Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Zaboravio sam da kažem da sam od NULE Instalirao Debian 12 (Bookworm), poslednju stabilnu verziju. Odmah nakon instalacije sistem po difoltu vuče PipeWire sa WirePlumber kao session manager. To znači da je PipeWire postavljen kao drop-in zamena i za PulseAudio i za JACK, a u pozadini se oslanja i na ALSA. Praktično: za ozbiljno slušanje muzike pusti direktno preko ALSA; za sve ostalo PipeWire radi posao bez greške.

Sitem je kombinacija Debian 12, MX Linux, Red Hat. Neke skripte i funkcionalnosti ne postoje nigde  - sam sam ih izmislio.

Namešten tako da radi za idiote bez ikakvog ručnog podešavanja.

USB uređaji (fleševi, spoljni diskovi, kartice) se sami prepoznaju i automatski montuju, bez ikakvog unosa komandi. Podržani su exFAT, NTFS, FAT32 dakle sve ono što ljudi koriste u Windows-u, radi odmah.

Viber NIJE instaliran po defaultu. Ali Čim se klikne na njega sam se instalira - ovim se štedi oko 600MB....qBittorrent automatski sam skida svoj fajervol i apdejtuje trekere...Msm ko koristi rusku trafiku...

Prva strana je link. :default_thumbsup:

p.s.
Ovaj sistem namenjen je samome meni. Ako mi rikne računar - imam sve na Gugl drajvu. 
I Bekap Bkapovoga Bekapa....

Napisano

Napravio sam dodatne dve skripte koje olakšavaju život.

diya@diya ~/Desktop $ chrome backup
Kreiram Chrome Bekap...
Bekap sačuvan u /home/diya/Desktop/google-chrome-backup.tar.gz
Bekap završen.
diya@diya ~/Desktop $ viber backup
Kreiram Viber Bekap...
Bekap sačuvan u /home/diya/Desktop/viber_backup.zip
Bekap završen.

Ova dva faja sa Desktop sačuvate na USB ili na NAS ili na gugl drajv ili gde god....

Sledeći put kad se instalira ili reinstalira sistem nema više skeniranja QR koda ili prijavljivanje na Chrome ili bilo šta....

Sa chrome restore i viber restore vraća se sve nazad iz ovih fajlova postavljenih na Desktop.....

Svi bumarksi sva istorija  sve se vraća nazad uključujući i sesije.....automatizam 100%

Ovo će biti ugrađeno u diya.iso u toku dana i postavljeno na gugl drajv......... 

Napisano

p.s.

Jako je bitno da su obe aplikacije zatvorene pre bekapa (backup)... ne restauriraj (restore) dok je aplikacija otvorena, da ne bi oštetio sesije.

Redovno bekapuj, barem jednom nedeljno, ili pre reinstalacije sistema.

Čuvaj sigurnu kopiju van računara. USB ili cloud, za slučaj kvara sistema.

Ja imam milon podešavanja u Chrome + logovanja na milon servera i sajtova. Kad bih ovo radio stalno ručno izludeo bih.

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   1 član

• Kreiraj novo...