Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano
On 2/9/2021 at 6:38 PM, Doktor said:

(..........)

Medjutim, od svih navedenih sa linka bi mozda eventualno mogao br.1 tj. Tech 1210 - revival model da cucne na neku audio policu za kucno slusanje.

Pre nedelju dana sam bio opet kod @Bujodrag-a koji ima Tech 1210 sa origigi rucicom, Ortofon Salsa. Daleko je to od toga da to nedajboze lose svira. Naprotiv. Odlicno, stameno, sigurno, pouzano, profi . . .

(............)

Da dodam samo da je Kabusa kadica za uljano dampiranje ručice mnogo unapredila zvuk grama. Slušao sam gramofone odd par hiljada evra i ovaj sada može da im izadje na crtu. 

Napisano

@BANAT, tko zna je li objavljena shema za taj kineski amp bas u dlaku tocna. Ranije sam nailazio na postove po forumima gdje su se sheme i pojacala iz Kine ponesto razlikovali.
No svakako hvala sto si skrenuo paznju na taj amp. Mogao bi biti zanimljiv sleeper! :thumbsup:

Napisano
pre 18 minuta, zerowaf reče

@BANAT, tko zna je li objavljena shema za taj kineski amp bas u dlaku tocna. Ranije sam nailazio na postove po forumima gdje su se sheme i pojacala iz Kine ponesto razlikovali.
No svakako hvala sto si skrenuo paznju na taj amp. Mogao bi biti zanimljiv sleeper! :thumbsup:

https://www.diyaudio.com/forums/tubes-valves/335455-raphaelite-dpk34-kit-assembly-help.html

evo ga na aliju...

https://www.aliexpress.com/item/32982193551.html

poštarina je jeziva za Srbiju :smesna:

Napisano
39 minutes ago, zerowaf said:

Mislim da se ovaj put sema slaze sa onim sto se stvarno nalazi u pojacalu ,

ali bih licno kod tog pojacala neke stvari svakako izmenio , pre svega u ispravljacko napojnom delu.

:cheers:

Napisano
pre 5 minuta, BANAT reče

Mislim da se ovaj put sema slaze sa onim sto se stvarno nalazi u pojacalu ,

ali bih licno kod tog pojacala neke stvari svakako izmenio , pre svega u ispravljacko napojnom delu.

:cheers:

Nimalo ne sumnjam da ga ne bi unaprijedio! :thumbup:
Ako je zeljezo dobro, sve ostalo ce netko poput tebe za tili cas napraviti da bude bolje od originala.

Napisano

Branko 

kod cisto cevnih pojacala snage odavno je sve receno i izmisljeno jos 50-tih i 60-tih godina , Single end , Push-Pull , OTL ,...

danas ostaje samo da se ti pojedini koncepti razumeju kako zaista rade i da se pravilno primene pri izradi nekog pojacala , pri tome koristeci kakve takve optimalne komponente ,i zvucno dobar rezultat bice sigurno tu .

Napisano
pre 17 časa, BANAT reče

Branko 

kod cisto cevnih pojacala snage odavno je sve receno i izmisljeno jos 50-tih i 60-tih godina , Single end , Push-Pull , OTL ,...

danas ostaje samo da se ti pojedini koncepti razumeju kako zaista rade i da se pravilno primene pri izradi nekog pojacala , pri tome koristeci kakve takve optimalne komponente ,i zvucno dobar rezultat bice sigurno tu .

"pravilno primene" ,naravno nema tu nikakve magije.

Tako je,sve je lako i da se brzo savladati za stolom u fotelji, samo ova "pravilna primena" znači praktična iskustva sa gomilom detalja i fora,koja nije moguće preneti shemom, a stiču se dugogodišnjom praksom i radom.

Jedan od primera je pravilna izvedba masa,a ima ih sijaset.

Ne bih ja tako olako opisivivao nečiji rad i iskustvo, a verujem da ga i vi dosta imate,da znate o čemu govorim,jer to ipak nisu Lego kockice :)

Napisano

Niste se nešto razumeli u potpunosti.

Lepo je Banat rekao, ali stoji i ovo sto Branko kaže.

Ima tu bitnih detalja ali nisu ni nepoznati ni nerešivi.

Za razliku od ručke gramofonske, koja nosi puno primećenih a teško upravljivih međukorelacija uticaja.

Napisano

ene, out of curiosity, ima na KP "Mozzart amp , Jelicic- Maricic, jedan od 60 napravljenih"

sta to bese, ima li ko kakav info da izvuce iz secanja?

Napisano

Cimam @Lemić-a da napiše o Mozart amp-u. 
Da ja ne izmisljam o topologiji.

Secam se da su oni radili i jedan cevni pojacivac - Verdi je bio naziv.

I Mozart i Verdi sam imao prilike poslušati. 

Napisano

Uh, nije me nešto preterano zanimala ta konstrukcija pojačivača. Osmišljen je namenski da može  da tera Apože-e, koji su devedesetih bile opšti hit. Mocart se jeste sa lakoćom nosio sa njima, uspešnije nego sa 2 Krela recimo, iako sa manjom usporednom snagom. Mislim da ih nije ni blizu napravljeno ko što je Zen naveo, ali mogu da proverim i dobijem dodatne informacija ako baš zanima.

Napisano

Mocart amp je razvijen na zahtev klijenta iz Beča. Topologija nije ništa epohalna ali je sav materijal probran, tranzistori su pareni i jako dugo se čekalo na njih, 18 komada, 9 po grani. Izvučeno 100w u A klasi, 600w u AB, trafo od 2Kw. Sve je ručni rad uključujući i izradu hladnjaka. Ne nekom uporednom javnom testu u beču, nadsvirao je Krell-a 100. Izrađeno je ukupno 62 komada, 39 je u Austriji, dan danas rade posle 20 i kusur godina.

Napisano
9 minutes ago, prophet said:

Podseti me na ovu grdosiju

Da se podsetim i svoje, moja Hiraga sa Bradačevom unikatnom modifikacijom, 2x30w, rađena 90-godine, diy rad, Žarka Ristića i mene, preko 40kg, 2 mono bloka u rek veličini, čelična bakarisana šasija, 2 Pazin torusa po 750w, 12 novih elkosa po 150.000mf, svi delovi upareni, trenzistori nisu više Hiragini već neki drugi i bolje zvuče od izvornih.

HIRAGA.thumb.jpg.1f3892ea324837445293b0681efc3465.jpg

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...