Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

U skladu sa jednostavnoscu ovog hibridnog pojacala takva ce biti i njegova jedinica napajanja ...

two DC voltage from one transformer secondary.png

Napisano

strpaj jedan cap multiplier sa mosfetom u taj high rail i sve ok

Napisano (izmenjeno)

ne treba jer je dubler full wave tipa a i ukupna potrosnja lampe u zavisnosti od upotrebljenog tipa ne prelazi 5mA , ako i ima jako mali brum na toj 160V liniji GNFB ce to na kraju da neutralise .

Izmenjeno od BANAT
Napisano
2 hours ago, Ikaro said:

Kolegion, nešto mi se javlja da će tu K1058 leći "k'o mrtav u zemlju"

:inlove:

Kolegione osim standardnih Hitachi-2SK1058 hocu da probam i neke svoje vintage neupotrebljavane Siliconix 2N6658 (VN88AF) V-mosfet tranzistore koji su izuzetno linearni i jako malih unutrasnjih kapacitivnosti ali su pojedinacno i relativno male snage (25W-max.)  , tako da cu za svako hibridno pojacalo probati da ukljucim po 8 komada , 4 komada paralelno spojena gore i 4 komada paralelno spojena dole a sve to u izlaznom SEPP mostu snage .

2N6658 graph.JPG

2N6658.jpg

2N6658-VN99AA-VN90AA.pdf

• 3 nedelje kasnije...
Napisano

Pre nekog vremena kupih par sb16frpc25-7 fullrange, bez neke ideje sta cu s njima. Bio ih probao na OB (pa vratio Fostex 208). U medjuvremenu, naidjem na oglasu jeftino par JBL XE-2. 

Iako ispravni, meni trebale samo (donor) kutije. Legli tu SBA ko dupe na nosu. Iako je kutija manja neg sto treba (oko 12 litara), svira. Trenutno se igram sa BSC (1 mh +10 oma) da ga malo primirim, mozda treba i neki notch. Nista WoW, ali opet nista ne bode usi. Nije high-end, ali za spavacu sobu moze (a i svira bolje od 2-way originala)...

SBJBL-1.jpg

SBjbl-2.jpg

Napisano

Dakle imam 3 para: U dnevnoj sobi Fostex  FE208 sigma na OB + Monacor 250 basove u kutiji, pa onda Fostex FF85wk u kutijicama+subwoofer kod klinca u sobi, pa ovo sad trenutno u spavacoj sobi. Svaki lepo svira, na svoj nacin. I da, menjaza se nastavlja... ;)

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...