Jump to content

peter 71

Član
 • Broj sadržaja

  102
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

O peter 71

 • Rang
  🎖🎖🎖
 • Rođendan 26.08.1971.

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Zrenjanin
 • Interesovanja:
  HI FI i Motori
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

1676 posetilaca
 1. peter 71

  Harman Kardon 430

  Pozdrav brate Bujo !
 2. peter 71

  Lenco L75 - zvucnica ?

  Umalo nisam kupio Blue. Mislim da bi "legla". Kad si već pomenuo ožičenje ,da postavim pitanje o njemu. Pretpostavljam da bi se zamenom ozičenja dobilo na kvalitetu. Kakav kabl bi trebalo staviti da bi se nesto unapredilo ? Dakle ,ja sam planirao da to bude iz jednog komada. Od shela do predpojacala. Naravno, home made varijanta i da ne kosta pola bubrega. Pada mi na pamet da ga pravim od 4 žičice koje ću ,kada izađu iz ručke,da upletem ili već na neki nacin da preradim u interkonekt (bužir,teflon... ) a na kraju stavim rca konektore. Dali je ovako nešto neko radio na gramofonima i ako jeste,kakva su iskustva ?
 3. peter 71

  Lenco L75 - zvucnica ?

  Da,taj gramofon sigurno zaslužuje nešto što je u rangu sa Shure V 15. Ja sam odlučio. Za sad ostajem na M 91. Svira on vrlo pristojno. Čak sam naručio i rezervnu iglu. Ocekujem ,ne znam dali sam u pravu, poboljšanje u gornjem spektru kad montiram novu iglu. Kad bude stigla,javiću rezultat. Mislim da bi to trebalo da je u rangu ili nijansu ispod kvaliteta AT 120 e. Uporedićemo. Nju je nasledila AT 530. Tako da je ona ok ako je kompatibilna sa Lenkovom ručkom ali mislim da 520 i 510 nema smisla kupovati. Meni je palo još nešto na um u vezi rucke ali ću to u drugoj temi da ne razvodnjavamo ovu.
 4. peter 71

  Lenco L75 - zvucnica ?

  Jesam i razmišljam da kupim rezervnu iglu i ne lupam više glavu ali uvek radi onaj crv u du****.Često mi pada na um da taj gramofon zaslužuje neku bolju zvučnicu. Umalo nisam kupio Ortofon Blue (polovnu od člana foruma) čisto da osetim kolika je razlika. Valjda će se javiti neko od kolega ko je imao na L 75 zvučnicu od 150-250 € ali nesto od ovih novih.
 5. peter 71

  Lenco L75 - zvucnica ?

  Ja imam Shure M 91 ED i jako mi se sviđa ali bih voleo da probam nešto drugo. Trenutno ih ima ma internetu i uopšte nisu skupe u odnosu na to kako sviraju. I ja tražim nešto drugo pa pažljivo citam temu ali M 91 ED je meni super i već danima razmišljam,koliko bi nova zvučnica trebalo da košta da bude dovoljno bolja od 91-a ?
 6. Kao vlasnik L 75, mogu reçi da je cena i više nego drugarska. Srećna kupoprodaja.
 7. Ne razumem naslov. "Što dalje..." u smislu "što dalje od mene" ili "šta dalje raditi sa tim gramofonom " ?
 8. peter 71

  Gramofonska tema

  Slažem se. Proba u svom sistemu je najmerodavniji test ako je izvodljivo.
 9. peter 71

  Gramofonska tema

  Ja sam raumišljao o MP 150. Dobro da je nisam kupio. Od još jednog gramofondžije sam čuo da nije zadovoljan 150-kom.
 10. peter 71

  Nepoznati Zvucnik

  Jako je malo informacija na netu o BOSE zvučnicima. Kad god nešto tražim,zapnem.
 11. peter 71

  Nepoznati Zvucnik

  Ljudi,dali se ovaj bas driver ugrađivao u BOSE 301 ?
 12. peter 71

  TRILEMA

  Proveriću ovo šublerom a i Pro Ject. Zasad koristim Sharp Optonicu sm 7100 i jako mi se dopada kako svira ali planiram da kupim phono preamp svakako. Nego trebalo bi da podmažem gram. To je sutra na programu kao i provera položaja zvučnice.
 13. peter 71

  TRILEMA

  Hoću. Znam da je jako bitno. Treba i da ga podmažem. To ću ovih dana....sad uživam. Menjam ploču za pločom i uživam. Od 7h jutros ne gasim !
 14. peter 71

  TRILEMA

  Slikao sam iglu. Ne znam koliko se dobro vidi, verujem da može još da se koristi a i lepo zvuci. Evo slike.
 15. peter 71

  TRILEMA

  Hvala milom Bogu,proradio Lenco. Kao što ste i rekli,pomešani su bili kablići na zvučnici. Povezao sam ih po šemi ovde objavljenoj. Ovo je sada "drugi" gramofon. Zvuk je otvoren , čist - čujem činelu ! Potom sam ga pregledao po uputstvu koje je dao @Aoxomoxoa i gazna sila je na 1.25 g (toliko je i bila ) . Antiskejting nije bio dobar pa sam ga stavio na drugi podeok. Sve radi odlicno. Malo ću ga slušati da naviknem uši pa ću da se poigram sa gaznom silom ovih dana. Hvala na pomoći.
×
×
 • Kreiraj novo...