Jump to content
Zen Mod

Know How - TUTORIJALI

Preporučeni Komentari

Daudio je u svojim blogovima zaista dobro i jasno napisao skoro celu pricu o el. cevima u audio tehnici. Ko zeli da bude u stanju da sam iskonstruise/optimizuje amp/preamp koristeci el. cevi ovo mu je vise nego dovoljno. Pokriveni su kako fundamentalni teorijski aspekti, tako i konkretna realizacija. - i sve to na cirilici... :D

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na ovim sajtovima

Postavljena slika

 

I've found this thing useful in the past, when building non-critical boxes for drivers where the T-S parameters are not known. It basically tunes the port to the box. Provided you have chosen a sensible size for the box you can get reasonable results. No substitute for a proper program like BassBox Pro and well documented drivers though.

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na ovim sajtovima

Ako sami motate induktivitete na vazduhu za zvučnike, ovaj kalkulator je prilično tačan. Namotao sam po dva kom. 0,6mH i 0,1mH za vikend sa dva različita prečnika žice (1,5 i 1mm) na dva različita tela. Merenje Kineskim instrumentom (samo takve imam) kaže da je vrlo tačno (0,61mH i 0,10mH), a približno tačan je i omski otpor kalema. A ne znam ni koliko je Kinez tačan, primetio sam da pokazuje manje šta god se meri kad mu je prazna baterija, a prilično tačno kad je puna. :dubbio:

http://tesla-institute.com/!app/sim/acic.php

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah

  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu

×
×
  • Kreiraj novo...