Jump to content

EV 12TRXB ML TL


Zen Mod

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 205
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Znači tako se dobija svjetliji zvuk....bi li ventilator pomogao u vezi "zraka" oko izvođača? :scratch_head::buehehe: Neka su oni samo čitavi!Nagrada je to veća što se više prepreka preskoči do nje (iliti - vidi potpis! :) ). :drinks:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pa bre toliki put presli, preziveli skutijavanje i pomorandza da ih omlati..nema smisla..je, je.. pitacu te ja kad budes resio horne da pravis, dal ti treba zraka :sarcastic_hand:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

stavit ću u svaku po jedan fen, pa ću moći regulirati hoću li topliji ili hladniji zrak...To će na neki način biti aktivne zvulje - imat će strujni kabel!:buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 4 nedelje kasnije...

ne znam dal je ovo tema u kojoj se pise o ovim zvucnicima :crazyrocker: ili je neka druga, cinilo mi se da sam u poslednje vreme citao o njima a ovde stoji da je poslednje obracanje narodu ovde bilo skoro pre mesec dana.... ali ajd. elem cuo sam ovo danas kod vlasnika i definitivno zvucnik ima stofa i potencijala, mislim da je gagi cuo da mu je glavni problem u sobi ne zvucnjak nego izvor, kada je prikacen krshten pravoslavni DAC odjednom je soba napunjena zvukom kako treba. generalno lep arakter zvuka, starinski na dobar nacin, prezentno, pristojna rezolucija, dosta detalja. ono sto se ovde cesto pominjalo kao problem - iskakanje trubice - mislim da ne stoji jer ceo sistem ima rastuci odziv u srednjem opsegu a njega najvecim delom, da ne kazem u celosti u kriticnom spektru - glas - hendluje mid-bass drajver. drugim recima to sto postoji odredjeni honk na vokalu mislim da se da zahvaliti verovatno lomovima bas membrane koja tera veci opseg nego sto je bog zapovedao, drugim recima tu jedino sto pomaze ako vlasniku smeta - a u postojecem kabinetu - je nekakav notch filter sto ce reci EQ peglanje koje ce malo da smanji tu uzbrdicu ka visokima. da je zvucnik moj svakako bih probao kako sviri sa lampaskim pogonom, mislim da bi celom konceptu lepo leglo blago zatopljenje sredine pa i malo masniji bas iz nekog manjeg EL84 ili slicnog, PP. kabinete ne mogu da komentarisem, ne znam taj koncept MLTL, uglavnom lepo uradjeni kabineti, nema se sta oduzeti ni dodati. mozda je imalo rezona probati drajver u nekom mini onkenu ili slicnoj vairjanti koji bi verovatno povukao tonski balans malo nanize, mada ko ce ga znati, mozda i ovaj kabinet ima bas to sto drajveru treba. rekoh, da ima mas' koju imaju DC tanoji u pravom kabinetu, realno nema, ali ima lepu cistu sredinu bogatu detaljima i lepu definiciju prostora i scene.jos malo truda + naravno dobar izvor i mislim da sve leze gde treba.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Danas, na brz, Anubis, BBane i ZZZ... za raliku od prethodnog http://www.diyaudio.rs/topic/1991-novi-amp-sa-2sk20132sj313/page__view__findpost__p__85319, u kolo se upleo i DAC (wolfson).. na zalost, kasnije smo ga prikacili.. ZZZ, ciji je dac i ja smo prosetali sve i svasta i jednostavno sam shvatio da bez pristojnog izvora mogu da puckam lulu i zamisljam kako nesto treba i moze da zvuci.. nemam vise ni toliko snage da se odusevljavam ili strepim, a ni potrebe.. Ono sto sam danas cuo da iz njih izlazi je vise nego dovoljno, mnogo iznad ocekivanja. Dakle, koliko je velika promena bila sa prelaska na pristojno pojacalo, toliko je sada sa karte na DAC. Da se ponovim - nisam verovam dok nisam cuo, odn nisam mogao da zamislim o kolikoj i kakvoj razlici se radi.. U svakom slucaju, opet se osvedocavam u cinjenicu da bez pomoci prijateljski raspolozene gospode nista od ovoga ne bi bilo... sugestije, tudja iskustva i dobra volja su me zaista odrzala da u trenucima nemoci da nesto sto mi se ne svidja otpisem, to i ne uradim, uz to i fizicki unistim :sarcastic_hand: . Bacam slickice za koji dan uz nesto vise reci, duzan sam.. Tek danas sam dakle cuo koliko ovo moze lepo da svira i uzevsi u obzir za koje novce sam ih dobio i za koje se slicni mogu da nabave, uveren sam ad predstavljaju sjajan izbor za one kojima je ovakav koncept blizak :Viannen_loungelizard:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ne znam dal je ovo tema u kojoj se pise o ovim zvucnicima :crazyrocker: ili je neka druga, cinilo mi se da sam u poslednje vreme citao o njima a ovde stoji da je poslednje obracanje narodu ovde bilo skoro pre mesec dana.... ali ajd. elem cuo sam ovo danas kod vlasnika i definitivno zvucnik ima stofa i potencijala, mislim da je gagi cuo da mu je glavni problem u sobi ne zvucnjak nego izvor, kada je prikacen krshten pravoslavni DAC odjednom je soba napunjena zvukom kako treba. generalno lep arakter zvuka,

:buehehe: si blesav :buehehe: To mora da je neki DAC sa Ostroga :buehehe:

ono sto se ovde cesto pominjalo kao problem - iskakanje trubice - mislim da ne stoji jer ceo sistem ima rastuci odziv u srednjem opsegu a njega najvecim delom, da ne kazem u celosti u kriticnom spektru - glas - hendluje mid-bass drajver. drugim recima to sto postoji odredjeni honk na vokalu mislim da se da zahvaliti verovatno lomovima bas membrane koja tera veci opseg nego sto je bog zapovedao,

Ja sam jedan od tih koji su rekli da horna malo "istrčava" ispred midbasa (mis'im zvučno :) ) Pričali smo, onako neobavezno ja i ZZZ, da bi trebalo probati i stavljanje vate između trubice i membrane. Možda bi se time malo umirio zvuk kao i sa isprobavanjem atenuacije hornice za dB ili 2.

Pre neki dan je Peđa doneo kod Gagice neki notebook i externu zvučnu pa smo malo sluškali. Jedna od E-MU kartica. Dobili su više basa ili su subjektivni osećaji odnosa količine basa i srednjih u negativnoj korelaciji :)

Inače, svi zaključismo da ima potencijala ... :ok:

da je zvucnik moj svakako bih probao kako sviri sa lampaskim pogonom, ..................

Daj bre Gagice, pozovi čoveka na još jedan listening session. Vidiš da se nudi da donese pojačalce :D
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

..... Tek danas sam dakle cuo koliko ovo moze lepo da svira i..........

:buehehe:samo ja znam muke moje ........ :sarcastic_hand:elem - finalna EQ za sam main driver i za VT tek kad se udene neka koliko tolika kulturna amplifikacija i izvor - u permanentnom viduAudigy je taman dobar za radio produkciju & MP3 , a mini linije FFL koristi za burning in zvucnika ( Mighty ZM - koji je danas resio jedan pravi gitaroski amp ( Bohm Verstarker ) - da mu ne gore 34-ke i da i dalje milozvucno mami cure ......... )
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja sam jedan od tih koji su rekli da horna malo "istrčava" ispred midbasa (mis'im zvučno :) ) Pričali smo, onako neobavezno ja i ZZZ, da bi trebalo probati i stavljanje vate između trubice i membrane. Možda bi se time malo umirio zvuk kao i sa isprobavanjem atenuacije hornice za dB ili 2. Daj bre Gagice, pozovi čoveka na još jedan listening session. Vidiš da se nudi da donese pojačalce :D

morate da nadjete nacina da premerite odziv u sobi da se ne bi ovako odokativno gadjali. i ja sam prvo mislio da je hornica problem jer kad cujem honk odmah pomislim na hornu :sarcastic_hand: ali sam onda shvatio da nema sanse da muski vokal (da ne trazim sad po netu ali to je nesto tipa 300-700hz) ide iz tweetera a cak se i na njemu oseca pojacanje odziva. a i cisto sumnjam da je rez ispod 2-3k, znace majstor koji je nacrtao skretnicu.za lampase nema problema, samo ja sam mator covek kome su doktori zabranili tezak fizicki rad, dovedite dva vukovca da snesu 2 x 30 kila sa treceg sprata i da vrate nazad. naravno pod uslovom da 2.5w ima smisla za tamo, to vec ne bih znao kasti, ne bih se okladio.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

no way da je honk od ornice - 8 oma driver rezan sa 3uF , i nista vise cone break-up glavnog drivera je u pitanju , jos narocito sto isti nema nista sto bi podsecalo na skretnicunp - kao sto napisah ranije - sa tim se igrati ......... posle

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Gaggice, to je taj zvuk... :Viannen_loungelizard: Kad ti stara kuka prica da pored takvog drajvera i takvog pojacaal treba...i dobar DAC...a ti meni...na neeee, sta ku...sve je to... :connie_nutzo: A tek kad probas transport pa....polako....ali na dobrom si putu......jako mi se svidelo ono sa ZZZ-ovim DAC-om...a za dizajn cista 10-ka :respect: ...i DAC..i Drajveri... ;):drinks:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Da li su kutije završene ili su u nepromenjenom stanju kao u postu br15 ? Pogledao sam karakteristike zvučnika na http://archives.telex.com/archives/EV/Speakers/EDS/12TRX%20&%2012TRXB%20EDS.pdf i video da proizvodjač ne preporučuje manju kutiju od 120L. Zašto se nije išlo na veću kutiju ?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...