Jovan ps 1 frik Napisano April 7 Share #1 Napisano April 7 napravio sam open baffle zvucnik, , daska iz radionice , krila da nepadne na mene kada postavim zvucnike , rasturio jednu grunding box 5500 kutiju drajveri , visoki riz ljubljana 10x10 cm 4 oma , srednji grunding ovalni 17, 5 cm sirina 4 oma 2 wata , bas grunding box , skretnica grunding box5500 daska 100x 32 cm , skretnica za bas na bas zvucnik, paralelno visikoi i srednji na skretnici za viskoke zice iz prodavnice rezultat spektakl.!!! radi sa novim i starim pojacalima jednako dobro, u svakoj sobi takodje blizu knjiga blizu zida , muzika jazz, vokali , clasika, neka elektronika e sad fali malo basa , moze da se doda nesto , fali malo visokih moze i tu da se doda nesto a moze i ovako rang zvucnika vrv 300-400 e meme je kostalo 2000 din ako neko hoce da caska na ovu temu rado cu caskati moje neko misljnje je da velike kompanije znaju za ovo samo kako da prodas dasku za 1000 e ili 10k e ps. treba mi jedan grunding zvucnik za drugu dasku , ako neko ima neka pise krca44, LightMatic, Vix and 5 ostalih je reagovao/la na ovo 2 5 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano April 7 Share #2 Napisano April 7 Super. Vidis da i nije tako strasno Samo, da bi dobio "jos samo malo" basa, treba ti veliki bass zvucnik. Nista bez 15", ili 2x12", ili najbolje 2x15", pp kanalu. Najbolje aktivno, pa biamping, EQ...tako ce dobijes bassa Ali, pazi, kad se jednom navuces na OB zvuk...da ne bude da nisam rek'o LightMatic, Jovan ps 1 frik and zerowaf je reagovao/la na ovo 1 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Jovan ps 1 frik Napisano April 7 Autor Share #3 Napisano April 7 Hvala. Za sada imam ove 8 mice. Valjalo bi neka 12 tica ili 15 . Treba da nabavim. Malo sredim estetiku. Opet pitanje jel ima neko mozda u steku neki ovalni grunding 2w +-. 4 oma 17.5 x 25 cm. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
MARSAUDIO Napisano April 7 Share #4 Napisano April 7 moja verzija OBja: kad te povuče unutra, nemaš spasa John Coltrane, Vix, grone and 6 ostalih je reagovao/la na ovo 2 5 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Jovan ps 1 frik Napisano April 7 Autor Share #5 Napisano April 7 Boze. Nema kraja otvorio se portal I usisa te . Ahhhh. Bravo divno izgleda. Vrv jos bolje I zvuci. Bravo !!!!!! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano April 7 Share #6 Napisano April 7 A jos vise i kosta! p.s. Al' vredi svaku paru Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano April 7 Share #7 Napisano April 7 26 minutes ago, MARSAUDIO said: moja verzija OBja: kad te povuče unutra, nemaš spasa Sonido FC, svaka cast ... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
grone Napisano April 7 Share #8 Napisano April 7 Ima ove 15" na popustu za OB: Eminence 15" Paper Cone Neodymium Woofer 8 Ohm WWW.PARTS-EXPRESS.COM Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Jovan ps 1 frik Napisano April 8 Autor Share #9 Napisano April 8 hvala puno , ok su cene . pisem , posatavljam razvoj projekta , ako neko ima OB u sistemu neka slika pa caskamo Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Jovan ps 1 frik Napisano April 9 Autor Share #10 Napisano April 9 On 7. 4. 2025. at 21:30, Zen Mod reče Sonido FC, svaka cast ... On 7. 4. 2025. at 21:03, MARSAUDIO reče moja verzija OBja: kad te povuče unutra, nemaš spasa Da li moze jos neka slika interesuje me kao je resen bas pozadi ? Zatvorena kutija ili polu otvorena ? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
MARSAUDIO Napisano April 9 Share #11 Napisano April 9 Otvorono pozadi. Kutija je 9 kotnik. Bass je SB 15OB350 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zek Napisano April 9 Share #12 Napisano April 9 Da li je taj hladnjak na Sonidu naknadno dodat i zar je potreban? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano April 9 Share #13 Napisano April 9 Hladnjak je "fabricki". Umesto magneta imas elektromagnet, koji se greje, a ta toplota ti ne treba... zek and zerowaf je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Jovan ps 1 frik Napisano April 10 Autor Share #14 Napisano April 10 On 9. 4. 2025. at 17:25, MARSAUDIO reče Otvorono pozadi. Kutija je 9 kotnik. Bass je SB 15OB350 Hvala . Vrlo zanimljivo. Da li se dodatne vibracije desavaju na samoj plocice koja drzi zvucnike. Primetio Sam da se javljaju velike vibracije. Zanima me teorecki. Moj dyt projekat je eksperiment. Dobro zvuci za neki eksperiment. Video Sam na netu da ljudi prave pozadinsku potporu za zvucnik vrv Tako smanjuju vibracije. Hvalapunoposlacu slike novog dizajna Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Aleks Napisano April 11 Share #15 Napisano April 11 Bas drajver za OB treba da bude sa velikim hodom membrane (Xmax), a da ne bude tvrd kao subwoofer za kola. Ne treba ganjati snagu, ni veličinu, već najviše veliki Xmax, i poželjno što viši Spl. LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
ManicP Napisano April 11 Share #16 Napisano April 11 Obzirom da čovek radi pasivnu skretnicu možda nešto sa velikim Qts kao Eminence Alpha 15. Ili ovako nešto: BIANCO-15OB350 WWW.SBAUDIENCE.COM BIANCO-15OB350 LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano April 11 Share #17 Napisano April 11 Passivno samo Alpha 15. Passivno, ni 15OB350 nece moci... Najbolje da ide sa Alfom dok lepo uplovi u OB vode, a posle moze da upgrejduje na Sonido, 2xBianco... Itd LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Jovan ps 1 frik Napisano April 11 Autor Share #18 Napisano April 11 Hvala Puno. Ako nesto sastavim I nabavim javljam Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
MARSAUDIO Napisano April 11 Share #19 Napisano April 11 Alfa 15 ne vredi pola k..ca. do sada sam testirao: Alfa 15 nije OK Beta 15 ta mi je bila OK AE Dipole 15 nije OK AE dipole 12 (2 u paraleli od 16 ohma) ta mi je bila OK, puno bolje nego dipole 15 SB Acoustics SB34NRX75-16 - 2 u paraleli OK, premalo dBja SB Acoustics SB34NRX75-16 - 3 u paraleli tako tako, možda imam premali damping faktor SB Audience BIANCO-15OB350 do sada najbolje Možda sam malo specifičan, pošto to ganjam pasivno i sa lampama - od 4W do 35W zerowaf and Jovan ps 1 frik je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
John Coltrane Napisano April 11 Share #20 Napisano April 11 petnajeska nego šta imao sam još jedan videjo gde se čuje bolje bas ali mi obrisali. mile bas mi turio kopirajt klejm da ne osiromaši slučajno na mojih 30 pregleda zerowaf je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
bnb Napisano April 12 Share #21 Napisano April 12 Ja imam već nekih 5-6god. TB 1772.Recenzije na netu nisu baš pohvalne.Slušao sam ga ,golog, iz ruke i na krevetu i nisam baš nešto oduševljen.Ali tako je bilo i sa SB17 dok ga nisam stavio u kutiju i sada svira odlično.Testirao sam TB sa tube RC oscilatorom+pojačalom+Uni-T sound metrom.Interesovao me je zvučni pritisak koji isporučuje kroz fr.opseg.I test je OK po meni.Postoje nacrti za hornu,bas refleks,MLTL, ja sam iskalkulisao TQWT ali ne mogu da se odlučim šta da pravim. Pošto je tema otvorena sa zahtevom za bas drajver pala mi je na pamet ideja koja me kopka.Naime, u CRAFTER-u ima da se kupi aktivni sabvufer za auto,25cm za samo 10500din.Proizvodjač je SAL i znam koje je mišljenje o kvalitetu firme vlada.Ne mogu da se setim da li ima neke kontrole funkcija ili ne. Možda nije loš predlog. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Jovan ps 1 frik Napisano April 19 Autor Share #22 Napisano April 19 On 11. 4. 2025. at 20:05, MARSAUDIO reče Alfa 15 ne vredi pola k..ca. do sada sam testirao: Alfa 15 nije OK Beta 15 ta mi je bila OK AE Dipole 15 nije OK AE dipole 12 (2 u paraleli od 16 ohma) ta mi je bila OK, puno bolje nego dipole 15 SB Acoustics SB34NRX75-16 - 2 u paraleli OK, premalo dBja SB Acoustics SB34NRX75-16 - 3 u paraleli tako tako, možda imam premali damping faktor SB Audience BIANCO-15OB350 do sada najbolje Možda sam malo specifičan, pošto to ganjam pasivno i sa lampama - od 4W do 35W Izgleda spektakularno Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah