Lemić Napisano Januar 8, 2023 Share #1079 Napisano Januar 8, 2023 23 minutes ago, Mikorist said: Jos bolje. Ne moze da dodje do korupcije fajlova. Jer se sve dvostruko cekira da na izlazu imas identican niz 01010101010101 *(nula i jedinca) - bit na bit. Ovakvi sistemi su napravljeni da rade 0-24h u produkcijskom okruzenju....Studija , serveri, banke...Gde ne sme da dodje do greške... Ne razumem se u problematiku, ali, ali, šta je sa vremenom koje je potrebno za upoređivanje i korekciju, to unosi neko kašnjenje i možda čini da redosled pristizanja biva izmešten iako je sve stiglo tačno i kompletno kao data, to je nužno za banku, nije bitan neki delić vremena niti da li je prvo stiglo 20 pa 80, ili obrnuto, bitno je da je 100. Mislim da kod audia mora drugojačije sa gleda, jer se čuje, da nije tako, svi bi digitalni uređaju zvučali isto, a primer je da digitalni prenosnik, USB žica i te kako utiče na zvuk. 31 minutes ago, Mikorist said: Da potpuno izbacis spoljni DAC. Maticna ploca je DAC. Od Opampa zavisi sve.... Vladd kaze da ovo najbolje peva - pogotovo na Aurusu - isti isistem izolacije sa LED Vladd jeste rekao da ta ploča zvuči sjajno i sigurno je tako, ali, DAC je DAC i ako ništa drugo, prostom zamenom se utiče i manja zvuk, a i ti reče da do neke mere zvuči ploča dobro, ali ipak ne kao neki mogući konverter. Milim da mi je Kuja izneo, ili napisao, da je probao niz opcija i da je za njega najbolje to što je predložio. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
vladd Napisano Januar 8, 2023 Share #1080 Napisano Januar 8, 2023 Ne kazem da najbolje peva, ali je kompromis koji sam odabrao. Kada su se već potrudili da brinu o audio sektoru..a ne samo kodec, pa ti kupuj karticu baška pa setuj ili ne setuj magistralu sa sporim HDD... Ovako sa dobrim, nazovimo običnim DAC-om na ploči, uz par nekih zahvata za smanjenje šuma, uz manipulaciju podacima značajno brže, dobija se varijanta koja ima drugačiji režim nego eksterni DAC sa raznim opcijama prihvatanja podataka. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Brijac Napisano Januar 8, 2023 Share #1081 Napisano Januar 8, 2023 2 hours ago, Mikorist said: Jedino nisam siguran da li moze da radi PCM63P DAC onako bez + - 5V *(nesto nece da moze JLS) - D10s moze Uvek moze supply do jlsounds usb-a neki da se dobaci. A da bi prepoznao racunar usb uredjaj sa presecenim strujnim vodovima, uvek moze da se nakalemi mali potrosac koji ce da zatvori kolo, tipa led dioda. Koliki je uticaj, ne bih znao ali verujem da bi bio nikakav, jer ovo na jlsounds plocici je sve galvanski odvojeno sa nasim externim dopremanjem struje. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Januar 8, 2023 Share #1082 Napisano Januar 8, 2023 Misterija je zašto moj PC za JLS i Topping D50 traži +5V a recimo za WaveIO, Topping D10 i neki SMSL ne traži. A sve je Xmos, samo mislim da nisu iste generacije. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
parabolis Napisano Januar 8, 2023 Share #1083 Napisano Januar 8, 2023 RME 9632, ili neki drugi model od RME, kartica usla kao "probni balon" u sistem, ostala evo 2 god. par dak konvertera bilo u duelu, ali s obzirom da je kartica oko 170eura, a dak konverteri koji su joj izasli na crtu , cene oko 500 e polovni. Zasto "bacati" lovu na dak konverter, kad kartica svir maltene isto, za mnogo manje para. Aciko je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Januar 8, 2023 Share #1084 Napisano Januar 8, 2023 pre 2 časa, Lemić reče Mislim da kod audia mora drugojačije sa gleda Jok. Isto se gleda kao na sve. Problem je sto je skup hobi imati haj-end racunar. Tako da nema sta da spinujem ovde...I ja sam jurim polovne masine po KP..... pre 2 časa, Lemić reče ipak ne kao neki mogući konverter. I to je pod znakom pitanja. Videcu kad ubacim Muses02 u onu maticnu. Nameracio sam se. pre 38 minuta, parabolis reče RME 9632, ili neki drugi model od RME, kartica usla kao "probni balon" u sistem, ostala evo 2 god. par dak konvertera bilo u duelu, ali s obzirom da je kartica oko 170eura, a dak konverteri koji su joj izasli na crtu , cene oko 500 e polovni. Zasto "bacati" lovu na dak konverter, kad kartica svir maltene isto, za mnogo manje para. Ja sam imao odlicne rezultate i sa M-Audio Audiophile 2496 . Kupio u Mitrosu....Evo mi u fiokici stoji - moram da je vratim malo da slusam...Zaboravio sam kako peva Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Januar 8, 2023 Share #1085 Napisano Januar 8, 2023 pre 2 časa, NIXIE reče Misterija je zašto moj PC za JLS i Topping D50 traži +5V a recimo za WaveIO, Topping D10 i neki SMSL ne traži. A sve je Xmos, samo mislim da nisu iste generacije. Nije samo tvoj racunar. Cak je isti XMOS XU208 u D10s Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Januar 8, 2023 Share #1086 Napisano Januar 8, 2023 pre 3 časa, vladd reče Ovako sa dobrim, nazovimo običnim DAC-om na ploči, uz par nekih zahvata za smanjenje šuma, uz manipulaciju podacima značajno brže, dobija se varijanta koja ima drugačiji režim nego eksterni DAC sa raznim opcijama prihvatanja podataka. Jezivo dobro je odradjen analogni izlaz....Odvojen potpuno *(obostrano na PCB) i ovicen LED trakom....Ovo je necuveno za budzet klasu ploca Jedini problem - ne moze da stane siri opamp Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Brijac Napisano Januar 8, 2023 Share #1087 Napisano Januar 8, 2023 Lezi tu burson na keca, ili bilo koji projektovani rucno dimenzionisan na visinu Ali ne vidim poentu. Dobices bipolarni jedan pa se igraj, ali teska vajda da ce znaciti nesto drasticno. Nema tu dovoljno struje da diskretni rade krsten posao. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Januar 8, 2023 Share #1088 Napisano Januar 8, 2023 A svetli ko jelkica Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Januar 8, 2023 Share #1089 Napisano Januar 8, 2023 pre 5 minuta, Brijac reče Nema tu dovoljno struje da diskretni rade krsten posao. Ko zna...Nisam probao neki krsten opamp Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Januar 8, 2023 Share #1090 Napisano Januar 8, 2023 U orginalu ovako stoji u podnozju OPA2134PA. Ne zvuci uopste loshe ovo. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Januar 8, 2023 Share #1091 Napisano Januar 8, 2023 Sledece za probu je OPA1612 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Brijac Napisano Januar 8, 2023 Share #1092 Napisano Januar 8, 2023 Ne bih ja to menjao Eventualno ako te svrbi mogu ti dati bursona da probas. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Januar 8, 2023 Share #1093 Napisano Januar 8, 2023 Mogu samo da kazem da ne svira kao maticna. Svira kao DAC.....Samo je pitanje koje je klase. Suma nema uopste - NISTA..... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Januar 8, 2023 Share #1094 Napisano Januar 8, 2023 pre 3 minuta, Mikorist reče Mogu samo da kazem da ne svira kao maticna. Svira kao DAC.....Samo je pitanje koje je klase. Suma nema uopste - NISTA..... Kao iFi audio hip...Taj fazon Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Januar 8, 2023 Share #1095 Napisano Januar 8, 2023 I to bez kucista...Na stirporu mi stoji Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Lemić Napisano Januar 8, 2023 Share #1096 Napisano Januar 8, 2023 31 minutes ago, Mikorist said: Na stirporu mi stoji Ko ...diploma. Kukulele, vidim ja da ćeš da obrneš krug, pa Jovonanovo, Topping D10. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Januar 8, 2023 Share #1097 Napisano Januar 8, 2023 Ma jok...Vracam se na Sound Blaster i Windows 98 Lemić, LightMatic and shonne je reagovao/la na ovo 1 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Januar 8, 2023 Share #1098 Napisano Januar 8, 2023 Sad je 1612 Lemić je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Januar 8, 2023 Share #1099 Napisano Januar 8, 2023 OPA 1612 je ko nekad NE5532, devojka za sve. Ako nisi siguran, kreneš sa njim ili OPA1622, pa posle menjaj i eksperimentiši. S tim što postoji OPA1611 single verzija što se za OPA1622 ne može reći. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Januar 8, 2023 Share #1100 Napisano Januar 8, 2023 ovde mora dupli.....Onaj USB 2.0 izlaz je isto odvojen + ima filtraciju....ubija kako se spoljni DAC cuje na taj prikljucak... mora u paru da nosim ceo PC i DAC gde god da idem LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah