivost, nedaj bože neki snimak frekventnog raspona, datasheet, ma bilo šta. Ili neki link ka nekoj restauraciji, zameni i slično.

s-l1600.jpg

Napisano
15 minutes ago, NIXIE said:

Potrebni su mi podaci za Quadral T55/10/XX1000 visokotonce, znači otpor, osetljivost, nedaj bože neki snimak frekventnog raspona, datasheet, ma bilo šta. Ili neki link ka nekoj restauraciji, zameni i slično.

s-l1600.jpg

Artikelnummer Bändchenhochtöner: 923023

Napisano

Nama podataka o tom visokotoncu nikakvih, kutija je 4oma, a ovaj valjda 8 oma. Treba da se zamene nečim drugim zato jurim bilo šta. Ovi što se prodaju skupo po ebay su manje više svi oštećeni, a Quadral izgleda  više ne radi reparacije.

Napisano

Kab bih znao tačno šta treba.  Imam za sada jednog dobrog kandidata, Beston RT002A samo teba znati impedansu originala, a ovi imaju varijante 4, 6 i 8oma. Ili ići na neki klasičan pa malo budžiti. Original je visine 100mm širine 110mm, nenadijum je to.

http://www.ribbonspeaker.com.tw/

Onaj bipolar RT002A je jako zanimljiv za OB konstrukcije.

Napisano
1 hour ago, NIXIE said:

Kab bih znao tačno šta treba.  Imam za sada jednog dobrog kandidata, Beston RT002A samo teba znati impedansu originala, a ovi imaju varijante 4, 6 i 8oma. Ili ići na neki klasičan pa malo budžiti. Original je visine 100mm širine 110mm, nenadijum je to.

Kupujmo domace, ja ne bi mogao da spavam kad bi kupio neki nov strani ribon a ne od Ace Ribona, jer nam covek daje debeli diskaunt, i ko zna sta je sve spreman da pomogne.

Napisano

Aca ne pravi ove ribone, magnetostatike, nego one prave ribone vrhunskog kvaliteta, ali cena je u skladu sa tim.

Napisano
1 hour ago, NIXIE said:

Aca ne pravi ove ribone, magnetostatike, nego one prave ribone vrhunskog kvaliteta, ali cena je u skladu sa tim.

ima i drugih vrhunskih ribona.

Napisano
3 hours ago, NIXIE said:

poslacu ti link od onih mojih.

uzmes 2 komada i prepakujes.

2 komada su ja mislim 40e ili za dlaku manje.

:cheers:

Napisano

Pošalji, neću ja da prepakujem nego vlasnik, mora da napravi novu ploču 110x100mm i na nju novi visokotonac koji se mora upustiti u poču. Moram naći podatke za postojeći, bez toga je sve napamet. 

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...