Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
14 minutes ago, NIXIE said:

To je očigledan klon jedne moje sprave. :laugh1:

pokaži ti svoju kutiju, da vide ljudi šta je original :buehehe:

Napisano
pre 3 časa, crni. reče

pokaži ti svoju kutiju, da vide ljudi šta je original :buehehe:

Namera je očigledna bila da se kopira jedan vanvremenski dizajn. :boast:

Aikido 6N3.jpg

Napisano
pre 2 časa, taner reče

TPA3255 (TPA3251)

Kako ga napraviše za te pare sa sve napajanjem unutra? 

Poštarina je baš velika.

Napisano

Zbog posledica Korone neki više u opšte ne šalju za Srbiju, ostali šalju isklučivo DHL-om ili premium shiping-om, što je od Korone opet isto DHL.

Što se tiče pojačala kada je stiglo, odmah sam poručio još jedno. Mislim da je TDA8954 bolji ali u njemu imam mali trafo i manje je snage od ovog, plus ovde imam mogućnost promene operacionih, što igru čini zanimljivijom. Ima tonske kontrole, koje su u stvari loudness i prekidač je na prvom potu i bluetooth koji radi bez štucanja...

Uz njega koristim lampaški bafer i na tranzistorce se verovatno više nikada neću vratiti, ne zato što su loši, nego zato što bih trebao da dam jako puno para da bi to zvučno bilo bolje od ovog.

• 2 years later...
Napisano (izmenjeno)

Evo nečeg potpuno neprimerenog. U Kinesko TPA3255 pojačalce od 70$ sa čooerskim napajanjem 24V ubacio sam dva SS3602. Bukvalno otkida. Samo ima malo viška visokih, to sam rešio sa AIMP. I gain je ludački, pipneš pot ne može da se sluša koliko je glasno. Nevjerojatno kako svira.

20230227_203532_copy_1238x1651.jpg

20230227_205544_copy_1238x1651.jpg

Izmenjeno od Aleks
Prebačeno iz Čime se zanimam ovih dana.
Napisano

Mislim već sam čuo bolju verziju TPA3255. Nije ni ovo loše, ali izbor OPA bi mi bio verovatno 1656 za balansiraniji zvuk.

Napisano
pre 41 minuta, NIXIE reče

izbor OPA bi mi bio verovatno 1656 za balansiraniji zvuk.

OPA1656 su uglavnom stavljali kao zamenu i bili zadovoljni rezultatom.

Napisano
pre 43 minuta, NIXIE reče

već sam čuo bolju verziju TPA3255

Koji amp je u pitanju?

Da li si imao prilike da poslušaš neki sa Infineon Merus čipom, kažu ljudi da je prirodniji od ovih TPA 32xx čipova.

Napisano

Od svega viđenog, ja bih prvo uklonio višak termo paste, zamenuo male Wima kondenzatore, OPA i potenciometar ako ima takav da se nađe, a ovo menjanje napajanja, kondezatora itd što je puno zahtevnije, to možda u nekoj kasnijoj fazi.

Napisano
pre 3 časa, NIXIE reče

Neki DIY nabavljen na bigdaju, pravio ih neki Rus i prodavao.

Ti si imao sreće pa si dobio pojačalce, ostali su izgleda platili Rusu i nikada nisu ništa dobili ... :unbelieveble:

Napisano (izmenjeno)

Nije moje, samo sam slušao jedared. Lepo svira, dobro je napravljeno. Ima i drugih pločica sa TPA, samo treba otkriti šta stvarno valja. Recimo onaj Breeze audio izgleda da nije loš, spakovano sve u lepu kutiju, balansirani i SE ulaz, pa po volji. I može se modifikovati za nivo iznad originala. A može i da se ne čačka puno, isto po volji, samo zameniš OPA koji je baš bedan, i dodaš malo kapaciteta na ulazu, to su najslabije tačke.

Izmenjeno od NIXIE

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...